חרף נתוני מאקרו טובים: אירופה ננעלה בירידות קלות

משבר החוב ביוון והדיון על חבילת חילוץ למדינה הכבידו על אירופה ■ הצמיחה בכלכלות גרמניה וצרפת ברבעון הראשון עקפה את התחזיות ■ נטייה לירידות באסיה נוכח ההידוק המוניטרי בסין

בורסות אירופה נעלו את יום המסחר האחרון לשבוע בירידות קלות. זאת לאחר שנפתחו בעליות שערים היום (ו') לאור נתוני צמיחה טובים שפורסמו בגרמניה וצרפת, כאשר ברקע דוחות כספיים טובים של חברות מובילות מספקות עוד דלק לעליות. וול סטריט שעברה למגמה שלילית השפיעה על הסנטימנט באירופה וגררה ירידות. מעבר לכך, משבר החוב של יוון מכביד על הבורסות ביבשת וגורם לירידה במטבע האירופי אל מול המטבעות המרכזיים.

כאמור, יוון חוזרת להכביד על הסנטימנט. היום פורסם דיווח כי קרן המטבע הבינלאומית, הנציבות האירופית וגרמניה תומכים בחבילת חילוץ ליוון ואילו הבנק המרכזי של אירופה וצרפת מתנגדים מתוך חשש להשפעה שלילית על שוק האג"ח באירופה וכן על הבנקים.

בזירת המאקרו חדשות טובות, כלכלת גרמניה צמחה ב-1.5% ברבעון הראשון של השנה, ועקפה את התחזיות המוקדמות שעמדו על 0.9%. גם נתוני תמ"ג שפורסמו היום בצרפת הפתיעו לטובה, עם צמיחה של 1% ברבעון הראשון למול התחזיות שעמדו על 0.6%. (לסיפור המלא - לחצו כאן)

מבין המניות שבלטו היום באירופה, מניית EADS מזנקת לאחר שיצרנית המטוסים דיווחה על דוחות רבעוניים שהיו טובים מהתחזיות המוקדמות. החברה הודיעה גם שהיא שוקלת להגביר את הייצור בחלק ממפעליה, עדות לביקושים החזקים מהם היא נהנית. גם מניית יצרנית הפלדה הגרמנית ThyssenKrupp עולה בעקבות דוחות כספיים טובים, שכללו רווח נקי של 272 מיליון אירו ברבעון וחזרה על תחזית הרווח השנתית.

"המומנטום הטוב של הדוחות הכספיים חוזר", אמר לסוכנות בלומברג כלכלן ברויאל בנק אוף סקוטלנד. "החברות בארה"ב ובאירופה ממשיכות להתאושש ואנחנו מעריכים ששוקי המניות באירופה ימשיכו לעלות השנה".

מתוך 287 החברות במדד Stoxx 600 האירופי שפרסמו עד כה את הדוחות הרבעוניים שלהן, 58% עקפו את התחזיות המוקדמות של האנליסטים בשורת הרווח הנקי למניה. בארה"ב, 72% מהחברות במדד S&P 500 שפרסמו עד כה את הדוחות היכו את התחזיות.

שבוע שני של ירידות באסיה

בורסות אסיה נסחרו היום בנטייה לירידות שערים על רקע המשך מדיניות ההידוק המוניטרי בסין אשר מעלה את החשש בשווקים מפני האטה כלכלית בכלכלה השנייה בגודלה בעולם. מדד MSCI אסיה, המהווה בנצ'מרק לבורסות במזרח הרחוק, איבד 0.1% וסגר שבוע שני ברציפות של ירידות.

סין העלתה אתמול שוב את יחס הלימות ההון הנדרש מהבנקים המסחריים, בצעד שנועד לרסן את מתן האשראי כדי לקרר את האינפלציה במדינה באמצעות האטת הצמיחה במשק. אך הצעד הנוכחי מגיע לאחר שנתונים כלכליים שפורסמו לאחרונה כבר מעידים על האטה כלכלית, בין היתר במכירות הקמעונאיות ובתפוקה התעשייתית. כלכלני קרדיט סוויס צופים המשך הידוק מוניטרי בסין.

"המשקיעים מודאגים מהאטה כלכלית בסין שתגרור ירידה בביקושים העולמיים ופגיעה ברווחי החברות", אמר לסוכנות בלומברג מסרו המסקי, כלכלן בבית ההשקעות היפני "טויוטה".

ומהמאקרו למיקרו - לא חסרות מניות תנודתיות היום באסיה, כמו למשל מניית הפיננסים Hana Financial שנופלת בכ-16% לאחר שהרגולטור בדרום קוריאה דחה הכרעה בהחלטה האם לאשר השתלטות של בנק Korea Exchange על החברה. ביפן, מניית Japan Steel Works צנחה ב-6% לאחר שהחברה פרסמה אזהרת רווח ומסרה שהרווח שלה צפוי ליפול ב-30% בשנת הכספים שתסתיים במארס 2012. ענקית האלקטרוניקה Yamada Denki קפצה ב-9.5% לאחר שהחברה מסרה שהרווח השנתי שלה צפוי לעלות לשיא.