הבנקים הגדולים מחדדים את האזהרה מפני השקעה בבורסה

לאחר עוד שבוע שלילי, טוענים בבנק הפועלים: "המצב הגיאופוליטי מאפיל על נתוני מאקרו טובים" ■ בנק לאומי: "המימושים - בגלל המשקיעים הזרים"

התשואות השליליות במדדי המניות בבורסה בת"א הופכות בולטות יותר ובבנקים הגדולים מחדדים את האזהרות למשקיעים. בנק לאומי ובנק הפועלים גורסים כי למרות נתוני המאקרו החיוביים שמפורסמים בישראל, המצב הגיאו-פוליטי בדמות המהומות בעולם הערבי והסכם הפיוס בין חמאס לפתח מבריח את המשקיעים הזרים וגורר ירידות שערים.

"המצב הגיאופוליטי מאפיל על נתוני מאקרו טובים", נכתב בסקירה השבועית של בנק הפועלים. גם בבנק לאומי מזהירים כי "על אף נתוני הכלכלה הריאלית החזקים של המשק הישראלי ורמת המחירים הנוחה יחסית של שערי המניות, נראה כי שוק המניות המקומי יציג תשואות נמוכות יחסית לשוקי חו"ל, על רקע העלייה בפרמיית הסיכון הנובעת מהסביבה הגיאופוליטית והציפייה להמשך עלייה בריבית".

מדד המעו"ף ירד השבוע ב-2.8% ומתחילת השנה איבד 3.7%. הירידות במדדי מניות אחרים, כמו למשל ת"א 75, הינן חדות יותר. כלכלני בנק לאומי מציינים כי הירידות מגיעות "ככל הנראה בהשפעת פעילות של משקיעים זרים", כלומר אותם משקיעים זרים חוששים מהמצב הגיאו-פוליטי במזרח התיכון ומעדיפים להתרחק מהבורסה בישראל עד יעבור זעם.

בעוד שאזהרת בנק לאומי חריפה יותר, האנליסטים בבנק הפועלים מציינים כי למרות החששות עדיין קיים פוטנציאל במניות ישראליות. הם ממליצים להמשיך לנקוט באסטרטגיה של "בחירה סלקטיבית של מניות", כלומר לא להשקיע במדדים אלא במניות ספציפיות שפעילותן מוטה למשק הישראלי.

אך נראה שבבנק לאומי מזהים לפחות הזדמנות אחת בשוק: מניית טבע. לאחר כשנה של ירידות במניה, טבע הודיעה השבוע על רכישת חברת ספלון ב-6.8 מיליארד דולר, והמניה התאוששה מעט.

"רכישת ספלון מצביעה על הצורך של טבע ברכישות כדי להשיג צמיחה ואין בה לכשעצמה בשורה של ממש", מסבירים כלכלני לאומי. "עם זאת, מחיר המניה הנוכחי של טבע משקף לה מכפיל נמוך, וייתכן והצעדים האחרונים של טבע יסייעו לשינוי הסנטימנט השלילי שמאפיין את המסחר במניה בתקופה האחרונה".