ממשלת יוון, כך נראה, עושה מאמצים לצמצם את הגרעונות העצומים שלה ולהשיב את אמון המשקיעים באגרות החוב שלה. הערב הצהיר שר האוצר היווני, ג'ורג' פאפאקונסטנטינו כי הקבינט החליט על הפרטה ומכירה של החזקות המדינה בנמלי אתונה וסלוניקי, חברת המים של סלוניקי, חברת הטלקום OTE וב-Hellenic Postbank.
זאת, במטרה להאיץ את תוכנית ההפרטה שלה המיועדת לגייס עד לכ-70 מיליארד אירו. לדבריו, הממשלה תקים קרן מיוחדת שתרכז את מאמצי ההפרטה במטרה להאיץ את התהליך.
הקבינט "אישרר את ההחלטה והמחויבות של הממשלה" לצמצם את הגרעונות ולקצץ עוד כ-6 מיליארד אירו על מנת לעמות ביעד גרעון של 7.5% מהתמ"ג.
ההצהרה באה לאחר פגישת הקבינט היווני היום ועל רקע עליית תשואות האג"ח הממשלתי של יוון ל-16% - שיא שלילי חדש - המציב את האג"ח כמסוכן עוד יותר. זאת, ברקע הורדת דירוג האשראי של יוון על ידי סוכנות הדירוג פיץ', בשלוש דרגות ל-"+B" עם אופק דירוג שלילי מ-"+BB" - רמות שאינן מומלץ להשקעה.
באיחוד האירופי זקוקים לתמיכתה של ממשלת יוון בהרחבת התמיכה החיצונית בכלכלה היוונית תוך הענקת הלוואות לתקופות פרעון שבין השנים 2011-2015, בהיקף של 23 מיליארד אירו (32.8 מיליארד דולר) נוספים.
מרבית האנליסטים מאמינים שיוון תיאלץ בסופו של דבר לארגן מחדש את חובה העצום, בהיקף של 340 מיליארד אירו (483 מיליארד דולר), אשר נראה שרק תופח, בעודה מתקשה לגייס הלוואות חדשות לקראת השנה הבאה.
לפי התחזית הכלכלית הדו שנתית שפירסמה הנציבות האירופית בשבוע שעבר, החוב של יוון יעלה השנה ל-157.7% מהתוצר ויזנק ל-166.1% ב-2012 - מעל לרמות של 150.2% ו-156%, בהתאמה, בהערכות קודמות. לפי הנציבות, כלכלת יוון צפויה להתכווץ השנה ב-3.5%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.