נעילה חיובית בניו יורק: טבע התרסקה 8.5%, אפל עלתה 3%

אפל הוסיפה לערכה 3% על רקע הדוחות החזקים שהציגה אמש ■ טבע נחתכה ב-8.4% - בשל האיום על לקווינימוד מצד ביוג'ן, שזינקה 15.1% ■ הנפט עלה ל-112 ד' לחבית

המסחר בוול סטריט נסגר היום (ה') במגמה חיובית, בשיעור מירבי של 0.7%. עונת הדוחות בעיצומה ושטף של דוחות השפיעו על כיוון המסחר ביחד עם נתוני מאקרו לגבי האבטלה ומדד האינדיקטורים כלכליים לחודש מארס, שפורסמו היום. טרום המסחר היום פורסמו בין היתר דוחותיהם של ג'נרל אלקטריק, מורגן סטנלי, מורגן סטנלי ונוקיה. השבוע הינו שבוע מסחר קצר והיום הסתיים יום המסחר האחרון לשבוע זה.

ברקע, המסחר בבורסות באירופה נסגר היום בעליות קלות, זאת על רקע סגירת המסחר בבורסות אסיה מוקדם יותר במגמה חיובית, והמסחר החיובי בארה"ב לאורך היום, המגובה בדוחות חזקים שתמכו בשוק באירופי וחיזקו את ביטחון המשקיעים.

בגזרת הסחורות, מחירי החוזים על הנפט הוסיפו לעלות היום, ונסחרו בממוצע סביב 112 דולר לחבית נפט; הזהב נסחר סביב 1,506 דולר לאונקייה.

כלכלני קרדיט סוויס טוענים כי "ארצות הברית אפילו לא קרובה להתרוששות". על פי המחקר, השווי הנקי של בתי האב בארה"ב הינו כ-57 טריליון דולר. לעומת זאת החוב הציבורי מסתכם בכ-12 טריליון דולר. אם נמזג את המאזנים מתוך הנחה כי בתי האב בסופו של דבר עומדים באופן אחראי בהחזר חובותיהם, נגיע לשווי נקי כולל של כ-45 טריליון דולר שמשקף כ-303% מהתמ"ג. לדברי עורכי המחקר רק בשנות בועת ההי טק ובועת הנדל"ן נרשם יחס גבוה מהרמה הנוכחית.

בזירת המאקרו בארה"ב, משרד העבודה האמריקני דיווח כי מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה ירדו ל-403 אלף תביעות, לעומת 412 אלף תביעות בשבוע שעבר. הירידה היתה מתונה יותר מקונצנזוס שחזו שהנתון ירד ל-390 אלף תביעות. זוהי הפעם הראשונה בה הנתון נותר מעל רמת 400 אלף תביעות במשך שבועיים מאז סוף ינואר. מספר התביעות המתמשכות לדמי אבטלה, עלה בניגוד לתחזיות ב-15 אלף והסתכם ב-3.695 מיליון בשבוע שעבר.

כמו כן, פורסם מדד מנהלי הרכש לאיזור פילדלפיה לחודש אפריל, המהווה אינדיקטור לפעילות היצרנית באיזור. המדד היכה באופן שלילי את התחזיות, כאשר ירד לרמה של 18.5 נקודות חרף ציפיות לירידה ל-33 נקודות בלבד, מרמה של 43.4 בחודש מארס. בנוסף, פורסם מדד האינדיקטורים המובילים לחודש מארס שעלה ב-0.4%, חרף התחזיות לעלייה של 0.2% בלבד, זאת בהמשך לעלייה של 0.8% בפברואר.

טבע צונחת - אפל עולה

מניית טבע בלטה בירידה חדה וזאת בצל דוחות ביוג'ן , אחת ממתחרותיה העיקריות בשוק הטרשת הנפוצה. טבע מנוהלת על ידי שלמה ינאי. נציין כי בטרום מסחר צנחה מניית החברה ביותר מ-11%.

