טוב, אז בסופו של דבר נפטרנו משלוש מתוך ארבע המניות המאכזבות שלנו: AKAM, RIMM ו-TEVA. הסיבה היא שהן נקנו מה"ראש" ולא מה"בטן", כלומר כתוצאה משילוב נקי של המלצות כלכליות וניתוח טכני, ללא אותה "נשמה יתרה" שאנחנו מחפשים במניות. בדיעבד זהו אולי קנס על פשרה, אבל מכיוון שלא הייתה התפשרות טכנית בקנייתן, ומאחר שהניתוח הטכני הוא הפקטור המכריע בקבלת ההחלטות שלנו, הרי ש"חוכמת הבדיעבד" לא מועילה כאן.
את BRCM אנחנו משאירים משום שהיא נכנסה על זרם ההשקעה בטרנדים עתידיים - תשלומים סלולריים במקרה הזה - ולכן ניתן עוד סיכוי לטרנד. מכיוון שהשוק קשה גם כך ולא מפנק אותנו כרגע בארוחות טכניות קלות, נחמיר עם הסינון של חברות לתיק ועם הדרישה לדמיון וחלום, או במילים אחרות - לאנרגיה חזקה שמניעה את החברה.
רשימת מניות הקניון התרעננה בהתאם, ולהלן כמה מהרכישות המעניינות:
JEC- Jacobs Engineering Group - חברה הנדסית הנותנת שירותים מגוונים בענפים שאנחנו רוצים להיות בהם: תעופה והגנה, אוטומציה, בנייה, כימיה, אנרגיה, שירותים סביבתיים, תשתיות ועוד. בתחום איכות הסביבה עוסקת החברה באיכות האוויר, המים, חקר שימור הסביבה ומניעת זיהום. בתחום התשתיות היא מעורבת בכבישים מהירים, גשרים, מערכות הסעה, מנהרות, נמלי תעופה, רכבות, נמלים, תקשורת ועוד. ניתן להבחין באיסוף של המניה, שבשיאה כבר נסחרה ב-100 דולר ונכון לכתיבת הטור נסחרת מתחת ל-50 דולר. נכון שהפסדנו עליה קצת מאז הקנייה, אבל נראה שזה הפסד לטווח הקצר שייצר הזדמנות למי שהיה קצת יותר סבלני מאיתנו.
CSCO - סיסקו, שניסתה למצוא לעצמה ערוצי חדשנות, בין היתר על ידי רכישת חברות, מחפשת את מנוע הצמיחה שלה מחדש. הגדלת משקלה במדד נאסד"ק 100, מצבה הטכני האטרקטיבי (עלייה מרמת שפל של גל יורד משמעותי) והעובדה שאם תעלה היא עשויה למשוך את השוק, ואז היעדרה מהתיק עלול לפגוע, גרמה לנו לקחת את סיסקו לסיבוב נוסף.
QUIK - חברה קטנה למדי, 125 מיליון דולר שוויה, אשר מבחינה מסוימת נכנסת למשבצת הסיכון של משקיעים רבים, אבל מבחינתנו היא גם על משבצת הסיכוי, למרות שאחרי הדוח חטפנו ירידה. מדובר ביצרנית מוליכים למחצה לתעשיית הסמארטפונים, מחשבי לוח, ספרים אלקטרוניים ושאר טכנולוגיות חמות, ומכאן הפוטנציאל. החברה מוכרת בסין, יפן, קוריאה וטייוואן ומכוונת לקנדה והודו.
WEBM - השקעה נישתית במיוחד ולבעלי מאפייני השקעה מתאימים. גודל הפוזיציה הראשונית בתיק יישאר קטן יחסית, גם בשל הסחירות הנמוכה ושווי השוק של החברה, המתמחה בנישות של מדיה אינטרנטית ורשתות חברתיות.
OPK - חברה מענף הבריאות שמפגין בריאות לאחרונה ונותן תשואה עודפת על ה-S&P500. חברת OPKO מייצרת מגוון מוצרי בריאות, ונרכשה לתיק על סמך המלצה. המצב הטכני תמך ברכישה, ויש כאן גם בונוס: החברה גייסה כסף על מנת להעצים את פעילות המו"פ, גיוס שיצר לחץ על המניה ואנו מנצלים אותו לרכישתה, כמו גם בעלי העניין. הללו מטפטפים ברציפות קניות לשוק, בהיקפים של כמה אלפי מניות בכל פעם.
