דאייה על זרמי טרנדים ומגמות עולמיות כבסיס להשקעות וניהול סיכונים, הייתה הנושא בו עסקנו בשבוע שעבר. הדרך לדאות עליהם היא לזהות אותם בהווה וגם לחשוב על העתיד, בדיוק כמו ניתוח טכני. מי שרוצה לקפוץ עכשיו עם המשפט "הנבואה ניתנה לשוטים" מוזמן להציע דרך אחרת לניהול השקעות. כל החלטה שאנו מבצעים אל תוך העתיד מבוססת על איזושהי תחזית, לכן לומר שדווקא בעולם ההשקעות תחזיות הן לא רלוונטיות זה קצת מגוחך. נכון, תחזיות לא תמיד מתגשמות, ולעיתים מתבררות כהזויות בעליל, אבל הן נותנות את הכיוון הכללי. תפקיד הטייס/נווט/מנהל ההשקעות לעשות תיקונים במהלך הדרך, כמו העבודה עם הניתוח הטכני.
היום נעיין בתחזיות עדכניות לעשורים שלפנינו, שהתפרסמו על ידי אגודת העתידנים העולמית. הנחת המוצא לשנים הבאות היא שהעולם יצטרך ללמוד לחיות עם מחסור ומחירים גבוהים, ואת ההתנהלות מול החוסר ילמדו אותנו מומחים מתחומים בלתי צפויים, כמו פיסיקאים. להלן כמה תחזיות עם השפעה ישירה על בחירת השקעות.
עסקים וכלכלה
פיסיקאים עשויים להיות החזאים הכלכליים של המחר. שלא כמו כלכלנים מהזרם המרכזי המסתמכים על ממוצעים, הפיסיקאים עוסקים במערכות מורכבות, מעגלי משוב, קבלת החלטות לא רציונלית ועוד. הכלכלה המסורתית איבדה לדעתי רלוונטיות, לאחר שהתגלתה בקלקלתה, ויעידו על כך מאזני המדינות בעולם, פערי העושר הגדולים והעובדה שרוב העולם לא נהנה מרווחה כלכלית. גם בפן הצר של ניהול השקעות, לא הוכיחו הכלכלנים המסורתיים ביצועים שראויים להיכנס לספרי ההיסטוריה.
מרבית החברות האמריקניות אופטימיות לגבי הכלכלה הסינית בחמש השנים הבאות.
תעשיות חדשניות מתפתחות כמו ננוטכנולוגיה, אנרגיה סולארית ואנרגיית רוח, מים, תיירות חלל ושיקום סביבתי, יובילו לצמיחה עולמית חסרת תקדים. נראה שעובדה זו עוד לא הופנמה על ידינו מספיק בניהול התיק, ומכאן ואילך ייעשה מאמץ ממוקד ויושם דגש על חיפוש חברות מהתחומים הללו, בנוסף ל-ETF המים שכבר בתיק. מוצרים "ירוקים לכאורה" יידחו על ידי צרכנים שירצו לראות שימור סביבה אמיתי.
מחשבים ואוטומציה
רובוטים יוכלו להגיב לפקודות מהמוח. האינטרנט יהפוך לידידותי יותר. נקדיש פחות זמן לחיפוש ויותר זמן לתוצאות של מה שאנחנו מחפשים. החיפוש יבחין במשמעות המילים והנושאים אותם נחפש.
השכלה
סין תוביל הטמעה של מערכי למידה המוניים דרך האינטרנט. הצורך בהרחבה מאסיבית של מערך ההשכלה לאזורים מרוחקים, ביחד עם היעדר הלחצים של ארגוני מורים, יובילו את הסינים לבסס את מערך ההשכלה על האינטרנט.
הרשתות החברתיות יהוו פלטפורמה שיתופית ללמידה.
עובדי העתיד יידרשו לכישורים חדשים בקורות החיים שלהם: משמעת עצמית, אחריות ויכולת עבודה עם מדיה.
