הסיכונים בשוק גבוהים, אך הם עלולים להיות גבוהים עוד יותר. מסיבת העיתונאים האחרונה של נגיד הפד בן ברננקי אותתה שהמסחר על האינפלציה עדיין קיים, כמו גם מסחר החסר על הדולר. זה מבשר טובות לשוק המניות, למרות שאותם היתרונות גם מגדילים את מרכיב הסיכון במידה משמעותית.
הסיכונים כבר ככה גבוהים, והמשק האמריקני לא יכול לעמוד על שתי רגליו בלי תמריצים, אבל שוק שורי אינו טורח לדאוג מסיכונים כאלו. השוורים רק רוצים לעשות כסף. הסיכונים הללו יהיו חשובים לשוק המניות רק אם שינוי מהותי של אירועים יגרום לשוק השורי להסתיים.
מבחינה עונתית אנחנו נכנסים לתקופה של חולשה, אך למרות שכמה סוחרים נוהגים לשבות ממלאכה בין מאי לספטמבר, השוק יהיה פעיל עדיין ונוכל לנצל זאת אם נהיה ערוכים. המטרה שלי היא להציע אסטרטגיה שתחזיק אותנו מוכנים ובצד הנכון של העקומה. אסטרטגיית המסחר התנודתי שלנו היא אידיאלית לשם כך.
יש לזכור כי מחזורי מסחר נמוכים יותר יכולים לגרום לשוק להיות רגיש יותר למניפולציות, ולכן עלינו לשקול גם את האפשרויות בתחום הזה. אנחנו יודעים שכמעט כל מנהל כספים באשר-הוא נשמע שורי, מפני שיש לו אינטרס מובנה בשמירה על שוק טוב ובדחיפה שלו כלפי מעלה. מעטים מאוד מחזיקים פוזיציות חסר (שורט), ולכן מניפולציה של השוק כלפי מטה קשה הרבה יותר מניסיון להעלות אותו.
אך אני סבור שזהו טיעון חלש. גם אם הפד יישאר בשוק אג"ח האוצר, וימשיך לומר לנו שהכל בסדר למרות שהכול לא בסדר, זה יספיק לדחות את "אפקט המכירה בחודש מאי" שבלט כל כך בעבר, אולי עד סוף הרבעון השני, ביוני.
אסטרטגיה שעובדת בשני הכיוונים
הסיכונים לא ייעלמו, והם עלולים לפגוע בשוק במהלך מאי אם תהיה סדרת אירועים מסוימת, אך לפי שעה החששות הללו לא קיימים. רק אם האינפלציה תתחיל לפגוע גם בסעיפים שאינם מזון ואנרגיה, כולל שכר עבודה, או שהביקוש העולמי לאג"ח אוצר אמריקניות ולדולר יתחיל להידרדר בצורה אגרסיבית, השוק ותאוות הבצע שמקיפה אותו עלולים להיפגע.
בסופו של דבר השוק יספוג מכה. מאי במבט עונתי הוא איתות של מכירה, ולכן מפנה לרעה יכול לקרות מוקדם יותר מאשר מאוחר, ולכן אני לא יכול להמליץ להיות לונג בצורה עיוורת. למעשה, כשאני בפוזיציית לונג (הימור על עלייה) זה יהיה רק בשביל עסקה מסוימת, לא יותר מזה.
אסטרטגיית המסחר התנודתי שלנו הניבה יותר מ-24% עד כה השנה, ולכן היא תעבוד אם השוק יעלה, אבל גם תשמור עלינו אם השוק ירד. לכן היא מתאימה מאוד לשילוב של לקיחת הסיכון המוגברת והסנטימנט השורי הנוכחי שקיים כיום.
וכך היא פועלת:
■ השתמשו רק בנאסד"ק ובתעודות הסל ProShares Ultra Short QQQ (סימול:CONSOLIDATED:QID) ו-ProShares Ultra QQQ (סימול: CONSOLIDATED :QLD). המטרה היא לשמור על פשטות.
■ פתחו גרף לשבועיים של הנאסד"ק (נרות לדקה).
■ פתחו גרף שישה חודשים של הנאסד"ק (נרות יומיים).
■ שרטטו קווים ישרים שיצרו "מנהרה" בשני הגרפים, כדי לזהות רמות תמיכה והתנגדות (אל תשתמשו בממוצעים נעים או בקווי רגרסיה, כי הם לא מספקים נקודות מפנה מדויקות).
■ כעת יהיו לכם 4 נקודות נתונים: נקודת הנתון הראשונה מעל רמת השוק תהיה רמת ההתנגדות, והראשונה מתחת תהיה רמת התמיכה.
■ כשהשוק בוחן את רמת התמיכה, קנו מניות (תעודות) QLD במטרה להגיע לרמת ההתנגדות. אם התמיכה נשברת, תמכרו QLD כדי לצמצם סיכון. מצד שני, אם רמת ההתנגדות נבחנת, קנו QID עד מחיר רמת התמיכה, ואם ההתנגדות נשברת כלפי מעלה תמכרו QID כדי לשלוט בסיכון. בכל פעם שיש לכם רווח של 2%, תממשו אותו ותחזרו על המשחק מהתחלה.
■ בעלי קופת גמל אישית (IRA) בארה"ב צריכים להשתמש ב-T margin רשום.
האסטרטגיה הזו תאפשר לכם לשלוט בסיכון שלכם, להשתתף בשוק בלי קשר לאן הוא הולך ולהיפטר מהדאגה של משקיעים רבים בימים אלו: האם למכור במאי ולשבת על הגדר עד ספטמבר, או שהשוק השורי יימשך. שכן, האסטרטגיה הזו עובדת בלי קשר למה שיקרה בקונגרס או בכל מקום אחר.
* כל הזכויות שמורות ל-marketwatch.com 2011
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.