מגמה מעורבת בסיום המסחר באירופה; הדאקס ירד ב-0.1%

"איטליה היא הבאה בתור לבקש מהאיחוד האירופי חבילת סיוע" ■ האינפלציה בגרמניה עלתה ל-2.7% באפריל, בהשוואה לתחזיות של 2.6%

המסחר בבורסות אירופה נסגר היום (ד') במגמה מעורבת, על רקע נתוני מאקרו לא מעודדים שמציגה סין והאווירה השלילית שנוצרת סביב הדיונים על ארגון חובותיה מחדש של יוון, וחשש עדכני מהצטרפותה של איטליה לקבוצת המדינות הזקוקות לסיוע פיננסי בגוש האירו.

"איטליה היא הבאה בתור לבקש מהאיחוד האירופי חבילת סיוע לאור משבר הבנקים המתהווה במדינה", כך העריך היום Felix Zulauf, נשיא של חברת ניהול השקעות Zulauf Asset Management. "הבנקים באיטליה הם הרוכשים הגדולים ביותר של אג"ח ממשלתיות האיטלקיות", והוסיף כי "אני תוהה מי ירכוש את האג"ח הללו". בעיה זו תגרום ללחץ על תשואות האג"ח של איטליה ועלולה לשלוח את איטליה למיתון.

ובאשר ליוון, "ייתכן כי תזכה לסיוע נוסף בקרוב, אבל כל עזרה חדשה שתוצע תבוא תמורת עוד רפורמות שירחיבו את תוכנית הצנע של המדינה", כך אמר אתמול גורם בכיר באיחוד האירופי. לדבריו, האיחוד האירופי שוקל עוד אמצעים חדשים לתמיכה ביוון על מנת לתת למדינה השקועה בחובות מרחב נשימה. למרות ההכחשות על יוון, סוכנות דירוג האשראי S&P חתכה בתחילת השבוע את דירוג האשראי של המדינה בשתי דרגות מ-B ל-BB-, כאשר ברקע מתחזקות שוב החששות מיכולתה של יוון השקועה בחובות לארגן מחדש את חובותיה.

מדד האינפלציה שפורסם היום בגרמניה, הכלכלה הגדולה באירופה, מאותת כי עלתה בשיעור גבוה יותר מכפי שציפו האנליסטים. האינפלציה עלתה ל-2.7% באפריל, זאת בהשוואה ל-2.3% בחודש מארס. זאת, בהשוואה לציפיות האנליסטים לאינפלציה בשיעור של 2.6%.

ממשלת אירלנד הודיעה כי היא מגבירה את המיסוי על חסכונות הפנסיה הפרטית במדינה, במטרה לגייס כ-1.9 מיליארד אירו (2.7 מיליארד דולר) עבור תוכנית ממשלתית ליצירת מקומות עבודה חדשים במדינה. הממשלה מתכננת להחיל ריבית שנתית בשיעור 0.6% במשך 4 שנים על נכסי פנסיה, להוציא קרנות לעובדים שאינם תושבי המדינה, כך אמר השבוע שר האוצר של אירלנד מייקל נונאן. "המהלך המדובר אמור להכניס לקופת הממשלה כ-470 מיליון אירו (675 מיליון דולר) בשנה", אמר נונאן והוסיף כי "קרנות הפנסיה קיבלו הקלות מס מסיביות מהממשלה שלנו בעבר".

HSBC וקרלסברג ריכזו עניין

בנק ההשקעות HSBC הודיע על תוכניתו להביא לקיצוץ של 3.5 מיליארד דולר בהוצאות שלו, ובחינה מחדש של חלק מעסקיו בארה"ב. בנוסף, הודיע מנכ"ל הבנק סטוארט גוליבר כי ישקם או ימכור עסקים נוספים אשר אינם רווחים דיו, במטרה להעניק לבנק הון אותו ניתן יהיה להשקיע בשווקים המתפתחים.

יצרנית הבירה קרלסברג פרסמה דוחותיה, תוך שהיא מציגה נפילה של 63% ברווח הנקי ל-173 מיליון כתר דני, זאת בהשוואה ל-476 מיליון כתר דני ברבעון המקביל אשתקד. מכירות החברה עלו ב-14% ברבעון ל-12.5 מיליארד כתר דני, בהשוואה ל-11 מיליארד כתר דני ברבעון המקביל בשנה שעברה, ומעל ציפיות האנליסטים שחזו הכנסות של 12.03 כתר דני. "אנו מרוצים מהתוצאות לרבעון הראשון", אמר מנכ"ל קרלסברג יורגן רסמוסן, והוסיף כי "אנו מרוצים במיוחד מהצמיחה בשוק הרוסי".