אפל , יצרנית האייפד והאייפון, ריכזה עניין לאחר שדיווחה אמש בסיום המסחר בוול סטריט על תוצאותיה המעולים ברבעון האחרון (השני הפיסקאלי שלה). אפל היכתה את התחזיות והציגה זינוק של 95% ברווחי הרבעון. בשורה התחתונה רשמה אפל רווח של 5.99 מיליארד דולר, 6.4 דולר למניה, בהתבסס על הכנסות בהיקף 24.67 מיליארד דולר. אנליסטים העריכו שאפל תדווח על הכנסות של כ-23.3 מיליארד דולר ורווח של 5.36 דולר למניה.

קבוצת הענק ג'נרל אלקטריק דיווחה כי רווחיה זינקו ב-77% ברבעון הראשון והסתכמו ב-3.43 מיליארד דולר שהם 31 סנט למניה. הכנסות החברה עלו ב-6% ל-38.45 מיליארד דולר. התחזיות בשוק היו לרווח של 28 סנט למניה על הכנסות של 34.8 מיליארד דולר.

יצרנית הטלפונים הניידים נוקיה דיווחה על עלייה של 9% בהכנסות שהסתכמו ב-10.4 מיליארד אירו. למרות העליית בהכנסות, בשורה התחתונה הרווח הנקי של החברה לא השתנה. נוקיה הרוויחה ברבעון האחרון 344 מיליון אירו, או 9 אירוסנט, בדומה לרבעון המקביל אשתקד ובהתאם לתחזיות האנליסטים.

הבנק האמריקני מורגן סטנלי דיווח על ירידה חדה ברווח הנקי ברבעון הראשון לעומת הרבעון המקביל אשתקד, עם זאת המספרים אותם הציג הבנק עדיין היו גבוהים מהציפיות בשוק. הבנק דיווח על רווח של 966 מיליון דולר או 50 סנט למניה לעומת 1.4 מיליארד דולר או 99 סנט למניה ברבעון המקביל ב-2010.

מניית RIM , יצרנית מכשיר הבלקברי, ריכזה עניין היום בעקבות התחלה צולעת במכירות הטאבלט החדש שלה, פלייבוק, שהגיע אתמול לחנויות בארה"ב ובקנדה אך התקבל באדישות בקרב הצרכנים. בשונה מהבלקברי, הפלייבוק אינו מאפשר למשתמשים לשלוח מסרי דואר אלקטרוני מאובטחים ו-RIM זכתה לביקורות רבות בשל כך, שבחלקם נטען כי החברה הזדרזה להוציא את המכשיר לשוק לפני שפיתוחו הושלם. "הפלייבוק לא הולך לשחק בליגה של האייפד", אומר אל הילווה, אנליסט בחברת המחקר IDC.

אינטל המשיכה לרכז היום עניין לאחר שזינקה אמש בעקבות הדו"חות שפרסמה שלשלום לאחר הנעילה.

‏XTL‏ בלטה בעליות לאחר שהגישה אתמול בקשה ל-‏FDA‏, רשות המזון והתרופות של ארה"ב, לקבל מעמד של "תרופת יתום" לתרופת ה-‏EPO‏ שלה לטיפול במיאלומה נפוצה. התרופה נמצאת בהכנות לשלב ‏II‏ של הניסויים הקליניים.

חברת BP ריכזה עניין לאחר שהודיעה היום שהיא תובעת את חברת Transocean שהיא הבעלים של אסדת הקידוח במים עמוקים, ממנה היא תנסה להוציא לפחות 40 מיליארד דולר בעבור נזקים ועלויות נוספות. במלאות שנה לדליפת הנפט הענקית במפרץ מכסיקו, BP מאשימה את טרנסאושן בהזנחה ואמרה כי היא שגרמה לאסדת הקידוח להיות פסולה לשימוש ימי.