ישראלית בחודש ה-9 להריונה ובעלה נרצחו בפיגוע במרוקו

הזוג, מיכל ומסעוד ויזמן, היו בביקור משפחתי והשאירו את בנם בן ה-3 אצל סבו וסבתו המתגוררים בקזבלנקה וכך הוא ניצל

אישה ישראלית בחודש התשיעי להריונה ובן זוגה היהודי נרצחו אתמול (ה') בפיגוע במרקש בירת מרוקו. השניים, מיכל ומסעוד ויזמן, בני הקהילה היהודית בסין הגיעו לבקר את אביו של מסעוד החי במרוקו, לרגל חג הפסח. בסך הכל נהרגו בפיגוע 15 בני אדם מתוכם 11 תיירים ושלושה אזרחי מרוקו, ו-23 בני אדם נפצעו. לעת עתה איש לא לקח אחריות על מעשה הטרור.

בני הזוג היהודים שנהרגו היו בתחילת שנות ה-30 לחייהם והתחתנו רק לפני שלוש שנים. השניים הגיעו לביקור חג הפסח במחיצת משפחתו של מסעוד בקזבלנקה ונסעו לטייל יום אחד בבירה מרקש. את בנם בן ה-3 השאירו אצל הסבא והסבתא ובזכות זה חייו ניצלו.

ג'קי אלדן, הקונסול הכללי של ישראל בשנגחאי אמר הבוקר לחדשות 2 כי ההורים הותירו אחריהם תינוק והאישה היתה בהריון מתקדם. "זה יום קשה עבורנו כאן בשנגחאי. מדובר בזוג מוצלח וממש מלח הארץ. הם היו אנשים טובים ופעילים שעושים לביתם ולחיי הקהילה ולא היו חוסכים במאמץ לעזור לזולת. אנשים יפים שבשיא פריחתם רצו להקים משפחה".

בפיצוץ ענק אתמול בבית קפה בכיכר המרכזי במרקש נהרגו 15 בני אדם מתוכם 11 זרים ושלושה אזרחי מרוקו. משרד החוץ המרוקני הודיע כי הפיצוץ הוא מעשה טרור. "אני מגנה את המעשה הנפשע שפגע בארצנו והפיל קורבנות חפים מפשע אזרחים וזרים. מבצעי הפעולה הנפשעת והטרוריסטית צריכים לדעת שידו של הצדק תשיג אותם", אמר שר הפנים המרוקני טעיב צ'רקוואי. המשטרה בעיר פתחה בחקירת נסיבות האירוע.

מזכירת המדינה האמריקנית הילרי קלינטון, פרסמה הודעת גינוי למתקפת הטרור "הפחדנית" והודיעה כי "ארה"ב עומדת לצד אזרחי מרוקו ברגעים קשים אלו".

"בין ההרוגים נמצאים לקוחות בית הקפה וכמה מעובדיו", אמר מקור רשמי במדינה לסוכנויות הידיעות. אחד הכיוונים שנבדקים כעת אם לפיצוץ בבית הקפה יש קשר להפגנות נגד המשטרה שהתקיימו במדינה בתקופה האחרונה. באזור בית הקפה שרר כאוס רב, כשאנשים רבים הגיעו כדי לחפש את קרוביהם שהיו במקום. "שמעתי פיצוץ חזק וכשהתקרבתי למקום ראיתי גופות, פצועים ודם רב בכל מקום", סיפר צלם של סוכנות הידיעות רויטרס.

מלך מרוקו הודיע בחודשיים האחרונים כי בכוונתו לבצע במדינה שינויים חוקתיים, זאת בניסיון להרגיע את המהומות. עם זאת, למרות שהסכים לוותר על חלק גדול מסמכויותיו, המשיכו ההמונים לפקוד את רחובות הערים בדרישה לרפורמה יותר משמעותית.