הדולר נחלש ב-0.14% ל-3.39 ש'; "אין מנוס מעליית ריבית"

האירו התחזק ב-0.41% ל-5.038 שקלים ■ פינקסו: "בנק ישראל משלים במידה מסויימת עם התחזקות השקל" ■ USG capital: "ריבית בנק ישראל תעמוד על 4% בסוף שנה"

הדולר חזר היום (ג') להיחלש מול השקל ושערו היציג נקבע בירידה של 0.14% ב-3.392 שקלים. האירו, מנגד, רשם עלייה של 0.41% ושערו היציג נקבע על 5.038 שקלים. לאחר עצירה של יום אחד, חוזר היום האירו להתחזק כנגד המטבע האמריקני ונסחר סביב שער של 1.487 דולרים לאירו.

בפינקסו העריכו היום כי קצב העלאות הריבית הצפוי בישראל עלול להביא להתחזקות השקל עד לכ-3.2 שקלים לדולר. "בנק ישראל משלים במידה מסויימת עם התחזקות השקל. הוא כמובן לא יצהיר על כך שכן זה יזמין התחזקות נוספת של השקל וגם אם הוא ימשיך להתערב בשוק המט"ח שהרי מלחמתו העיקרית מונחת במקום אחר: בעליית מחירי הדיור ובעליית המחירים בישראל", מעריכים בפינקסו ומוסיפים כי "לאור האינפלציה בשוק ולאור הצורך להעלות את הריבית הבסיסית אנו צופים כי בטווח הארוך ועוד לפני סוף השנה השקל יתחזק עד לרמה של 3.2 שקלים לדולר - זוהי נקודת השפל אליה הגיע הדולר ביולי 2008".

אלי בן דוד, אנליסט בכיר בחברת USG capital אמר כי "לאור פרסום דוח האינפלציה אתמול של בנק ישראל לרבעון הראשון של 2011 אשר הסתכמה ב-12 החודשים האחרונים ב-4.3% ניתן לראות שקצב העלייה הואץ יותר מהצפי ולא יהיה מנוס מעליית ריבית ב-0.25% בחודש הקרוב לרמה חדשה של 3.25% כאשר הצפי שלנו שריבית בנק ישראל תעמוד על 4% בסוף שנה עוד נציין שאנו ממשיכים לצפות להתחזקות השקל אל מול הדולר לרמת 3.35-3.30 שקל לדולר בשבועות הבאים לאור המשך התרחבות פערי הריביות בין ישראל לארה"ב".

בזירת המאקרו המקומית, פרסם בנק ישראל אתמול את דוח האינפלציה לרבעון הראשון של 2011. "התפתחות המחירים ב-12 החודשים האחרונים, שהסתכמה בעלייה של 4.3%, מצביעה על האצה משמעותית של קצב האינפלציה ברבעון הראשון של 2011. מגמת העלייה של מחירי הדירות, שהחלה בראשית 2008, התבטאה גם בנתונים האחרונים שהתפרסמו ברבעון הנסקר, ועלייתם ב-12 החודשים האחרונים הסתכמה בשיעור של 16.1%. התפתחויות אלו מגבירות את החשש שמגמת העלייה של מחירי הדירות - אם תתמיד - יהיה בה כדי לסכן את היציבות הפיננסית והריאלית במשק".

אמש התייחס נציג בנק ישראל סטנלי פישר בועדת הכספים של הכנסת, לשינויים הצפויים בשיעורי הריבית: "הריבית תעלה. ברור לכולם שיש עוד שינויים שמחכים לנו בעתיד. היום הריבית הצמודה לשנה היא 2.35% והריבית ההיסטורית הייתה 4% - אנחנו לא יודעים אם היא תישאר ברמה הזו, אבל יש סבירות שגם הריבית הצמודה תעלה... זה מעלה את הסיכון לאנשים, למשקי הבית. אנחנו צריכים לשמור על היציבות של הלקוחות - זה חלק מהתפקיד שלנו".

[לאתר המט"ח]