הדולר שומר על יציבות סביב 3.4 ש'; היום לא ייקבע יציג

המטבע האמריקני נסחר סביב שער של 3.404 ש'- בדומה לשער היציג שנקבע אתמול ■ פועלים: "ממליצים להחזיק מט"ח בשיעור של כ-10% מתיק ההשקעות"

חופשת "יום שישי הטוב" מגיעה היום גם לבנק ישראל שצפוי לקחת יום חופש מקביעת השערים היציגים למטבעות הזרים - זאת לאחר שאתמול נפל הדולר לשער יציג נמוך במיוחד - רק 3.405 שקל למטבע אמריקני אחד.

על אף שלא צפוי להיקבע היום שער יציג, במסגרת המסחר המצומצם המתנהל הבוקר, רושם המטבע יציבות בערכו אל מול השקל והוא נסחר סביב 3.404 שקל.

"בשוק המט"ח הבינלאומי נמשכת מגמת היחלשות הדולר מול המטבעות העיקריים בעולם. הדולר זכה לעדנה קלה שכנראה נתפסה כמהלך פוליטי חסר ,S&P ליום אחד, דווקא לאחר הורדת תחזית דירוג האשראי של ארה"ב ע"י משמעות או לחילופין כתמרור אזהרה לאמריקנים תוך ציפייה לטיפול יסודי ומיידי בחוב ובגירעון של ארה"ב - אולם בהמשך השבוע שב הדולר ונחלש", מסכמים היום כלכלני בנק הפועלים בסקירתם השבועית ללקוחות - שם טוענים כי "השקל ממשיך במסע התחזקותו מול הדולר".

בהמשך, מעריכים בפועלים כי "השקל צפוי להמשיך ולהיסחר בתקופה הקרובה בהשפעת ההתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות בעולם. כמו כן, יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים. מחד, הגורם העיקרי התומך בהיחלשות השקל הוא התערבויות בנק ישראל במסחר במגוון דרכים. מאידך, בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את הכלכלה היציבה בישראל והציפיות להעלאות ריבית נוספות ע"י בנק ישראל ובעקבותיהן, הרחבת הפער בין הריבית השקלית לריבית הדולרית". לאור זאת, ממליצים שם למשקיעים להחזיק כ-10% מתיק ההשקעות בזירת המט"ח "תוך פיזות מטבעי הכולל דולר ארה"ב, אירו וליש"ט במטרה לצמצם את הסיכון".

נדגיש כי מלבד הורדת אופק הדירוג השבוע בארה"ב, מושפע הצמד דולר-שקל גם מהחלטת הריבית הצפוייה להתפרסם בישראל בתחילת השבוע הבא. כלכלנים בישראל חלוקים בשאלה האם בנק ישראל יותיר הרייבת על כנה או ימשיך במתווה העלאת הריבית ויגרור בכך פער ריביות חריף יותר בין ישראל לארה"ב.