אירופה עולה על רקע דוחות דויטשה בנק; יפן עלתה 1.6%

אירופה נסחרת במגמה חיובית, בשיעור מירבי של 0.6% ■ דוחות דויטשה בנק מציגים הבוקר עלייה ברווחים ■ המשקיעים ביפן התעלמו מהתחזית הפסימית של הבנק המרכזי

המסחר בבורסות אירופה מתנהל היום (ה') במגמה חיובית, בשיעור מירבי של 0.6%. המסחר מתנהל על רקע יום דרמטי והיסטורי אמש בכלכלה האמריקנית: הודעת ריבית מוקדמת ומסיבת עיתונאים ייחודית של הפדרל ריזרב. כעת החוזים העתידיים על המדדים בוול סטריט מאותתים על פתיחה יציבה עם נטייה לעליות קלות.

בבריטניה פורסם מדד אמון הצרכנים, שנפל לערך של מינוס 31, זאת בהשוואה לערך של מינוס 28 בחודש מארס. מדובר בערכו הנמוך ביותר של המדד מאז פברואר 2009. בנוסף, סקר הבוחן את הערכות אזרחי בריטניה בנוגע למצבם הפיננסי במהלך 12 חודשים החולפים, ירד ב-4 נקודות למינוס 23. כמו כן, גם נתונים הנוגעים להערכות אזרחי בריטניה בנוגע למצבם הכלכלי העתידי, כמו נכונותם לבצע רכישות גדולות בזמן הקרוב, ירדו במספר נקודות.

דויטשה בנק מרכז היום עניין על רקע פרסום דוחותיו הבוקר, במסגרתם דיווח על גידול של 17% ברווח הנקי ברמה של 2.06 מיליארד אירו (3.06 מיליארד דולר) ברבעון הראשון, זאת בהשוואה לרווח של 1.76 מיליארד אירו ברבעון המקביל אשתקד. בכך היכה הבנק את תחזיות האנליסטים שציפו לרווח של 1.89 מיליארד אירו - נראה כי רכישות שביצע הבנק בשנה החולפת, סייעו לגידול בתוצאות.

הבורסה ביפן מתעלמת מתחזיות הבנק העולמי - ועולה 1.6%

המסחר בבורסות אסיה הסתיים היום (ה') במגמה מעורבת, כאשר כלל בורסות היבשת חוו ירידות, פרט לבורסה ביפן - כאשר מדד הניקיי עולה בשיעור של 1.63%. המסחר התנהל על רקע יום דרמטי והיסטורי אמש בכלכלה האמריקנית: הודעת ריבית מוקדמת ומסיבת עיתונאים ייחודית של הפדרל ריזרב.

נתונים פיננסים רשמיים שפורסמו השבוע ביפן מעידים על הפגיעה הקשה שחוותה כלכלת המדינה כתוצאה מרעידת האדמה שפקדה אותה ב-11 למארס. על פי הנתונים שפורסמו על ידי משרד האוצר במדינה, הייצור התעשייתי צנח ב-15.3% בחודש מארס, זאת בהשוואה לעלייה של 1.8% בייצור התעשייתי בחודש פברואר. נתון זה הפתיע לרעה את האנליסטים, שציפו לירידה בשיעור של 11% בלבד.

בעקבות האסון, צפוי הבנק המרכזי ביפן להוריד את תחזית הצמיחה שלו לשנה הפיסקלית הקרובה, כבר בשבוע הבא. על פי הערכות, הבנק המרכזי יוריד את תחזיות הצמיחה הכלכלית ל-1%, זאת בהשוואה לשיעור צמיחה של 1.6% אשר פרסם הבנק בינואר השנה.

סוכנות הדירוג S&P העריכה אמש כי עלות השיקום של יפן מההריסות רעידת הראדמה והצונאמי ירחיבו את הגרעון התקציבי של יפן מעבר לתחזיות המוקדמות בכ-3.7% מהתמ"ג עד שנת 2013.

השווקים באסיה הגיבו היום גם להורדת הפדרל ריזרב על ההחלטה להותיר את הריבית בארה"ב ללא שינוי ברמה של 0%-0.25%. כמו כן, הבהיר יו"ר ה'פד' בן ברננקי תכנית ההרחבה הכמותית (QE2) תסתיים כמתוכנן ב-30 ביוני. לאחר ההודעה כינס ברננקי מסיבת עיתונאים, במסגרתה עדכן את תחזיות האינפלציה והצמיחה של כלכלת ארה"ב.

סין מחייכת: הילודה בירידה, הצמיחה בעלייה

ברקע, הגבלת הילודה בסין עובדת: האוכלוסייה בסין גדלה בשיעור שנתי של 0.57% בשנה בעשור הראשון של שנות האלפיים. על פי נתונים רשמיים שפורסמו היום, גדלה אוכלוסיית המדינה ב-10 השנים האחרונות ב-73.9 מיליון בלבד. כעת סך התושבים במדינה מוערך סביב 1.3397 מיליארד.

כמו כן, אמש פרסם הבנק העולמי את תחזיותיו בנוגע להמשך צמיחת הכלכלה בד בבד עם האינפלציה בסין, בשנתיים הקרובות. הבנק עדכן את תחזיות הצמיחה בסין כלפי מעלה וכן הצהיר כי על מתווי המדיניות המוניטרית בסין להמשיך ולדבוק בתוכנית ההידוק הפיננסית במדינה כדי להתמודד עם האינפלציה. ברקע הדברים, נזכיר את הערכת קרן המטבע הבינלאומית (IMF) כי כלכלת סין תעקוף את זו של ארה"ב עד שנת 2016.

מניות במוקד

סוני , יצרנית קונסולת משחקי הוידיאו פלייסטיישן 3, ריכזה היום עניין על רקע הודעתה כי האקרים שפרצו לרשת שהיא מפעילה עבור הגיימרים המשתמשים בקונסולה שלה גנבו מידע הכולל שמות, כתובות וייתכן שאף פרטי כרטיסי אשראי מ-77 מיליון המשתמשים ברשת.

פנסוניק משכה את תשומת לב המשקיעים על רקע הודעתה אמש כי בכוונתה להחיל נהלי עבודה חדשים וקשיחים על 40 אלף עובדיה, במטרה לחסוך בעלויות ולעודד תחרותיות.

[לפורטל הפיננסי][לבורסות בעולם]