הדולר מתחזק ב-0.4% לרמה של 3.43 שקלים ואילו האירו נחלש ב-0.7% ל-4.913 שקלים, במהלך יום המסחר המקומי במטבעות (ב'). בעולם נחלש האירו לרמה של 1.432דולרים לאירו על רקע חששות מהחמרה נוספת במשבר החובות של מדינות בגוש, כגון יוון ואירלנד.
נציין כי היום לא נקבעו שערים יציגים.
כלכלני בנק דיסקונט מעריכים כי שנת 2011 תירשם כשנה של צמיחה מהירה - גידול של 5.3% בתוצר המקומי הגולמי ו-6.1% בתוצר העסקי. הצמיחה המהירה תיתמך בהשפעת קצה גבוהה של סוף 2010, וצמיחה מואצת בחודשים הראשונים של שנת 2011. כך, בסקירה שפורסמה הבוקר.
בינתיים, שני חברים במועצת הבנק המרכזי של אירופה (ECB) רומזים כי הריבית צפויה להמשיך ולעלות בחודשים הקרובים. "לציפיות המשקיעים להמשך עליית הריבית ב-0.5% השנה יש על מה להתבסס", אמר אוולד נווטני, נגיד הבנק המרכזי של אוסטריה, לסוכנות בלומברג. לוק כוהן, נגיד הבנק המרכזי של בלגיה, אמר אתמול כי "המדיניות המוניטארית כיום היא מקלה מדי".
איתן אדמוני, מנהל מחלקת מט"ח וסחר חוץ בבנק ירושלים, מציין כי אפקט העלאת הריבית בשיעור של 0.5% עושה את שלו והשקל המשיך להתחזק למול הדולר עד לרמה של 3.4 וזאת למרות התערבויות (בסכומים קטנים יחסית) של בנק ישראל בשוק מספר פעמים במהלך השבוע.
"מדד המחירים לצרכן שפורסם ביום ו' האחרון - עליה בשיעור 0.2% - אינו מעודד ושיעור אינפלציה מצטבר שחוצה את רף 4% אינו מקל על המצב. בנוסף לכל אלה, המשך היחלשות הדולר בעולם, שעוד ידו נטויה, מחמיר את המערכה. נוסיף לכל אלו את מצבה הכלכלי החיובי של מדינת ישראל ונגיע למסקנה כי יש עוד מקום להמשך התחזקות השקל".
אתמול דיווח בנק ישראל כי המדד המשולב למצב המשק עלה בחודש מארס ב-0.5%. נתוני המדד מצביעים על המשך הצמיחה במשק המתבטאת בהמשך הגידול בביקושים המקומיים ובביקושים ליצוא. העלייה במדד החודש משקפת עלייה מתמשכת (חודשיים ברציפות) כמעט בכל מרכיבי המדד, מציינים בבנק המרכזי.
רפי גוזלן, אסטרטג המאקרו של לידר שוקי הון, מציין בסקירתו השבועית כי עלייה בהתאם לצפי במדד מארס מורידה לכאורה מעט מן הלחץ על בנק ישראל, אך מוטב שהבנק ימשיך גם החודש במדיניות המרסנת. "אנו מייחסים עדיין הסתברות גבוהה יותר להעלאה של 0.25% בשבוע הבא, אך לא מן הנמנע שהבנק יבחר להסתפק בצעד מאקרו יציבותי לשוק הנדל"ן".
רון אייכל, כלכלן ואסטרטג ראשי במיטב, מציין כי אמנם מדד המחירים לצרכן לא הפתיע ו"באופן כללי, ניתן היה לצפות כי מדד זה יאפשר לבנק ישראל רגיעה, בכל האמור לריסון מוניטרי. אולם, על רקע ההתייקרויות בסעיפי המזון והדיור, הפעילות הערה בשוק המשכנתאות והציפיות האינפלציוניות משוק ההון, לאופק של שנתיים (שחזרו ל-3.5%) נראה כי בבנק ישראל יבחרו ביום ראשון הקרוב להעלות את הריבית ב-0.25% בתוספת מהלך מאקרו-יציבות מסוג הקשחת התנאים בשוק המשכנתאות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.