המסחר בבורסות אירופה הסתיים היום (ה') במגמה שלילית, במקביל לירידות בוול סטריט ולאחר פרסום נתוני המאקרו. במקביל, נמשכות העליות במחירי הנפט והזהב.
בזירת המאקרו, פורסמו לפני פתיחת המסחר ב-15:30 (שעון ישראל) בארה"ב תביעות ראשונות לדמי אבטלה לשבוע האחרון, שטיפסו ב-27 אלף בקשות לרמה של 412 אלף בקשות בסיכום שבועי. מדובר ברמת שיא של חודשיים. זאת לעומת 382 אלף תביעות בשבוע שעבר ולעומת צפי לירידה ברמת הבקשות ל-380 אלף תביעות לדמי אבטלה.
בתוך כך פורסם גם מדד המחירים ליצרן עלה ב-0.7% בחודש מארס לעומת צפי לעלייה חדה יותר של 1.1% ולעומת עלייה מפתיעה בשיעור חד של 1.6% בחודש הקודם. מחירי האנרגיה עלו ב-2.6% בחודש מארס. מחירי מלאי המזון רשמו ירידה של 0.2%, בפעם הראשונה מזה שבעה חודשים.
מניות הבנקים ומניות הכרייה הכבידו היום על המדדים באירופה, אשר מחקו חלק ניכר מהעליות מהן נהנו המשקיעים אתמול כאשר נצבעו המסכים בירוק.
מניית דויטשה בנק נסחרה על רקע האשמות של ועדה מיוחדת מטעם הסנאט בארה"ב, שהאשימה היום כי בדומה לגולדמן זקס , גם בדויטשה מכרו אנשי הבנק ללקוחותיהם ניירות ערך המגובים במשכנתאות סאב-פריים, תוך השמטת וסילוף נתונים מרכזיים על אותם מוצרים פיננסיים. במקביל, הימרו הגופים נגד הלקוחות, תוך שהם גורפים הון עתק. הידיעה, המהווה פגיעה במוניטין הבנק, מדאיגה את המשקיעים גם על רקע כספים שייתכן ותחוייב דויטשה בנק להעביר בגין ההאשמות.
המסחר באסיה נחתם במגמה מעורבת; יפן נסגרה בעליות
המסחר בבורסות אסיה נסגר היום במגמה מעורבת. את מרבית העניין גם היום ריכזה הבורסה של יפן, שם נחתם המסחר דווקא בעליות בהובלת מניות הטכנולוגיה, לאחר פתיחה שלילית, ברקע גל האסונות שפוקד את המדינה באחרונה.
הממשלה היפנית הורידה השבוע את תחזית הצמיחה הכלכלית של המדינה, בעודה מתאוששת מרעידת האדמה הקטלנית והצונאמי שפקדו את המדינה בחודש שעבר. יפן ספגה עוד מכה עם רעידת אדמה נוספת בעוצמה 6.3 בסולם ריכטר, שפקדה את המדינה בתחילת השבוע וגרמה לממשלה להעלות את חומרת המשבר הגרעיני מרמה 5 לרמה 7, הממקמת אותו בשורה אחת עם אסון צ'רנוביל, שאירע ב-1986. בהתאם, הפחיתה הממשלה היפנית את תחזית הייצוא, הייצור התעשייתי ותחזית הצריכה הפרטית.
בתחילת השבוע הזהיר שר הכלכלה של יפן, קארו יוסאנו, כי הנזק הגדול כתוצאה מרעידת האדמה החזקה שפקדה המדינה בחודש שעבר וגל הצונאמי שבא בעקבותיה, יהיה גדול יותר מכפי ששוער בהתחלה. "יש מצב קשה מאוד ביפן", אמר אנדרס ליפקו, סוחר בחברת MWB Fairtrade Wertpapierhandelsbank. "כולם ממתינים לראות מה הממשל היפני יעשה בנידון".
יצרנית הרכב טויוטה ריכזה היום עניין לאחר שהודיעה אמש כי תפסיק את עבודות ייצור החלקים בלא פחות מ-5 מפעלים באירופה, למשך מספר ימים באפריל ומאי. זאת, בגלל מחסור חמור ברכיבים חיוניים לתהליכי הייצור, אשר אספקתם נפגעה עקב האסון ביפן. ההפסקה בייצור במפעלים השונים באירופה, מגיעה לאחר הודעה של החברה במהלך שבוע שעבר, כי תחדש את ייצור רכביה בכל המפעלים ביפן בחצי תפוקה לפחות, לאחר שעצרה קודם לכן את הייצור לחלוטין.
אמש פורסמה הודעתה של יצרנית הכורים היפנית, היטאצ'י , כי בידיה הצעה לפרוייקט פירוק הכור הגרעיני הקורס בפוקושימה, בשיתוף עם חברת ג'נרל אלקטריק . הוצאה מסודרת של הכור בפוקושימה מכלל שימוש עשוייה להיארך יותר משלושה עשורים, וצפויה לעלות לכלכלה היפנית מעל טריליון ין (יותר מ-12 מיליארד דולר), כך מעריכים מומחים ביפן.
מנייה נוספת שבלטה היום היא זו של יצרנית הרכב הונדה , לאחר שרשמה אמש עלייה נאה בערכה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.