אפקט הסחורות: אירופה ננעלה בירידות; וולבו פרסמה דוחות

מימושים חדים בבורסות באירופה ואסיה על רקע הירידה במחירי הסחורות וסנטימנט שלילי מוול סטריט ■ מדד הייצור התעשייתי בבריטניה עלה, בעוד המדד הזהה ירד בגוש האירו כולו

המסחר באירופה ננעל היום (ה') בירידות שערים, כאשר נסחר במגמה שלילית למן הפתיחה על רקע הצניחה הנמשכת בשוק הסחורות, וכן הסנטימנט השלילי שמגיע מכיוון השווקים באסיה ובארה"ב - שם, אותתו החוזים העתידיים על פתיחה שלילית בירידות חדות. סקטור הכרייה באירופה הוסיף להיות מושפע גם היום ממחירי הסחורות, כמו גם התוצאות הכספיות של מספר חברות מאכזבות אשר גררו מימושים מצד המשקיעים.

לאחר שרשמו ירידות בשבועיים האחרונים, מחירי הנפט עולים בשוק הסחורות ומתקרבים לרף ה-100 דולר לחבית, כאשר חבית נפט נסחרת סביב 98 דולר לחבית. זאת, חרף ירידה בתחזיות הביקוש לנפט על ידי סוכנות האנרגיה הבינלאומית, וסקר של סוכנות "בלומברג" הנוגע לעידוד המשקיעים מהשווקים הגלובאליים, אשר ניסו להסביר את הירידות החדות שחווה הנפט בשבועיים האחרונים. אולם, נציין כי הסנטימנט השלילי משוק הסחורות הוסיף להשפיע על המסחר עד הנעילה.

נציין כי אמש יוון עלתה שוב על הכוונה של גוש האירו, כאשר האיגודים המקצועיים במדינה השביתו את המשק על רקע החרפת תוכנית הצנע במדינה, ובעוד ראש הממשלה ג'ורג' פפנדראו מתכנן למכור נכסים ממשלתיים כדי להתמודד עם הגירעון הענק של המדינה. תמונת המצב ביוון אינה מעודדת כלל וכלל: בתי החולים מושבתים וכך גם מערכת החינוך, נמלי התעופה ועוד. האירו מאבד עוד 1.5% מול הדולר ונסחר סביב 1.419 דולרים.

מדד הייצור התעשייתי בבריטניה עלה ב-0.3%, בניגוד לתחזיות לעלייה בשיעור גבוה יותר של 0.8%. לעומת זאת, מדד הייצור התעשייתי בגוש האירו ירד בשיעור של 0.2%, לעומת צפי לעלייה של 0.3% ועלייה בשיעור של 0.4% בחודש מארס.

מניות במוקד

מניית וולבו הגיבה היום לפרסום תוצאות כספיות חיוביות, והעלאת תחזיות מכירותיה בשווקים באירופה ובצפון אמריקה.

Symrise חברת התרופות הגרמנית ריכזה עניין לאחר שבנק ההשקעות J.P. Morgan חתך המלצה לניטראלי בהשוואה לתשואת שוק.

אסיה ננעלה בירידות חדות; ניסאן פרסמה דוחות

אסיה ננעלה בירידות של למעלה מ-1% בהמשך למסחר הבוקר (ה') במגמה שלילית. וול סטריט שננעלה אמש במגמה שלילית שלחה הבוקר גם את אסיה לירידות שערים בעקבות הצניחה במחירי הסחורות. בסין נרשמו ירידות של כ-0.8% בהובלות מניות הבנקים בהונג קונג, שגוררים את המדד המרכזי בסין מטה.

מימושים חדים התרחשו בהונג קונג על רקע הירידה במחירי הסחורות וכך גם ביפן. באוסטרליה נרשמו ירידות שערים על רקע נתוני תעסוקה שליליים.

שוק הסחורות ריכז היום עניין גם באסיה, על רקע ירידות חדות במהלך המסחר. מחיר הנפט ירד אמש בביו-יורק ב-5.5%, מתחת לרף ה-99 דולר לחבית. מחיר הכסף צנח ביותר מ-7% במהלך המסחר, וכך גם מחיר הבנזין. דוח שפורסם בארה"ב העיד על עלייה מפתיעה במלאי הנפט והבנזין בשבוע החולף, לצד המשך התחזקות הדולר אמש שהפילה את הסחורות עד לנעילת המסחר בבורסות היבשת.

הבנק המרכזי בסין הודיע השבוע כי הוא מעלה את יחס הלימות ההון הנדרש מהבנקים במדינה - בפעם החמישית ברציפות השנה, והשמינית במספרה מאז אוקטובר 2010. זאת, כחלק ממדיניות ההידוק המוניטרית של הבנק. המהלך מעלה את הדרישה ליחס הלימות הון ב-0.5% ל-21% ממזומני הבנקים, המהווה צעד נוסף בניסיונה של סין להילחם באינפלציה הגואה במדינה, אשר עלתה ב-5.4% בחודש אפריל, בהשוואה לתחזיות מוקדמות לעלייה בשיעור נמוך יותר של 5.2%.

ניסאן ריכזה עניין על רקע דוחות חיוביים

ניסאן מוטורס , דיווחה על תוצאותיה הכספיות. ניסאן מציגה רווח נקי של 30.8 מיליארד ין (380 מיליון דולר) לרבעון הראשון של השנה, זאת בהשוואה להפסד של 11.6 מיליארד ין ברבעון המקביל אשתקד, ומעל ממוצע התחזיות של חמישה אנליסטים מ"בלומברג", שציפו לרווח נקי של 23 מיליארד ין בלבד. הכנסותיה של ניסן עלו ב-10% ל-2.35 טריליון ין.

מריל לינץ', יחידה של הבנק בהונג קונג, מרכזת עניין לאחר שהקרגולציה בסין קנסה את הבנק ב-3 מיליון יואן (385,956 דולר).

חברת התעופה האוסטרלית Qantas Airways Ltd נאלצה לבטל 31 טיסות והודיעה כי עלולות להיות בעיות בטיסות נוספות.