התושבים בשכונת נווה-צדק בתל-אביב לא מרימים ידיים במאבקם בבנייה בשכונה. כעת הם פונים לבית המשפט בבקשה לצו ביניים, כדי למנוע את הדיון בתוכנית מגדלי יצחק אלחנן בשכונה. לטענתם, יש להימנע מאישור התוכנית כיוון שלא הושלם אחד התנאים להפקדתה.
כזכור, ההתנגדויות לתוכנית מגדלי יצחק אלחנן נידונו לפני כחודש בוועדה המקומית לתכנון ולבנייה תל-אביב, וכעבור שבוע בוועדה המחוזית, לאחר שבשנה שעברה הוחלט להפקיד את התוכנית.
התוכנית מתייחסת למעשה לשתי תוכניות: תוכנית יצחק אלחנן ג', שידועה בשם "נווה-צדק על הים", הכוללת תוספת של 12 קומות למגדל מגורים של 28 קומות, כך שיתקבל מגדל של 40 קומות בצפון רחוב יצחק אלחנן; ותוכנית יצחק אלחנן ב', הכוללת הקמת מגדל בן 33 קומות בייעוד משולב של מגורים ותעסוקה, הקמת מבנה בן 8 קומות, גם הוא למגורים ולתעסוקה, וכן תוספת בנייה חלקית למבנה בשימור.
עמותת תושבים למען נווה-צדק הגישה בקשה לצו ביניים ועתירה מינהלית לבית המשפט לעניינים מינהליים, באמצעות עו"ד יחיאל שמיר ממשרד ד"ר רענן הר-זהב. העמותה מבקשת למנוע דיון בתוכנית ולהימנע מלאשר אותה למתן תוקף.
לטענת התושבים, הוועדה המחוזית והוועדה המקומית התעלמו מאי-קיומו של תנאי מהותי להפקדת התוכנית - חתימה על הסכם פינוי השטחים הציבוריים בתחום התוכנית, להנחת דעתה של היועצת המשפטית של הוועדה המקומית.
לטענת העמותה, ההסכמים לפינוי השטח הציבורי לא נחתמו, כלומר, התנאי להפקדת התוכנית לא מולא. לפיכך, אומרים בעמותה, יש לקבוע כי ההחלטה להפקיד את התוכנית בטלה, וכי לא ניתן לדון בה שוב אם לא תופקד מחדש.
העמותה מזכירה כי לפי התנאי שנקבע להפקדת התוכנית היה צורך בחתימה על הסכמים לפינוי השטחים הבאים: אגודת "בית יעקב", העמותה שמפעילה את המכון להתפתחות הילד "בית אברהמס", משפחת אוז'רכובסקי המחזיקה במבנים בתחום התוכנית וגורמים נוספים.
במשרד הפנים מסרו בשם הוועדה המחוזית: "אם משרד הפנים יידרש לכך, הוא ישיב לבית המשפט ויפעל בהתאם לכל פסיקה".
עיריית תל-אביב מסרה בתגובה: "העתירה וצו הבינים התקבלו בשירות המשפטי של העיריה ביום רביעי, ועמדתנו תינתן לבית המשפט. יחד עם זאת, נדגיש כי בניגוד לנטען בעתירה, העירייה חתמה לאחרונה על הסכם עם המרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), לפיו בית-החולים יפנה את מוסד בית אברהמס, וכיום הנכס ריק ופנוי. בנוסף, קיים הסכם בין יזמי התוכנית לבין הנהלת מוסד 'בית יעקב' לפינויו, והעירייה אינה צד בהסכם זה. לגבי יתר המחזיקים, אנו חלוקים עימם לגבי זכויותיהם בשטח ופועלים משפטית לפינויים".
יזמי פרויקט "נווה-צדק על הים", הכוללים את החברות צמח המרמן, יורוקום נדל"ן ומשקיעים בלגיים, מסרו בתגובה: "לאורך כל התקופה מילאנו אחר כל דרישות ועדות התכנון והבנייה בתל-אביב, הן המקומית והן המחוזית. כל התנאים להפקדת התוכנית מולאו עד תום.
"לצערנו הרב, עמותת תושבים למען נווה-צדק עושה הכול כדי לעכב את הפרויקט, ממניעים שאינם לגיטימיים ומנוגדים לאינטרסים של תושבי השכונה עצמה. בפרויקטים אחרים בשכונה, העמותה הגיעה להסדר כספי עם היזמים השונים. בסופו של יום, זו מטרתה של עמותת נווה-צדק גם בניסיון זה - לעכב את אישור התוכנית ולזכות בתמורה כספית.
"עמותת נווה-צדק נטפלת לטענה פרוצדוראלית כביכול - פגם בהפקדת התוכנית. בכך מודה העמותה בפעם הראשונה, באופן ברור ונחרץ, כי התוכנית ראויה הן מהבחינה התכנונית והן מהותית.
"פרויקט נווה-צדק על הים יתרום רבות להתחדשות העירונית של האזור כולו. התוכנית כוללת סלילת שדרה רחבה וירוקה, שבילי אופניים, קולונדות מסחריות, שדרת עצים, מוסדות חינוך ושטחים ירוקים לטובת הציבור. הטענות של העמותה משוללות כל יסוד, ואנו מקווים שכך ימצא גם בית המשפט".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.