אנרגיה
מעבר לרכבים חשמליים לא יפתור את בעיות האנרגיה - הוא יגביר את הביקוש לחשמל, ביחד עם עלייה בביקוש מצד משקי הבית וריבוי מוצרי האלקטרוניקה. מכוניות חשמליות יכבשו את השווקים ויוציאו מהמשחק את מכוניות הדלק. ארה"ב עשויה לעבור באופן מוחלט למכוניות חשמליות, שלהן משך חיים ארוך יותר וצרכי תחזוקה נמוכים יותר. אנרגיה חלופית תהיה האנרגיה המרכזית ותעבור את השימוש באנרגיית דלק בשנות ה-2020. זה יקרה אפילו בסין ובהודו.
סביבה
אחרי שעברתי על כל התחזיות הסביבתיות, החלטתי לא לכלול אותן בטור זה. הן פסימיות ומוכרות. אני אחפש חברות מהתחום להכניסן לקניון, ומי שרוצה יכול גם לבחון את ה-ETF EVX.
חקלאות
כאן דווקא יש מידה מסוימת של אופטימיות. צמחים יסתגלו לשינויים האקלימיים, גורדי שחקים ייבנו עם קומות ביניים לגידול גידולים חקלאיים, כך שערים יוכלו לכלכל את עצמן ויהודק הקשר בין מגדל המזון לצרכן. הצד הפסימי בעניין הוא משבר המים. לא סתם האחזקה שלנו ב-PHO, ה-ETF שמחזיקה מניות מתעשיית המים, גדולה וגדלה.
אורח חיים
מעבר מנסיעה במכוניות פרטיות המונעות בגז למכוניות שיתופיות מונעות בחשמל. המכוניות יהיו קטנות וקלות יותר ויעילות יותר מבחינת צריכת האנרגיה.
בבתי העתיד, "הקירות ידברו אחד עם השני, עם החלונות, הטלוויזיה והמקרר". הבתים יהיו חכמים ומרושתים ברשת תקשורת. תהיה סטנדרטיזציה של תקשורת בין מכשירים שונים של חברות שונות.
בריאות ורפואה
אמצעי דיאגנוסטיקה חדשניים יהיו זמינים דרך הטלפון, בין היתר באמצעות אפליקציות iPhone. תהליכי קוד פתוח ייושמו לפיתוח תרופות, כאשר מדענים ומתנדבים יחליפו רעיונות, יפרסמו פרוטוקולים וכלים ועוד. תרופות גנטיות אישיות יפחיתו את עלות פיתוח התרופות. שליטה בקצב הלב תעזור לבני אדם להתגבר על פחדים לא רציונאליים. טיפולים קליניים באמצעות ננו-רובוטים יהפכו מעשיים בשנות ה-2020.
יצירת מרכזי משחק בטיחותיים עשויה להפחית את תופעת ההשמנה של ילדים.
מידע
השימוש במילה הכתובה עשוי לצנוח במידה משמעותית לטובת דרכי ביטוי ויזואליות. מנועי חיפוש יכללו תוצאות מדוברות, לא רק טקסט. ההסתמכות וההישענות על האינטרנט עשויה להגביל את היכולת שלנו לחשוב.
הפשיעה המקוונת תעלה ככל שהחיים יהיו מקוונים יותר.
סגנון חיים וערכים
קהילות עשויות לבנות צורה טובה יותר של קפיטליזם מאשר תאגידים.
מצב העולם
העוצמה הכלכלית תעבור מהמערב למזרח. אוכלוסיית הצעירים בעולם תגדל מ-3 ל-3.5 מיליארד עד 2020.
אלו רק חלק מהתחזיות של "מרכז חיזוי" אחד מני רבים - אלו שלדעתי יש להן משמעות לתהליכי ניהול ההשקעות. כל אחד יכול לבחור את המפה שתוביל אותו לעתיד. נשמח לשמוע רעיונות, דעות והשגות. בכל מקרה, נתחיל לחפש בקדחתנות חברות פורצות דרך שרוכבות על מגמות העתיד. יש הרבה עבודה והרבה חומר למחשבה רק מהדברים שכתובים כאן, ובטוח שזה יהיה עוד יותר מעמיק, מרתק ומאתגר בעתיד.
אז בחג הפסח, כשאתם שואלים את עצמכם מה השתנה הלילה הזה, שאלו את עצמכם גם מה ישתנה בתהליך ניהול ההשקעות שלכם. חג שמח (הטור ישוב להתפרסם אחרי החג).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.