יום המסחר בזירת המט"ח המקומית מתנהל היום (ד') בהתחזקות של הדולר והאירו מול המטבע המקומי, במקביל להמשך התחזקות הדולר בעולם ולתקנות שאושרו בוועדת הכספים (על כך בהמשך).
הדולר היציג נקבע בעלייה של 0.5% ל-3.465 שקלים, והאירו טיפס ב-0.28% ל-4.983 שקלים. לאחר קביעת השער היציג ממשיך הדולר להתחזק ונסחר סביב רמה של 3.474 שקלים.
בעולם הדולר מתחזק מול המטבעות המרכזיים, ונסחר ב-1.435 דולר לאירו, וכן נסחר בעלייה קלה מול הין סביב 81.11 ין לדולר.
בסה"כ נראה כי ההתאוששות שחלה בימים האחרונים בזירת הסחורות משפיעה בחיוב על שווקי המניות בעולם, אליהם שבים המשקיעים אוהבי הסיכון - דבר אשר גרם להחלשות השטר הירוק, אך מצד שני גם האירו סובל מחוסר הוודאות השוררת בעניינה של יוון - שני גורמים אלו מסבירים את האיזון שנרשם בצמד זה היום. נראה כי הליש"ט עדיין מתקשה להתאושש מהשבוע הקשה שעבר עליה.
מיסוי חלקי של פעולות הזרים במק"מ - מ-7 ביולי
ועדת הכספים של הכנסת אישרה היום (ד') 2 תקנות בדרך להשלמת הצעת משרד האוצר לבטל הפטור ממס למשקיעים זרים בשוק המק"מ, כדי לרסן את תנועות ההון החמות לישראל ולהחליש את השקל אל מול הדולר. הצעת האוצר היא לביטול הפטור ממס על מק"מ שניתן למשקיעים זרים, כלומר החזרת מס בשיעור של 15%-20%.
מהלך זה אמור לקחת עוד 3-4 חודשים כיוון שמדובר בתיקון חקיקה. עם זאת, ועדת הכספים החליטה היום לשנות 2 תקנות ולמסות את הזרים על מסחר במכשירים פיננסיים מתקדמים יותר, אשר בעקיפין משמשים אותם להשקעה במק"מ, כמו למשל אופציות על מק"מ. תקנות אלה ייכנסו לתוקף כבר מה-7 ביולי.
בנוסף, דיווח בנק ישראל בתחילת השבוע כי נפח המסחר הכולל במט"ח הסתכם בחודש אפריל ב-110 מיליארד דולר, כשנפח המסחר של תושבי חוץ עלה לכ-50% מסך העסקאות ל-55 מיליארד דולר, לעומת 47% בחודש מארס, כשברקע התחזק השקל מול הדולר ב-2.5% בחודש המדובר. שיעור המסחר של תושבי החוץ עם הבנקים המקומיים ירד ב-0.3%. כמו כן פורסם כי נגיד בנק ישראל סטנלי פישר רכש במהלך אפריל 1.3 מיליארד דולר. ממוצע המסחר היומי במט"ח עלה ל-6.4 מיליארד דולר לעומת 5.3 מיליארד בחודש מארס. מדובר בעלייה של 20% בנפח המסחר הכולל.
האינפלציה בסין עולה; הגרעון באוסטרליה מצטמצם
נתון מאקרו חשוב שפורסם בסין מצביע על כך שהאינפלציה הגואה במדינה נשארה מעל 5% בחודש אפריל, תוך שהיא עולה על תחזיות האנליסטים, וצפוייה לגרור צעדים להידוק המדיניות המוניטרית של הבנק המרכזי בסין. זאת כאשר מדד המחירים לצרכן טיפס 5.3% באפריל בהשוואה לחודש המקביל אשתקד, וכן עולה על ציפיות האנליסטים לגידול של 5.2% במדד. האינפלציה עלתה ב-5.4%, זאת בהשוואה לתחזיות מוקדמות לעלייה של 5.2%.
ממשלת אוסטרליה תסיים השנה רצף של 23 שנים במסגרתן גדלו ההוצאות, וזאת במטרה לנסות ולהתגבר על האינפלציה הגואה במדינה. בשורה התחתונה, אמור הגרעון הממשלתי להצטמצם ל-22.6 מיליארד דולר אוסטרלי (24.6 מיליארד דולר) עד ה-30 ליוני, 2012, יותר מחצי מהגרעון בהיקף 49.4 מיליארד דולר אוסטרלי בו תחזיק אוסטרליה בסוף השנה הפיסקלית הנוכחית. הממשלה מקווה להציג כבר בשנת 2013 יתרה חיובית, כך אמר השבוע שר האוצר האוסטרלי ויין סוואן.
[לפורטל הפיננסי][לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.