תאגיד ביטוח הפקדונות הפדראלי, FDIC, המשיך כהרגלו במהלך סוף השבוע בניקיון המערכת הבנקאית בארה"ב. הפעם, הוא סגר את שעריהם של שלושה בנקים במדינות וושינגטון וג'ורג'יה, בכך עלה את מספר הבנקים שנכשלו השנה ל-43. זאת לאחר מספר הבנקים שנסגרו בארה"ב בשנת 2010 הגיע ל-157, הרמה הגבוהה ביותר מזה קרוב לשני עשורים.
למרות זאת, קצב סגירת המוסדות הפיננסיים הואט השנה עם התאוששות הכלכלה האמריקנית - כאשר בתקופת זמן זו בשנה שעברה כבר נסגרו 73 בנקים בארה"ב.
הרשויות סגרו את אטלנטיק סאות'רן בנק מג'ורג'יה שבבעלותו נכסים בשווי 741.9 מיליון דולר. הבנק השני שנסגר במדינה היה פירסט ג'ורג'יה בנקינג שבבעלותו נכסים בשווי 731 מיליון דולר.
הבנק השלישי שנסגר היה סאמיט בנק ממדינת וושינגטון שבבעלותו נכסים בשווי 142.7 מיליון דולר. סגירת שלושת הבנקים צפויה לעלות לתאגיד הביטוח הפדראלי כ-445.7 מיליון דולר.
התאגיד מבטח פקדונות ב-8,195 מוסדות פיננסיים המחזיקים בנכסים בהיקף של 12.5 טריליון דולר ומפצה את הלקוחות בעבור פקדונותיהם בעד 250,000 דולר לחשבון במקרה של קריסת הבנק המבוטח.
יש לציין כי רשימת הבנקים המוגדרים על ידי הרשויות בארה"ב כ"בעייתים" גדלה בסוף 2010 ומכילה כיום 884 בנקים הנמצאים בבקרה מתמדת, תוך חשש מקריסתם. זאת, בהשוואה לפחות מ-860 בנקים המוגדרים כ"בעייתים" בחציון הראשון של שנת 2010 בארה"ב. מדובר במספר הגבוה ביותר שמכילה הרשימה מאז שנת 1993, במהלך המשבר בתחום ההלוואות והחסכונות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.