החשש ממחירי הסחורות גרר את וול סטריט לנעילה שלילית

בסיכום שבועי - יציבות במדדים עם נטייה לירידות קלות ■ מדד אמון הצרכנים של אונ' מישיגן הפתיע ועלה ומדד המחירים לצרכן תאם את הציפיות - אבל מניות הטכנולוגיה הכבידו ■ הדיווחים על חילופי הבעלות ב"עליבאבא" בה מחזיקה יאהו ב-39% דרדרו את המניה

וול סטריט סיכמה את יום המסחר האחרון של השבוע (ו') בירידות של כ-1% בהובלת סקטור הבנקים, לאחר פתיחה במגמה מעורבת. בסיכום שבועי נותרו המדדים יציבים עם נטייה לירידות קלות של עד 0.2%. מדד המחירים לצרכן שפורסם היום לפני פתיחת המסחר עורר בקרב המשקיעים את החשש מפני העלייה במחירי הסחורות והחשש מפני אינפלציה. אחרי הפרסום עברו המדדים לטריטוריה שלילית. כאמור, מדד המחירים לצרכן בארה"ב עלה ב-0.4% ותאם באופן מושלם את ציפיות השוק. היום דווקא נרשמה התייצבות בשוק הסחורות עם עלייה של 0.35% במחיר הנפט שנסחר במחיר של 99.32 דולר לחבית.

בפתיחה עוד ניכרה נטייה לעליות על רקע נתונים טובים באירופה היום שהעידו על צמיחה של 0.8% בכלכלת האיחוד ברבעון הראשון של השנה, כאשר גרמניה הובילה עם צמיחה של 1.5% - הרבה מעל הציפיות המוקדמות שעמדו על 0.9%.

בזירת המאקרו האמריקנית, התבשרו הסוחרים היום כי מדד המחירים לצרכן לחודש אפריל רשם עלייה של 0.4% לאחר עלייה של 0.5% במארס. כמחצית העלייה מיוחסת למחירי הדלק שעלו ב-3.3% החודש וכן למחירי המזון. ליבת המדד, נציין, רשמה עלייה של 0.2%. מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן שפורסם מאוחר יותר, הצביע על עלייה מרמה של 69.8 נקודות ל-72.4 נקודות - זאת לעומת צפי מוקדם שנע בין ירידה ל-69.5 נק' לבין הישארות ברמה הנוכחית בלבד.

על פי הערכות בשוק, למרות שמדד הבמחירים לצרכן שפורסם היום תאם את הציפיות ולא היה גבוה מידי או נמוך מדי, הציבור עדיין מרגיש כי המחירים גבוהים מדי. מנכ"ל פימקו, מוחמד אל אריאן, אמר היום כי השוק מפספס את התמונה הגדולה וכי מדובר כאן באינפלציה. מנכ"ל פימקו הביע דאגה באשר לעליית מחירי הסחורות והמשמעות של העלייה הזו. "קיים פער בין הראייה של האנשים ברחוב לבין ההשקפה של המשקיעים, שמחמיצים את התמונה השלימה, המחשבה שמדובר בעניין בר חלוף גורמת לאננות בשוק",אמר.

גזרת הסחורות ריכזה עניין רב בבורסה בניו-יורק, מימושים חדים המשיכו לאפיין את המתכות. מחיר החוזה על הזהב ירד ב-0.9% על רקע עליית שער הדולר ועל רקע הירידה במטבע האירו.

טבע השלימה שבוע חלומי עם עלייה של כ-6%

סקטור הבנקים הוביל את הירידות בוול סטריט, נציין את Morgan Stanley וגולדמן זאקס שריכזו עניין על רקע המתיחות ביום הרפובליקנים לדמוקרטים בסוגיית החוב האמריקני. היום התקבלו 3 הצעות חוק של הרפובליקנים לשינויים ברפורמה שהועברה ע"י הדמוקרטים.

מבין המניות הבולטות היום בשוק, ענקית הקמעונאות נורדסטרום ריכזה עניין לאחר שהוציאה תחזית מאכזבת לרווח הנקי ב-2011; החברה מעריכה כי הרווח השנתי יהיה נמוך מתחזיות האנליסטים בשוק בשל הוצאות חשבונאיות וחד-פעמיות הקשורות לרכישת חברת HauteLook. גם בואינג בלטה לאחר שהמתחרה האירופית שלה, EADS, פרסמה היום דוחות כספיים טובים מהצפוי ומסרה כי בקופת המזומנים שלה שוכבים 12.2 מיליארד אירו - סכום שיא לחברה.

סיסקו הגיבה לדיווחים על גל הפיטורים הגדול ביותר בתולדות החברה. לפי סוכנות רויטרס, סיסקו מתכוונת לפטר 3,000 עובדים, המהווים 4% מכוח העבודה שלה. המטרה: להפחית הוצאות בהיקף של מיליארד דולר. הפיטורים יכולים אף להגיע ל-4,000 עובדים. גל הפיטורים הגדול האחרון בחברה אירע ב-2002, אז היא פיטרה 2,000 עובדים.

עוד בטכנולוגיה: מניית ענקית האינטרנט יאהו! רשמה ירידה חדה בערכה היום על רקע הדיווחים על העברת השליטה בחברת התשלומים המקוונים עלי-באבא, בה מחזיקה יאהו ב-39% מהבעלות.

בקרב המניות הישראליות, טבע המשיכה לרכז עניין לאחר שפרסמה השבוע את הדוחות הכספיים שלה וחזרה על תחזית הרווח וההכנסות ל-2011. מאז פרסום הדוחות ביום רביעי עלתה מניית טבע ב-5.6%. גם היום המניה לא מאכזבת וממשיכה קדימה. גם טופ אימג' רשמה זינוק מרשים למדי מאז פרסום הדוחות השבוע - כ-60% - ומנכ"ל החברה הגדיר זאת בראיון ל"גלובס" כ"רבעון ששחרר את הפקק". עוד נזכיר את מדיה מיינד שהגיבה היום בזינוק משמעותי על רקע תוצאות כספיות שפירסמה אתמול, המצביעים על גידול של 18% בהכנסות החברה ביחס לרבעון המקביל בשנה שעברה.

[לטבלת ישראליות בעולם][לארביטראז]