דוחות לא ידידותיים

הדוחות הכספיים של חברות הקניון ברבעון הראשון לא נעמו לעינינו, אולי כי מדובר במניות שהציפיות לגביהן היו גבוהות, כפי שהשתקף ממצבן הטכני שהכניסן לתיק * ננסה להישאר עם סיסקו, לא מבטיחים שנצליח

"תורנית אכזבת הדוחות השבועית" הייתה סיסקו (בזמן כתיבת הטור, גם NVDA שפרסמה דוח מצוין יורדת), אבל המכה לא הייתה גדולה, ונכון ליום המסחר שאחרי פרסום הדוח הפוטנציאל הטכני נשמר. בשל חשיבותה של המניה לתיק ולהבנת המומנטום של שוק ההון, לקחנו מסרגיי וסצ'ונוק, האנליסט הבכיר של אופנהיימר וחבר דירקטוריון קניון המניות, עדכון מפורט. אם הניתוח הטכני יהיה סביר, המניה תישאר בתיק. להלן תובנותיו של סרגיי מדוחות סיסקו:

"דוחותיה של מובילת ציוד התקשורת CSCO חשובים ביותר להתייחסות, הן בזכות מעמדה המוביל בשוק והן לאור ההשלכות מרחיקות הלכת שלהם על מגוון תתי-תחומים בענף הטכנולוגיה. במהלך השנה האחרונה איבדה סיסקו את המומנטום העסקי, ובשני דוחותיה האחרונים הציגה אכזבות שהובילו להתרסקות המניה, מרמה של כ-30 דולר בסוף אפריל 2010 למחיר הנוכחי של כ-17 דולר. סדרת האכזבות הובילה את CSCO להיסחר במכפיל רווח חד-ספרתי (בנטרול קופת מזומניה הדשנה), והדבר הוביל אותנו לפני מספר חודשים להעלות את דירוג המניה ל"תשואת יתר", משיקולי ערך בלבד, בהערכה שהבשורות הרעות הצפויות לחברה כבר מגולמות בתמחורה הנוכחי.

"גם הפעם המתינו המשקיעים בקוצר רוח לדוחות סיסקו, בחשש לאכזבה נוספת. ואולם, תוצאות הרבעון השלישי הפיסקלי שלה דווקא הפתיעו לטובה. הכנסות החברה הסתכמו בכ-10.9 מיליארד דולר, בהתאם לקונצנזוס וקצת מעל תחזיתנו - צמיחה שנתית של כ-5%, ואילו הרווח הנקי Non-GAAP בסך 0.42 דולר למניה היה גבוה מהקונצנזוס - 0.37 דולר, ומתחזיתנו ל-0.36 דולר. גם שיעור הרווח הגולמי, 63.9%, הפתיע לטובה לעומת הקונצנזוס של 62%, והיה ברף העליון של תחזיות החברה. הרווח התפעולי עלה לכ-27%.

"בתמהיל המכירות הציגה סיסקו צמיחה שנתית בכל הסגמנטים, למעט שניים - תחום ה-consumer והתחום הציבורי (public), שנחלש באופן כללי על רקע צמצום הוצאות הממשל האמריקני. לעומת זאת, הפעילות בתחום הארגוני והמסחרי צמחה בקצב דו-ספרתי, בשיעור שנתי של 12% ו-14% בהתאמה. מבחינה גיאוגרפית, הצמיחה הגבוהה ביותר הייתה באסיה פסיפיק (כ-14%), כאשר בשווקים המפותחים וכן במתעוררים התקשתה סיסקו להציג צמיחה מעל 2%-4%, בין השאר נוכח הגברת התחרות.

"בהסתכלות על תמהיל מוצרי סיסקו, ניתן לראות את מקור החולשה בפעילות המתגים (switches) המשמעותית, המהווה כ-30% מסך הכנסות החברה, שהציגה ירידה של כ-9% שנתית בניגוד לשאר המוצרים, אם כי צמחה בכ-5% מהרבעון הקודם. הרקע הוא הגברת התחרות, במיוחד מצד HP, ואולם נראה כי סיסקו מתחילה לטפל במצב ועשויה להחזיר לעצמה את נתח השוק האבוד. תחום מוצריה החדשים, הכולל פעילות וידיאו, אבטחת מידע, שרתים במרכזי נתונים ופלטפורמות לשימוש יעיל במשאבי רשתות תקשורת, הציג צמיחה שנתית של כ-15% והגיע לנתח של כ-30% בתמהיל המכירות. ואולם, גם כאן ניתן לראות מספר נקודות חולשה: פעילות הממירים הדיגיטליים ממשיכה להיחלש; שיעורי צמיחה של כ-2% בלבד בתחום אבטחת מידע הם נמוכים מהמוצע ענפי; וגם הצמיחה בפלטפורמת השרתים החדשה (UCS), בשיעור מרשים של כ-31%, הייתה נמוכה מקצב הגידול בהזמנות (כ-60%).

