חברות היי-טק ישראליות גייסו סכום של 479 מיליון דולר ממשקיעי הון סיכון ישראלים וזרים במהלך הרבעון הראשון של 2011, כך עולה מהסקר הרבעוני שמפרסמת היום (ד') חברת המחקר IVC בשיתוף עם פירמת ראיית החשבון KPMG סומך חייקין. מדובר בעלייה של 39% בהשוואה לסכום שגוייס ברבעון הקודם. וכן מדובר בסכום הרבעוני הגבוה ביותר שגויס בשנתיים האחרונות.
סכום הגיוס הממוצע לחברה היה 3.42 מיליון דולר ברבעון הראשון של 2011, דומה ל- 3.44 מיליון דולר ברבעון הקודם, וגבוה משמעותית בהשוואה ל-2.57 מיליון דולר ברבעון הראשון אשתקד.
87 חברות גייסו סכום העולה על מיליון דולר, מתוכן עשרים חברות גייסו בין 5 ל-10 מיליון דולר כל אחת, 11 חברות גייסו בין 10 ל-20 מיליון דולר כל אחת ו-3 חברות גייסו סכום העולה על 20 מיליון דולר כל אחת.
קובי שימנה, מנכ"ל חברת המחקר IVC ציין "כאשר בוחנים את הנתונים מגלים כי חלקן היחסי של הקרנות הישראליות מסך ההשקעות שמר על רמה של כ- 30%, והגידול נמצא בסבבי גיוס ללא מעורבות של קרנות הון סיכון ישראליות, שהסתכמו הרבעון ב- 157 מיליון דולר, פי שלושה מהרבעון הקודם. החדשות הטובות לתעשיית ההיי-טק הישראלית הן שיש מי שמשלים את צרכי המימון של החברות ואלו הם המשקיעים הזרים ואחרים".
חלקן היחסי של הקרנות הישראליות מהיקף הגיוסים הכולל של החברות עמד על 28%, בהשוואה לנתח של 27%(93 מיליון דולר) ברבעון הקודם ו-33%(78 מיליון דולר) ברבעון המקביל אשתקד. שאר הכסף הגיע ממשקיעים ישראלים שאינם קרנות הון סיכון, וממשקיעים זרים.
היקף ההשקעות הראשונות (First) של הקרנות הישראליות עמד על 23 אחוזים מסך השקעותיהן הדולריות ברבעון הראשון, בהשוואה ל- 25% ו- 24% ברבעון האחרון וברבעון הראשון של שנת 2010, בהתאמה. היקף השקעה ראשונה ממוצעת של קרן הון סיכון ישראלית היה 1.88 מיליון דולר, כאשר הממוצע להשקעת המשך (Follow-on) היה 1.15 מיליון דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.