המסחר בבורסות באירופה הסתיים ברמות הנמוכות של היום ובשפל של החודש האחרון, על רקע הירידות שממשיכות בוול סטריט ובהשפעת נתוני מאקרו מטרידים אשר הצביעו על ירידה חדה במדד הZEW הבוחן את הסנטימנט העסקי בגרמניה ועל עלייה חדה מהצפי באינפלציה בבריטניה. בנוסף הושפעו השווקים מהטלטלות המתרחשות בצמרת הפיננסית ביבשת. נציין כי היום גברו הקולות הקוראים לכך שמחליפו של שטראוס-קאהן כיו"ר הקרן יהיה ממוצא לא-אירופאי, מה שעשוי להשפיע לשלילה על משבר החוב ביבשת. עודעניין שעמד היום בסדר היום הפוליטי כלכלי היה התחזקות הקונצנזוס סביב מינויו של מריו דרג'י כנשיא ה-ECB הבא.
הנפט ממשיך גם הערב לאבד גובה בשיעור של 1.5% ונסחר סביב 95.7 דולר לחבית. גם זהב מאבד כ-1% ונופל ל-1,477 דולר לאונקייה לאחר שמוקדם יותר התקרב ל-1,500 ד'. ברקע, נציין את הודעתו של נשיא איראן מחמוד אחמדיניג'ד על התמודדותו לתפקיד נשיא אופ"ק.
נתונים פיננסיים שפורסמו היום בבריטניה מצביעים על האצת האינפלציה בשיעור החד ביותר מאז 2008, כאשר מדד המחירים לצרכן עלה ב-4.5% בחודש אפריל, לאחר עלייה של 4% בחודש מארס, והרבה מעל ציפיות האנליסטים של "בלומברג" שחזו עלייה של 4.1%. מדובר בגידול המהיר ביותר מאז אוקטובר 2008.
תוכנית החילוץ לפורטוגל אושרה אתמול: שרי האוצר של האיחוד האירופי אישרו סיוע בסך 110.8 מיליארד דולר (78 מיליארד אירו). פורטוגל, שצפויה לקבל את הסיוע, תהיה המדינה השלישית בגוש, אחרי יוון ואירלנד, שנקלעת למשבר חוב ונאלצת לקבל סיוע כלכלי מהאיחוד האירופי ומקרן המטבע. ההחלטה התקבלה בהצבעה בבריסל פה אחד.
בהמשך הדיונים בבריסל, התוכניות להענקת סיוע פיננסי ליוון מתערערות על רקע מעצרו של יו"ר קרן המטבע הבינלאומית דומיניק שטראוס-קאהן. תוכנית החילוץ של יוון, בהיקף של 110 מיליארד אירו (155 מיליארד דולר) עתידה להתאשר היום על ידי נציגי האיחוד האירופי וקרן המטבע, כאשר ברקע עלו שמועות בנוגע להרחבת הסיוע הפיננסי לו תזכה המדינה.
בעוד המתח באירופה, שרי האוצר של האיחוד האירופי שומרים על אחדות ותומכים במינויו של מריו דרג'י לראש הבנק האירופי המרכזי (ECB). דרג'י יחליף בתפקידו את ז'אן קלוד טרישה בתחילת נובמבר. שרים מ-17 המדינות של גוש האירו תמכו במינוי של דרג'י, בן ה-63, לתפקיד.
אסיה ננעלה במגמה מעורבת; "נמשכים לסין בזכות הצמיחה"
המסחר בבורסות אסיה ננעל היום (ג') במגמה מעורבת לאחר ארבעה ימים רצופים של ירידות במדדים המובילים. ברקע, השפיעו על המשקיעים השמועות על חילוץ פיסקאלי נוסף ליוון ואישור סיוע כלכלי לפורטוגל בסך 110.8 מיליארד דולר. עוד השפיעה על המשקיעים עלייה של 15% בהשקעות הזרים בסין בחודש אפריל, לעומת החודש המקביל אשתקד, אך עם זאת מדובר בירידה חדה לעומת מארס.
כאמור, נרשמה עלייה של השקעות זרים בסין בחודש אפריל ל-8.5 מיליארד דולר לעומת החודש המקביל ב-2010. עם זאת מדובר בירידה של כ-33% לעומת ההשקעות במארס שהגיעו ל-12.52 מיליארד דולר. בארבעת החודשים הראשונים של השנה השקעות הזרים בסין הגיעו ל-38.8 מיליארד דולר, עלייה של 26%.
"המשקיעים בעולם עדיין נמשכים לסין בזכות הצמיחה במדינה", אמר יאו וואי, כלכלן בכיר בחברת Societe Generale SA בהונג קונג. "השאלה היא מה יהיה המהלך הבא של הממשלה הסינית בנוגע להשפעת ההון הזר על היואן".
טושיבה בעסקת רכש
חברת LG Electronics , היצרנית השלישית בגודלה בעולם של טלפונים סלולריים, ריכזה עניין ורושמת ירידה משמעותית.
טושיבה ריכזה עניין מאחר והחברה נמצאת בשלבים סופיים של רכישת החברה Landis+Gyr השוודית בסכום המוערך ב-200 מיליארד יואן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.