גם חברות מבוססות ומוכרות כמו IP ו-PG הוכנסו לקניון, ועל הכוונת נמצאות CVS ו-IGT (לא נכנסות כרגע בשל הקפדתנו לא לחרוג מ-50 מניות בתיק).
באשר לענף האנרגיה - הניתוח הטכני לימד שהסקטור הזה הולך להיחלש, ולכן משקל ההחזקה בו היה נמוך יחסית למשקלו ב-S&P500. בכל זאת, היו כמה ירידות כואבות. מכיוון שנשארנו עם מניות חזקות ומעניינות מהבחינה הכלכלית (את DO מכרנו ב-3 במאי), אזי המצב סביר יחסית. ביום שישי הגדלנו פוזיציה ב-MUR, שנראית מעניינת במיוחד לאחר הדוח.
מה אתה קורא כשאתה קם בבוקר
כאשר העיתון "גלובס" מגיע אליך, מה אתה קורא קודם? האם אתה איש שוק ההון שרץ ישר אל מוסף שוק ההון, איש שיווק שמדלג קודם ל"נתח שוק", או עורך דין שקורא כתבות משפטיות? סביר להניח שדווקא מה שכתוב במוסף "המיועד" לך כבר ידוע לך והתועלת בקריאתו מוגבלת. החוכמה בהתפתחות אישית-מקצועית היא ללכת אל הלא-ידוע או מוכר. בתור מי שעוסק בפיתוח והשקעות על פי מודלים פיננסיים - הגרפים והמידענות הפיננסית, כמו גם הצוות שעובד אתי, עושים את העבודה. ערכים מוספים אנחנו מחפשים במחוזות אחרים. למשל במאמר על תעשיית האושר שכתבה ענת כהן במוסף "הערב" מה-23 במארס. הרבה אפשר לדלות ממנו, ולהלן כמה מחשבות בעקבותיו:
עודף אפשרויות הולך עם עודף חרטה: ובשוק המניות הבעיה חריפה במיוחד, כשבכל רגע נתון יש מניות שעושות יותר מהתיק שלנו. מדובר במעמסה קשה על המוח, וזה עוד לפני שעמיתים ולקוחות מעצימים את החפירה. מנהל השקעות שלא יעבוד על תופעת החרטה עלול לסבול מדיכאון - לא מצב מיטבי לקבלת החלטות.
פיתוח יכולות במקום קבלת עצות - זו הדרך הראויה להתקדם במעלה האושר, על פי ד"ר רפאלה בילסקי. כל שנותר לעשות הוא לכתוב גם עושר, ב-ע'. מי שסבור שטיפוס במעלה ה-S&P500 יסתייע מקריאת עצות לרגע במדיה הפיננסית, מחפש חלופה קלה ולא אפקטיבית. פיתוח יכולות מאפשר למשקיע לכתוב את תסריט ההשקעה שלו. גם הנטייה להאשים גורמים חיצוניים בכישלון היא בחירה בחלופה הקלה; פיתוח יכולת לקבל החלטות בשעה קשה היא אלטרנטיבה בעלת משמעות.
דניאל כהנמן מחפש את האושר,
גם אחרי שקיבל פרס נובל ששינה את חוקי ההשקעות. אם דרושה לכם לגיטימציה לחשוב על האושר במסגרת העבודה, קבלו אותה מכהנמן. אחת הבעיות היא ההשוואה לאחרים. בעולם ההשקעות, הבעיה הזו לא מרפה. יש מוצרי השקעה מתחרים, מדדי מניות מנצחים וכו'. בחנתם פעם כמה אתם מושפעים מההשוואה, מה היא עושה לכם?
חשוב לזכור, מאחורי התארים, החליפות, השולחן המשרדי וכרטיסי הפלטינום, אנחנו בסך הכול בני אדם. ככל שטוב לנו יותר, יש לנו משאבים רבים יותר להצליח בעסקים. לכן, לפני שאתם שואלים מה עשה תיק המניות בשבילי היום, תשאלו מה עשיתי בשביל החלק במוח שמנהל את התיק.
זיו סגל - A level 2 Chartered Market Technician - CMT. שותף-מייסד ואסטרטג השקעות ראשי בחברת Green Ocean. יועץ ניתוח טכני לאקסיומה בית השקעות. הטור נכתב מספר ימים לפני פרסומו. אין לראות בטור המלצה לרכישה/מכירה של ניירות ערך ו/או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. זיו ו/או לקוחותיו עשויים להחזיק בניירות ערך או נגזרי ניירות ערך המוזכרים כאן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.