אסיה ננעלה במגמה מעורבת; האינפלציה בסין עלתה 5.4%

המסחר בבורסות אסיה ננעל היום (ד') במגמה מעורבת, על רקע נעילת המסחר ברחבי היבשת במגמה זהה אמש וסיום חיובי בוול סטריט. מדד הניקיי הוסיף 0.46% לערכו. נתוני מאקרו חשובים אודות האינפלציה בסין וסיום הדיונים בנוגע למדיניות הפיננסית המשותפת לסין וארה"ב, השפיעו על המסחר.

נתון מאקרו חשוב שפורסם בסין מצביע על כך שהאינפלציה הגואה במדינה נשארה מעל 5% בחודש אפריל, תוך שהיא עולה על תחזיות האנליסטים, וצפוייה לגרור צעדים להידוק המדיניות המוניטרית של הבנק המרכזי בסין. זאת כאשר מדד המחירים לצרכן טיפס 5.3% באפריל בהשוואה לחודש המקביל אשתקד, וכן עולה על ציפיות האנליסטים לגידול של 5.2% במדד. האינפלציה עלתה ב-5.4%, זאת בהשוואה לתחזיות מוקדמות לעלייה של 5.2%.

סין התחייבה השבוע לפתוח עוד משווקיה לחברות אמריקאיות, זאת לאחר ההתכנסות בת היומיים של כלכלנים בכירים משתי המדינות, במטרה לדון במדיניות פיננסית משותפת לשתי הכלכלות הגדולות והמשמעויותיות של סין וארה"ב. במהלך הדיונים, עלו חילוקי דעות בולטים בין שר האוצר של ארה"ב טימותי גייתנר לשר האוצר הסיני, זו גאונגאו, בכל הנוגע להמשך התחזקות היואן הסיני.

ביפן, ממשיכה להתנהל השגרה על רקע האסון הגרעיני של ה-11 במארס. תלמידים בבית הספר התיכון "שויו" שבאזור פוקושימה אמנם מגיעים ללימודים כרגיל, אך הם עושים זאת כשהם חובשים מסיכות, כפפות ובגדים עם שרוולים ארוכים - וזאת כדי לצמצם ככל הניתן את חשיפתם לקרינה באזור.

נתונים של ממשלת דרום קוריאה מצביעים על כך שמדד האבטלה הגיע לשפל של שלושה חודשים ועומד על 3.6% באפריל, כאשר מנגד נתוני ההשקעות והמכירות הקמעוניות עלו קמעה.

ניכר כי ממשלת אוסטרליה תסיים את השנה רצף של 23 שנים במסגרתן גדלו ההוצאות, וזאת במטרה לנסות ולהתגבר על האינפלציה הגואה במדינה. בשורה התחתונה, אמור הגרעון הממשלתי להצטמצם ל-22.6 מיליארד דולר אוסטרלי (24.6 מיליארד דולר) עד ה-30 ליוני, 2012, יותר מחצי מהגרעון בהיקף 49.4 מיליארד דולר אוסטרלי בו תחזיק אוסטרליה בסוף השנה הפיסקלית הנוכחית. הממשלה מקווה להציג כבר בשנת 2013 יתרה חיובית, כך אמר השבוע שר האוצר האוסטרלי ויין סוואן.

הצונאמי של יפן שוטף את דוחות של טיוטה

יצרנית הרכב הגדולה בעולם טויוטה , דיווחה על תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של שנת 2011, תוך שהיא מודיעה על צניחה של 77% ברווחיה. זאת, על רקע פגיעה משמעותית בתפוקות הייצור שלה עקב השבתת מפעלים רבים של החברה ביפן, בעקבות רעידת האדמה שפקדה את המדינה ב-11 במארס.

טויוטה דיווחה על רווח נקי של 25.4 מיליארד ין (314 מיליון דולר), זאת בהשוואה לתחזיות האנליסטים ב"בלומברג" שציפו לרווח נקי של 104 מיליארד ין. מדובר בצניחה של 77% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. הכנסות החברה נפלו ב-12% ל-4.64 טריליון ין.

[למדור שוקי עולם][לטבלת ישראליות בעולם]