תחזית לא מספקת

"את האכזבה סיפקה סיסקו בתחזית העתידית שלה, הנמוכה מהקונצנזוס. ההכנסות הצפויות ברבעון הקרוב הן בטווח של 10.8-11.1 מיליארד דולר, נמוך מהקונצנזוס של 11.6 מיליארד דולר ומתחזיתנו הנמוכה ל-11.2 מיליארד דולר. הרווח הגולמי צפוי לרדת חזרה לכ-62%, ואילו הרווח הנקי צפוי להסתכם בטווח של 0.37-0.39 דולר למניה, נמוך מהקונצנזוס ומתחזיתנו. בתגובה לתחזית הפושרת ירדה מניית CSCO כ-3% לאחר סגירת המסחר באותו יום, אך תגובה זו מתגמדת לעומת הצניחה של למעלה מ-10% שרשמה לאחר האכזבות בשני דוחותיה האחרונים.

על פרשת דרכים

"חברת סיסקו נמצאת כעת בפרשת דרכים", מסכם וסצ'ונוק. "מצד אחד היא מנסה לצמצם את מבנה ההוצאות (הודיעה על תכנית התייעלות בהיקף עתק של כמיליארד דולר ב-2012 הפיסקלית) ומצד שני חייבת להאיץ את שיעורי הצמיחה בפעילותה. המשימה בהחלט אינה פשוטה, ועשויה לקחת זמן ארוך ומשאבים רבים. ויחד עם זאת, עדיין מדובר בחברה מובילה בתחומה, שנסחרת במכפיל רווח מנוטרל מזומנים של 8 ושל 7.5 לתחזיותינו המונמכות לשנים 2011 ו-2012 בהתאמה - נמוך באופן חריג הן לשוק הכללי, לענף הטכנולוגיה, לתחום ציוד התקשורת, וכמובן ביחס לתמחורה ההיסטורי.

"כמו שנהוג בהשקעות 'ערך', השקעה במניית CSCO דורשת הרבה סבלנות ואינה מתאימה לשחקני מומנטום, אך היא עשויה להשתלם לאורך זמן. בשל כך, אנו משמרים את המלצתנו ל'תשואת יתר', אך מורידים את מחיר היעד מ-24 דולר ל-22 דולר למניה, עדיין גבוה בכ-24% ממחירה הנוכחי".

שוק לא ידידותי

שוק המניות האמריקני בכללותו, הגם שבסך הכול הוא במגמת עלייה, לא מקל עלינו את המסע אל התשואה העודפת שמתנהל בארבע השנים האחרונות. לפיכך, נעדכן בהדרגה כמה מרכיבים של המודל. היום נתייחס לסוגיית ההגנות האוטומטיות. היא הצילה אותנו בימי ירידות השערים של 2008-2009, אבל עולה לנו מחיר כבד בשל התנודתיות הגדולה. לפיכך, נגדיר נקודת הגנה, אבל נפתח אותה על פי שיקול דעת שלי ושל שותפיי לניהול המודלים ב-Green Ocean. המשמעות היא שלא בהכרח ייפתחו הגנות בכל חצייה של נקודת הגנה, אלא שחצייה כזו תקרא לנו להפעלת שיקול דעת מיידי.

כאשר תיפתח הגנה, אנחנו נעדכן ונחשב אותה כאן על פי נתוני המסחר בפועל. לא תמיד נוכל לעשות זאת ממש בזמן אמת, הן בשל אילוצי זמן והן בשל מהירות העדכון באתר "גלובס", ולכן נדרשת עירנות וקבלת החלטות עצמאית יותר בצד שלכם, הקוראים.

זיו סגל - A level 2 Chartered Market Technician - CMT . שותף-מייסד ואסטרטג השקעות ראשי בחברת Green Ocean. יועץ ניתוח טכני לאקסיומה בית השקעות. הטור נכתב מספר ימים לפני פרסומו. אין לראות בטור המלצה לרכישה/מכירה של ניירות ערך ו/או תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם. זיו ו/או לקוחותיו עשויים להחזיק בניירות ערך או נגזרי ניירות ערך המוזכרים כאן