השבוע בוול סטריט: מסחר זהיר ברקע 3 שבועות של ירידות

המדדים המרכזיים השלימו בשבוע שעבר את הירידה הארוכה ביותר שחוו מאז אוגוסט 2010 ■ גם משבר החוב באירופה מעיב על הסנטימנט ■ ברקע הנפקת לינקדאין: יש בועה חדשה?

שבוע המסחר בוול סטריט צפוי להיפתח מחר (ב') לאחר שהמדדים המרכזיים בבורסה בניו יורק משלימים שבוע שלישי ברציפות של ירידות שערים, הארוכה ביותר שחוותה הבורסה מאז חודש אוגוסט 2010. ברקע, המשקיעים נושאים עיניהם בדאגה לעבר משבר החוב באירופה, והתחזיות השליליות שריכזה השבוע יוון. כל זאת ברקע שערוריית המין אליה נקלע יו"ר קרן המטבע הבינלאומית היוצא, דומיניק שטראוס-קאהן. השבוע יפורסמו נתוני מאקרו רבים.

"המסחר בוול סטריט ממשיך להיות ננודרמטי", קובע זיו סגל, המנתח הטכני של "גלובס" לקראת פתיחת שבוע המסחר הקרוב. הדרמה נובעת מכך שה-S&P500 נמצא על הקצה בין מעבר למגמת ירידה משמעותית, כפי שחוזה לו גם המנתח הטכני של חברת S&P, לבין פריצה למעלה לכיוון רמת ה-1420. מי שמסתכל ברזולוציה גבוהה רואה שינוי מגמה תכופים בתוך יום המסחר. מי שמסתכל ברזולוציה נמוכה רואה שהסיכוי לירידה נשמר".

סגל מתייחס למדד ה-S&P500 וקובע כי "תרחיש הירידה הוא די חדש מבחינתי והוא התגבש רק אחרי שהפריצה כלפי מעלה של רמת ה-1343 התבררה כפריצת סרק. היעד הקרוב לירידה הוא 1305. לכאורה מדובר ברמת תמיכה אופקית עם היסטוריה אבל נראה לי שאם תתחיל ירידה, הפוטנציאל שלה יהיה משמעותי יותר מהגעה ל-1305. הנחת המוצא היא המשך ירידות שערים כאשר ברמות האלו ירידה יכולה ליצור פאניקה ונפילה חדה ולכן נראה שראוי לגבש איזה שהיא אסטרטגיית הגנה".

השבוע, מדד ה-S&P500 איבד 0.3% מערכו לרמה של 1,333.27 נקודות, כאשר הוא משלים ירידה רצופה בכל אחד משבועות חודש מאי. מדד הדאו-ג'ונס נפל ב-81.71 נקודות או 0.7%, לרמה של 12,512.04 נקודות. נציין כי ה-S&P500 זינק בסך הכל ב-27% מאז שיו"ר הפדרל ריזרב, בן ברננקי, הודיע באוגוסט 2010 על רכישת אג"ח נוספות כדי להזרים אשראי לשווקים. תוכנית ההרחבה הכמותית (QE2) עליה הכריז ברננקי, החלה רשמית בנובמבר ותסתיים ביוני השנה.

"המשקיעים מבינים שלא רק ארה"ב, אלא גם הכלכלה העולמית מתמודדת עם קשיים", אמר בפתיחת שבוע המסחר מלקולם פולי, אשר חולש על יותר ממיליארד דולר כמנכ"ל בחברת ההשקעות סטויארט קפיטל בארה"ב. "יש עדיין בעיות, בעיקר ביוון, אשר לא הולכות להיפתר בקרוב".

כאמור, משבר החוב באירופה להעסיק תדיר את המשקיעים, כאשר בשבוע שעבר סוכנות הדירוג פיץ' הודיע את דירוג האשראי של יוון, בשלוש דרגות ל-"+B" עם אופק דירוג שלילי מ-"+BB" - רמות שאינן מומלצות להשקעה. מנגד, אושרה הלוואה בהיקף 37 מיליארד דולר לפורטוגל, במסגרת תוכנית החילוץ ארוכת הטווח שגובשה למדינה.

