המסחר בבורסות אירופה התנהל היום (ב') בירידות שערים, על רקע הורדת תחזיות החוב לאיטליה על ידי סוכנות הדירוג S&P, כאשר ברקע נרשמו ירידות חדות גם בוול סטריט. המשקיעים מוסיפים לחשוש ממשבר חוב נוסף גם על רקע התחזיות כי ממשלת יוון לא תצלח לפרוע את חובותיה.
כאמור, סוכנות הדירוג S&P חתכה בשבת את דירוג תחזיותיה לחובה של איטליה, מ"יציב" ל"שלילי". משמעות התחזית העדכנית הינה כי ישנו סיכוי של 1 ל-3 שדירוג חובה של איטליה ייחתך במהלך השנתיים הקרובות. בתרחיש כזה יעלה החשש ממשבר חוב נוסף באירופה, בדומה לזה שפקד את כלכלות יוון, פורטוגל ואירלנד. בינתיים, דירוג חובה של איטליה עומד על A+/"שלילי", שהוא הרבה יותר מעודד מזה של יוון, אשר דירוג חובה עודכן ל"זבל" על ידי סוכנות הדירוג פיץ'.
פול קרוגמן, אמר היום כי "הקיצוצים שיוון עשתה החמירו את המצב כי הם החתכו בהכנסות של המדינה והביטחון המחודש של הסקטור הפרטי גם כן לא נראה באופק. הדרך היחידה לצאת מהמשבר היא לעשות 'תספורת' למחזיקי האג"ח ולקצץ משמעותית במספרם. הבנק המרכזי באירופה בהכחשה מוחלטת על חומרת המצב ונראה שהוא רק הופך את המצב לגרוע יותר".
ברקע, מוסיפים המשקיעים לשאת עיניים לעבר המירוץ לתפקיד יו"ר קרן המטבע הבינלאומית, לאחר פרישתו של דומיניק שטראוס-קאהן מתפקידו בעקבות שערוריית האונס בה מעורב. מסתמן כי כריסטין לגארד, שרת האוצר של צרפת, הינה המועמדת המובילה והריאלית ביותר להחליף את שטראוס-קאהן, מה שיהווה תקדים במסגרתו לראשונה בהיסטוריה ממונה אישה לתפקיד, ב-60 שנות קיומה של הקרן. זאת, כאשר ברקע מציגה היום מקסיקו את נגיד הבנק המרכזי שלה אוגוסטין קרסטנס, כמועמד לתפקיד מטעם הכלכלות המתפתחות, אשר יתמודד מול לגארד בת ה-65.
מניות חברות התעופה רשמו ירידות חדות על רקע התפרצות הר הגעש באיסלנד. בפרנקפורט בלטה מניית קומרסבנק בירידה חדה.
אסיה ננעלה בירידות; האטה בפעילות הייצור בסין
המסחר בבורסה באסיה הסתיים היום (ב') בירידות שערים חדות, בשיעור מירבי של עד 2.9%. ברקע החוזים העתידיים על המדדים המרכזיים בוול סטריט אותתו גם כן על פתיחת מסחר שלילית.
נתוני מאקרו שפורסמו הבוקר בסין מצביעים על האטה בפעילות הייצור במאי לשפל של 10 חודשים, כך דיווח הבנק המרכזי של סין. מדד מנהלי הרכש בסין ירד לרמה של 51.1 נקודות לאחר שעמד בחודש אפריל על רמה של 51.8 נקודות. נציין כי נתון מעל 50 נקודות עדיין מייצג התרחבות בכלכלה המקומית.
יפן צפויה למשוך את תשומת ליבן של הכלכלות המקומיות ביבשת עם פרסום מספר נתונים פיננסיים חשובים בהמשך השבוע, אשר אמורים להבהיר אם המדינה אכן מצליחה להתאושש מרעידת האדמה שפקדה אותה ב-11 במארס. ביום רביעי יפורסם המאזן המסחרי של יפן, אשר אנליסטים מזהירים כי צפוי להיות נמוך בהרבה מהרגיל, בעוד הייבוא והייצוא המקומיים נפגעו משמעותית על רקע האסון.
בדרום קוריאה מנהלים העובדים של אחת מספקיות רכיבי ייצור הרכבים הגדולות ביבשת שביתות נרחבות, במחאה על תנאיהם. מצב זה מגדיל את האיום לפגיעה משמעותית בתפוקות הייצור של יצרניות הרכב גם מכיוון קוריאה, לאחר שאלה ספגו פגיעה דומה ממפעילהן ביפן עקב רעידת האדמה שפקדה המדינה ב-11 במארס. יצרנית הרכיבים שעובדיה שובתים הינה יוסונג אנטרפרייז, כאשר עובדיה מוחים על תנאי השכר שלהם. בין יצרניות הרכב שמתבססות על רכיביה של יוסונג בדרום קוריאה, ניתן למצוא את יונדאי, קיה, ג'נרל מוטורס , ורנו .
בתאילנד עולה הצמיחה בכלכלה, כאשר התמ"ג ברבעון הראשון של שנת 2011 עולה ב-2% בהשוואה לרבעון האחרון של השנה שעברה. לעומת הרבעון המקביל אשתקד עלה התמ"ג ב-3%.
מניות במוקד
חברת China Coal Energy ריכזה עניין על רקע התנודתיות במחירי הנפט.
סוני עתידה לפרסם את תוצאותיה לרבעון הפיסקלי הרביעי שלה, וכן את תחזיותיה הפיננסיות לשנה הקרובה.
מנייתה של טוקיו אלקטריק פאואר (TEPCO) הגיבה בירידות חדות להתפטרות הנשיא שלה, מסאטקה שימיזו, על רקע תוצאותיה הפיננסיות במסגרתן דיווחה על הפסד נקי של 15 מיליארד דולר.
[לטבלת ישראליות בעולם][לפורטל הפיננסי]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.