אחרי חברת התרופות פריגו, גם בחברת תרו (סימול: TAROF.PK) יכולים לחזור לשגרה. ביקורת חוזרת שערכה רשות המזון והתרופות של ארה"ב, ה-FDA, במפעל של תרו בקנדה, העלתה שהמפעל עומד שוב בקריטריונים הנדרשים.
זאת, למעלה משנתיים לאחר שהחברה קיבלה מה-FDA מכתב אזהרה הנוגע לליקויים שהתגלו במפעל. נזכיר, שפריגו הודיעה גם היא לפני מספר ימים על אישור מה-FDA לחזור לפעול כרגיל במפעלה במישיגן, בגינו התקבל מכתב אזהרה לפני כשנה.
ה-FDA החמירה בשנים האחרונות את האכיפה, וחברות תרופות רבות קיבלו מכתבי אזהרה בגלל ליקויים שהתגלו במפעלים שלהן. תרו קיבלה את מכתב האזהרה בפברואר 2009, בגלל ליקויים שהתגלו בייצור קרמים ומשחות במפעל בברמפטון, אונטריו. בין היתר, נמצאו ליקויים שקשורים ל-Fluocinonide, קרם נגד גירודים ואדמומיות בעור, ול-Ciclopirox Olamine, קרם לטיפול בעור בעקבות מחלת גזזת.
"עבדנו בהתמדה לפתור את הסוגיות שעלו בביקורת הקודמת, ואנחנו מרוצים שהמאמצים שלנו הובילו לעמידה מחודשת של המפעל בתנאים", מסר ג'יימס קדרווסקי, המנכ"ל הזמני של תרו.
תרו, שפעילותה בישראל ממוקמת בחיפה, מתמחה בייצור תכשירים טופיקליים (קרמים וג'לים שמורחים על העור), לצד טבליות, זריקות ומוצרים רפואיים נוספים. החברה נסחרת ברשימת הפינק שיטס בארה"ב לפי שווי שוק של 566 מיליון דולר. לפני מספר חודשים הסתיים מאבק שליטה בין משפחות מייסדי תרו לבין חברת סאן מהודו, שהיא כיום בעלת השליטה בחברה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.