היום שאחרי נתוני התמ"ג: הדולר היציג נחלש ב-0.5%

הדולר היציג נקבע על 3.52 שקלים ■ האירו רשם התחזקות של 0.15% ■ "נתונים חזקים שיכולים לתמוך בהחלטה של הנגיד להעלות עוד החודש את הריבית"

יום אחרי שפורסמו נתוני התמ"ג והדולר היציג עלה ב-1.5%, המסחר במט"ח התנהל היום (ג') ביציבות. הדולר היציג נקבע על 3.52 שקלים, החלשות של 0.5% ואילו האירו היציג ננעל על 5.0028 שקלים, התחזקות של 0.15%.

אתמול פורסמו נתוני התמ"ג לרבעון הראשון של 2011 שעלה ב-4.7%. נזכיר כי העלייה בתמ"ג הייתה מתונה יותר מהצפי בשוק לעלייה של 5.1% ולאחר שברבעון האחרון של 2010 נרשמה עלייה של 7.6% בתמ"ג.

"היציג אתמול מוריד את הלחץ מהנגיד, כך שלא נראה שיעלה את הריבית בסוף החודש", נכתב הבוקר בסקירה היומית של הבנק הבינלאומי. "יש לזכור כי השוק הישראלי בזמנים אלו עלול להיות מושפע מהמצב הביטחוני, אירועי הנכבה אמנם מאחורינו אך המצב נהיה מתוח יותר לקראת ספטמבר, מצב שעלול להרחיב את המשקיעים מאזורנו".

מנגד, נשמעים קולות הטוענים כי פישר יעלה את הריבית בסוף החודש. "אלה הם נתונים חזקים בהחלט שיכולים לתמוך בהחלטה של הנגיד להעלות עוד החודש את הריבית בשיעור 0.25% חרף הפגיעה האפשרית בדולר כתוצאה ממהלך זה", אמר צחי לייבוביץ' מאימפקט ניהול תיקים (מקבוצת בנק איגוד). "גם נתוני הצריכה הפרטית והסקטור העסקית תומכים בכך ומשמשים בסיס איתן בהחלטת הנגיד להעלות את הריבית".

בזירה העולמית, האירו נסחר ביציבות מול הדולר ונסחר סביב 1.416 דולרים לאירו, מול הליש"ט הדולר נחלש ב-0.1% ונסחר סביב 1.622 דולרים לליש"ט. מול הין היפני הדולר רושם התחזקות של 0.4% לשער של 81.615 ין לדולר.

נתונים פיננסיים שפורסמו היום בבריטניה מצביעים על האצת האינפלציה בשיעור החד ביותר מאז 2008, כאשר מדד המחירים לצרכן עלה ב-4.5% בחודש אפריל, לאחר עלייה של 4% בחודש מארס, והרבה מעל ציפיות האנליסטים של "בלומברג" שחזו עלייה של 4.1%. מדובר בגידול המהיר ביותר מאז אוקטובר 2008.

אמש אישרו שרי האוצר האירופיים את הסיוע הכלכלי לפורטוגל בסך 110.8 מיליארד דולר (78 מיליארד אירו). ההחלטה התקבלה פה אחד בהצבעה בבריסל. תוכנית הקיצוצים של פורטוגל כונתה על ידי שרי האוצר של הגוש כ"שאפתנית אך אפשרית".

[לפורטל הפיננסי][לאתר המט"ח]