ברקע, מוסיפה שערוריית המין של יו"ר קרן המטבע הבינלאומית היוצא, דומיניק שטראוס-קאהן, להשפיע על סנטימנט המשקיעים. ג'ון ליפסקי, סגנו של שטראוס-קאהן, הוא מחליפו הזמני; כריסטין לגארד, שרת האוצר של צרפת, מסתמנת כמועמדת המובילה להחליפו לאחר שקיבלה תמיכה פומבית מגרמניה ובריטניה. במידה ותיבחר, לגארד תהא לאישה הראשונה העומדת בראשות הקרן מזה 60 שנות קיומה.

זירת המאקרו

■ ביום שלישי (24.5) יפורסם נתון מכירות הבתים החדשים, צפוי לרדת ל-290 אלף בתים בהשוואה ל-300 אלף בתים בחודש מארס.

■ ביום רביעי (25.5) יפורסם מדד ההזמנות ברות-קיימא, אשר עתיד לרדת ב-2.1% בהשוואה לעלייה של 4.0% בחודש מארס.

■ עוד יפורסם באותו היום גם מדד מחירי הבתים לחודש מארס, שירד בחודש פברואר ב-1.6%.

■ כמו כן, יפורסם באותו היום כמידי שבוע מדד המלאים הגולמיים, אשר צפוי לרדת ב-15 אלף יחידות.

■ ביום חמישי (26.5) תפורסם הערכה נוספת לתוצר הלאומי גולמי לרבעון הראשון, שצפוי לעמוד להישאר ברמה של 1.8%, בהשוואה לנתון שפורסם בהערכה הראשונה.

■ באותו היום, יפורסם מדד התביעות השבועי לדמי אבטלה, שצפוי לעלות ל-400 אלף תביעות, בהשוואה ל-409 אלף תביעות בשבוע שעבר.

■ ביום שישי (27.5), יפורסם נתון ההכנסה האישית שצפוי לעלות בשיעור של 0.5%, הזהה לשיעור בו עלה בחודש שעבר. גם מדד ההוצאות האישיות שיפורסם באותו היום, צפוי לעלות בשיעור של 0.5%, בהשוואה לעלייה של 0.6% בחודש מארס.

■ בנוסף, יפורסם ביום שישי מדד חוזי הבתים הממתינים למכירה לחודש מארס, הצפוי לעלות ב-1% בהשוואה לירידה של 5.1% בחודש פברואר.

האם נוצרת "בועה חברתית חדשה"?

בשבוע הקרוב צפויות לדווח על תוצאותיהן הכספיות חברות רבות, ביניהן אפלייד מטריאל'ס , פולו ראלף לורן והיינץ .

לינקדאין (סימול: LNKD), הרשת החברתית-מקצועית, צפויה לרכז עניין על רקע הנפקתה המוצלחת בשבוע שעבר והמסחר במניותיה, לצד החשש מהתנפחות "בועה חברתית" חדשה בבורסה בוול סטריט.

טבע תוסיף לרכז השבוע עניין על רקע המלצה שורית שקיבלה מהבלוגר ג'יימס הרטג'י מאתר המשקיעים הפופולרי "סיקינג אלפא": "יש לטבע פוטנציאל גדול ואני צופה שהמניה תזנק כל הדרך ל-80 דולר". הרטג'י מזכיר את הנתונים הפיננסיים החזקים של טבע: שווי שוק של 44 מיליארד דולר, יחס PEG (מכפיל רווח לשיעור הצמיחה החזוי ל-5 שנים) של 0.89 (נהוג לחשוב על יחס PEG של מתחת ל-1 כאטרקטיבי), מכפיל 9.7 על הרווח הצפוי בשנה הקרובה ומכפיל הון של 2.1. "תוסיפו לזה תשואת דיבידנד של כ-2% בשנה", מציין הרטג'י.

HP נחתכה בשבוע החולף 11% על רקע פרסום דוחותיה הכספיים ותחזיותיה לרבעון קשה נוסף מבחינה פיננסית.

יצרנית הביגוד GAP , חוותה בבורסה את נפילתה הקשה ביותר מזה עשור, לאחר שפרסמה את דוחותיה הכספיים תוך שהיא מציגה צניחה של 22% בהכנסותיה.

NYSE-יורונקסט איבדה 13%, על רקע הודעותיהן של מפעילות הבורסות נאסד"ק ו-IEC כי הן מושכות חזרה את הצעת הרכש שלהן לרכישתה בתמורה ל-11 מיליארד דולר, על רקע הערכתן כי עסקה זו לא תזכה לאישור הממונה על ההגבלים העסקיים בארה"ב.

[לארביטראז][לטבלת ישראליות בעולם]