וול סטריט סגרה בעליות: אינטל זינקה ב-8%, יאהו ב-4.7%

החוזה על הנפט זינק ב-2.8% לרמה של 111.3 דולר ■ הזהב טיפס ל-1,501 דולר לאונקיה ■ נובל אנרג'י זכתה להעלאת דירוג המלצה

המסחר בוול סטריט הסתיים היום (ד') כפי שהוא נפתח - בעליות חדות. תוצאות כספיות טובות של חברות הטכנולוגיה שיפרו באופן משמעותי את הסנטימנט בקרב המשקיעים והסוחרים. במקביל, החוזה על הנפט עלה בקרוב ל-3% למחיר של 111.3 דולר לחבית והזהב התקדם ב-0.4% ל-1,501 דולר לאונקיה. בזירת המאקרו פורסמו מכירות בתים קיימים המהווים עוד אינדיקציה למצב שוק הדיור בארה"ב. עונת הדוחות בעיצומה והתוצאות הכספיות של החברות נותנות את הטון והכתיבו את כיוון המסחר. גם הצלחה בהנפקות אג"ח של מדינות מרכזיות באירופה השפיעה לחיוב.

"המשקיעים מעודדים מהערכה כי הפדרל ריזרב ימשיך במדיניות המוניטרית של רכישת נכסים לאחר שתסתיים תוכנית רכישת האג"ח בהיקף של 600 מיליארד דולר", כך העריך כלכלן בנק סקסו.

בכלל פיננסים מעריכים כי גם אם הפחתת תחזית הדירוג תהיה קריאת השקמה לקובעי המדיניות בארה"ב, עדיין לא צריך למהר לשמוח. "בשנת 2009 קובעי המדיניות דנו בצורך בהרחבה פיסקלית כדי לתמוך בכלכלה. בתוך מספר שבועות בודדים הסכימו על בזבוז של כמעט 800 מיליארד דולר. לעומת זאת בסוף 2010, כשסימני הצמיחה כבר היו ברורים, הגיע הזמן לקיצוצים".

"הזהב אטרקטיבי יותר מתמיד"

בורסת הסחורות בניו-יורק נמצאת במוקד בעקבות עליית מחירי הסחורות שם על רקע הורדת תחזית דירוג האשראי של ארה"ב על ידי S&P בתחילת השבוע. החוזים העתידיים על הזהב נסחרו היום, כאמור, במחיר גבוה מ-1,500 דולר לאונקייה.

בברקליס קפיטל מונים מספר גורמים ההופכים את הזהב לאפיק השקעה אטרקטיבי מתמיד "העמקת המתחים הגיאו-פוליטיים במזרח התיכון ובצפון אפריקה, חוסר הוודאות בנוגע למתרחש ביפן, החשש מאינפלציה גבוהה, היחלשות הדולר, החובות בגוש האירו והדאגות העדכניות בנוגע לדירוג האשראי של ארה"ב".

בזירת המאקרו, שוק הדיור בארה"ב הראה היום סימני התאוששות: מכירות בתים קיימים בארה"ב עלו ב-4.5% בחודש מארס. מספר הבתים הקיימים העומדים למכירה עלה לקצב שנתי של 5.10 מיליון בהשוואה ל-4.88 מיליון בתים בחודש פברואר. הנתון עקף את תחזיות האנליסטים שציפו לרמה של 5.02 מיליון בתים.

עונת הדוחות בעיצומה: אינטל זינקה לאחר הדוחות, אפל תדווח היום

אפל ריכזנ עניין לקראת פרסום הדוחות לרבעון הראשון לאחר סיום המסחר. החברה צפויה לרווח על הכנסות של כ-23.3 מיליארד דולר ורווח של 5.36 דולר למניה.

אתמול, לאחר סיום המסחר דיווחה אינטל , יצרנית המעבדים הגדולה בעולם, על רווח של 56 סנט למניה ברבעון הראשון שהם 3.2 מיליארד דולר ובכך היכתה את התחזיות בשוק שהיו לרווח של 46 סנט למניה. מדובר בעלייה של כ-29% ברווחי החברה אשר ברבעון המקביל אשתקד דיווחה על רווח של 43 סט למניה שהם כ-2.4 מיליארד דולר.

גם ענקית המיחשוב IBM פרסמה בסיום המסחר אמש את תוצאותיה הכספיות מהם עולה כי רווחי החברה עלו ב-17% ברבעון הראשון של 2011. מהדו"חות עולה כי החברה רשמה רווח של 2.31 דולר למניה, לעומת רווח של 1.97 דולר ברבעון המקביל אשתקד. התוצאות של החברה בשורה התחתונה עמדו בתחזיות האנליסטים.

השלישית שדיווחה על תוצאותיה לרבעון הראשון הייתה ענקית האינטרנט יאהו . החברה דיווחה שרווחיה ברבעון הראשון ירדו ל-223 מיליון דולר או 17 סנט למניה, לעומת 310.2 מיליון דולר או 22 סנט למניה ברבעון המקביל אשתקד, דבר שמראה כי החברה עדיין נאבקת על מנת לנצל את השגשוג של הפרסום המקוון. למרות זאת, התוצאות היו גבוהות בסנט בודד מתחזיות האנליסטים שציפו לרווח של 16 סנט למניה.

AT&T הודיעה הבוקר כי הרווח למניה ברבעון הראשון של 2011 הוא 57 סנט למניה, בהתאם לציפיות בשוק, זאת לעומת רווח של 41 סנט למניה ברבעון במקביל אשתקד. הכנסות חברת התקשורת נאמדו ב-31.2 מיליארד דולר לעומת 30.5 מיליארד דולר ברבעון הראשון של 2010. בנוסף, הודיעה החברה על עלייה של 10.2% בהכנסות משירותים אלחוטיים.

הבנק וולס פארגו דיווח הבוקר על רווח של 3.57 מיליארד דולר ברבעון הראשון, 67 סנט למניה, לעומת צפי אנליסטים לרווח של 66 סנט למניה ברבעון.

האנליסטים של בנק וולס פארגו העלו היום את המלצתם למניית נובל אנרג'י ל"תשואת יתר" מ"תשואת שוק" ואמרו כי ביצועי החסר של המניה בשוק מהווים הזדמנות השקעה. מחיר היעד שלהם למניה הועלה לטווח שבין 115-120 דולר לעומת טווח מחיר היעד הקודם שהיה 90-100 דולר למניה.

Huntington Bancshares Inc עקפה את התחזיות ודיווחה על רווח של 14 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 11 סנט למניה. כמו כן פרסמה תחזית רווח חיובית.

טבע , אינקרדימייל אלביט מערכות קיבלו היום המלצה חמה באתר TheSteet שמציין כי מניות אלו,המחלקות דיבידנד מומלצות להשקעה גם למי מהמשקיעים שאינם מכירים את המניות.

[לטבלת ישראליות בעולם][לארביטראז]