נשיא ארה"ב, ברק אובמה, קורא לשיפור היחסים בין טורקיה לישראל. בשיחת טלפון עם ראש ממשלת טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, הביע אובמה תקווה להתחממות האווירה בין ירושלים לאנקרה כדי לחזק את היציבות האזורית. מהודעת הבית הלבן עולה, כי ארדואן נמנע מהבעת תקווה דומה.
ההודעה הרשמית, מלשכת הדובר, מדווחת בקפידה על נקודות ההסכמה בין אובמה לארדואן בשיחה, שנערכה אמש: שני המנהיגים "הסכימו" שהתקפות משטר קדאפי נגד אזרחי לוב חייבות להיפסק וכי קדאפי חייב לפרוש ולעזוב את לוב לנצח; הנשיא אובמה וראש הממשלה ארדואן "הביעו דאגה עמוקה" מהשימוש הבלתי קביל שעושה ממשלת סוריה באלימות נגד אזרחיה; המנהיגים "הסכימו" שממשלת סוריה חייבת לשים קץ לאלתר לנקיטת אלימות ולכונן רפורמותך משמעותיות.
אבל המשפט האחרון של הודעת הבית הלבן, שעוסק בישראל, מיוחס רק לאובמה לבדו, בלי לציין כיצד הגיב ארדואן, לאמור: "ולבסוף, הנשיא הביע את תקוותו לראש הממשלה ארדואן, שטורקיה וישראל ימצאו הזדמנויות לשפר את יחסיהן למען היציבות האזורית". האם ארדואן "הסכים" עם דברי אובמה? האם הוא "הצטרף להבעת התקווה"? הודעת הבית הלבן אינה מגלה.
מקובל, שהודעות מסוג זה מנוסחות בהסכמה הדדית של הצדדים.
אין זו הפעם הראשונה שוושינגטון מביעה תקווה לשיפור היחסים בין ישראל לטורקיה. מהתנהלות אנקרה, ובעיקר מסירובה לנקוט פעולה כלשהי למניעת משט חדש של ספינות טורקיות ואחרות לעזה, במאי, לא נראה שתקוות ממשל אובמה תתגשם בקרוב. כך או כך, אובמה הודה לארדואן על השתתפות טורקיה בפעולה הבינלאומית נגד לוב.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.