לבית המשפט המחוזי בתל-אביב הוגשה היום (א') בקשה לאישור תביעה ייצוגית בסך 400 מיליון שקל נגד תאגיד המים העירוני "מי אביבים" ונגד עיריית תל-אביב, בטענה לגבייה בלתי חוקית בגין צריכת מים ממאות אלפי לקוחות.
"כמות המים שלכאורה עוברת ונמדדת במדי המים גבוהה בעשרות אחוזים לעומת הצריכה בפועל", טוענת התובעת, קלרה עזורי, באמצעות עורכי הדין דורון ויינרייך, רפאל בייפוס, אייל רז, גיא גלילי וירון ובר.
התובעת דורשת מהעירייה ומתאגיד המים להחזיר את חיובי היתר אותם גבו, לטענתה, מ-200 אלף בתי-אב שבביתם מותקנים מדי לחץ בעייתיים. כמו כן, הם נדרשים לחבר למדי המים באותם בתים מתקני "אל חזור", שיפסיקו אחת ולתמיד את "השתוללות מדי המים", הגורמת, לטענתה, לגזל כספם של התושבים.
שינויי לחץ
את תביעתה הגישה עזורי, אלמנה מבוגרת תושבת תל-אביב, לאחר שגילתה לפני חודשים מספר חיובים גבוהים מהרגיל בחשבונות המים שלה וביקשה מתאגיד המים לבדוק את העניין. התאגיד אישר כי צריכת המים בביתה אכן גבוהה מהמצופה, אך טענו כי בביתה יש ככל הנראה נזילה.
לדברי התובעת, בדיקת אינסטלטור מומחה העלתה כי הצנרת בדירה תקינה ואין בה כל נזילה, אך למרות זאת מונה המים המותקן בדירה המשיך להסתובב ולחייב גם כאשר כל הברזים בדירה סגורים.
לטענתה, המומחה התקין מד לחץ, שהראה שינויי לחץ מרובים שמפעילים את מד המים (ומראים צריכה פיקטיבית), גם כאשר כל הברזים סגורים ואין כל נזילות.
עזורי מוסיפה וטוענת כי לאחר שהאינסטלטור התקין בדירתה מתקן "אל חזור", המונע תנועה אחורה של מים בצנרת, התופעה נעלמה - והדבר הביא לירידה של כ-50% בתצרוכת המים.
בתביעה מוזכרת הכתבה בתוכנית "כלבוטק", שבה תוארה תופעה רוחבית דומה של גביית יתר בגין מים שלא נצרכו. בין היתר הוצגה בתוכנית מדידת מים במדי מים בדירות שהברזים בהן היו סגורים, כתוצאה מפתיחת ברז בדירה אחרת. התופעה חזרה גם בבדיקה במעבדה מאושרת של מכון התקנים. בדיקה זו מוכיחה את קיומה של תופעת חיוב היתר בגין מים שלא נצרכו, וזאת בשל מדידת מים שגויה המושפעת משינויי לחץ במערכת המים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.