לחברת קוקה-קולה העולמית פעילות רחבה בשוק האפריקאי מזה כ-83 שנה. תאגיד המשקאות האמריקני מפעיל 160 מפעלים ברחבי אפריקה, יש לו שת"פים עם 46 חברות בקבוקים אפריקאיות ועם 900 מפיצים שונים ביבשת. קוקה-קולה מעסיקה כ-68 אלף עובדים בעסקיה באפריקה - רובם מקומיים, והיא השקיעה כ-5.6 מיליארד דולר בכל אפריקה בין השנים 2005-2010.
וויליאם אסיקו, נשיא קוקה-קולה אפריקה, דיבר בכנס מיוחד בנושא יבשת אפריקה שנערך בשבוע שעבר בג'נבה, שוויץ - במסגרת שלושה ימים של כנס בינלאומי מרשים וראשון מסוגו תחת הכותרת GATEWAY TO AFRICA. הכנס, הראשון מבין 5 כנסים שיתקיימו אחת לשנה בערים מרכזיות בעולם, אירח רשימת דוברים מכובדת מרחבי העולם, ובניהם דיפלומטים ופוליטיקאים בכירים, דמויות מפתח בכלכלה, אנשי רוח, רפואה ועוד - מאפריקה, מישראל ומשאר העולם.
Gateway to Africa / צלם: קמיליה - אמנות הצילום
אסיקו דיבר על המעורבות של קוקה-קולה והתרומה שלה לשיעורי הצמיחה האפריקאים. לדבריו, קוקה-קולה מתכוונת להרחיב את הפעילות שלה ביבשת ולהשקיע כ-12 מיליארד דולר באפריקה עד 2012. בשנת 2010 החברה מכרה כ-1.7 מיליארד בקבוקי שתייה ביום ברחבי אפריקה והיא מכוונת ליעד של עד 3 מיליארד בקבוקים ביום עד 2020.
אסיקו מציין כי במשך 83 שנות הפעילות של קוקה-קולה באפריקה, החברה לא הוציאה את מוצריה מהשוק ולו פעם אחת. "בכניסה למדינות חדשות באפריקה, קוקה-קולה מחפשת חדשנות", הוא אומר. "אנחנו תרים אחרי שיתופי-פעולה עם מפיצים מוכרים וקיימים, כדי שהחדירה לשוק תהיה טבעית וחלקה. אנחנו מחפשים המשכיות, עמידות וגמישות - יש אלפי עסקים באפריקה שתלויים לחלוטין במכירות קוקה-קולה ורק בעזרתנו הם מרוויחים את לחמם".
לדברי אסיקו, קוקה-קולה תורמת כ-2% לסך הכנסות מדינות אפריקה ממסים ויש לה תרומה משמעותית גם לתמ"ג שלהן. נשיא קוקה-קולה אפריקה חשף בכנס תוכנית רב-שנתית של החברה להעסקת כ-5 מיליון נשים אפריקאיות ב-10 השנים הקרובות שיפיצו את המשקאות ברחבי היבשת.
לדבריו, "אנחנו מנסים גם לסייע לקהילה האפריקאית להתגבר על הקשיים - רק מתחילת השנה השקענו 30 מיליון דולר כדי להעניק ל-2 מיליון אפריקאים גישה למים נקיים - זה לא אמור לפתור את הבעיה לחלוטין, אבל זה מעיד על המחויבות שלנו באפריקה. אולי אם תאגידים אחרים ייראו שקוקה-קולה עושה את זה - הם יעשו גם וזה ימשוך עוד השקעות לתוך היבשת".
בין הדוברים הבכירים שהשתתפו בכנס, נציין את אל גור - סגן נשיא ארה"ב לשעבר ופעיל מרכזי למען איכות הסביבה; גורדון בראון - ראש ממשלת בריטניה לשעבר; קופי ענאן - מזכ"ל האו"ם לשעבר; רודי ג'וליאני - לשעבר ראש עיר של ניו-יורק; ברנרד קושנר - שר החוץ הצרפתי לשעבר; הישראלי פרופ' שלמה בן עמי - שר החוץ לשעבר, ועוד. יוזמת הכנס היא ירדנה עובדיה, קונסולית כבוד של גינאה המשוונית ויזמת בתחום הרפואי באפריקה.
רודי גוליאני Gateway to Africa / צלם: קמיליה - אמנות הצילום
ברנרד קושנר Gateway to Africa / צלם: קמיליה - אמנות הצילום
קופי ענאן Gateway to Africa / צלם: קמיליה - אמנות הצילום
גורדון בראון Gateway to Africa / צלם: קמיליה - אמנות הצילום
אל גור Gateway to Africa / צלם: קמיליה - אמנות הצילום
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.