המסחר בבורסות באירופה ננעל הערב (ג') בעליות שערים של עד 0.4%, כשברקע וול סטריט נסחרת בירידות. ברקע, המשקיעים ברחבי היבשת עדיין מודאגים מאפשרות להחרפת משבר החוב במדינה, עקב הורדת דירוג האשראי של יוון ותחזית החוב של איטליה. בגזרת הסחורות ניכרת עלייה קלה במחירים, כאשר הנפט מוסיף 0.7% לערכו ומתקרב לרף ה-99 דולר לחבית. מחירה של אונקיית זהב עומד על 1,523 דולר לאונקייה.
מניות הבנקים בבריטניה חוו מימושים, לאחר סקירה מפורטת של סוכנות הדירוג מודי'ס. בסקירה, הצהירה הסוכנות כי היא שוקלת להוריד את דירוג האשראי ללא פחות מ-14 בנקים שונים בממלכה.
המשקיעים ברחבי היבשת הוסיפו לחשוש מהחרפת משבר, על רקע מספר התפתחויות שליליות: בשבת האחרון נחתכה תחזית החובה של איטליה ע"י סוכנות הדירוג S&P, מ"יציב" ל"שלילי". בנוסף, כבר בשבוע שעבר סוכנות הדירוג פיץ' הורידה את דירוג האשראי של יוון, בשלוש דרגות ל-"+B" עם אופק דירוג שלילי מ-"+BB" - רמות שאינן מומלצות להשקעה.
ממשלת יוון הודיעה בתוך כך כי החליטה על הפרטה ומכירה של החזקות המדינה במספר חברות תשתית גדולות: שר האוצר היווני, ג'ורג' פאפאקונסטנטינו, הצהיר כי הקבינט החליט על הפרטה ומכירה של החזקות המדינה בנמלי אתונה וסלוניקי, חברת המים של סלוניקי, חברת הטלקום OTE וב-Hellenic Postbank. ברקע, מוסיף המירוץ לראשות קרן המטבע הבינלאומית להגביר את חוסר הוודאות בשווקים, והחשש מהיעדר מנהיג אמיתי שיוביל את כלכלות היבשת המתקשות בימים טרופים אלה.
ברקע המסחר בשוק הסחורות, נציין את המלצת גולדמן זאקס, אשר הצהיר כי הוא עובר למדיניות "שורית יותר" וממליץ למשקיעים לרכוש נפט, נחושת ואבץ: "אנו מאמינים שיחס העלות-תועלת הופך את ההשקעה ארוכת הטווח בסחורות למשתלמת", כותב בסקירתו האנליסט ג'פרי קורי. "הצמיחה הכלכלית צפויה לחוות האטה בחציון השני של השנה, מה שיוביל להאמרת מחירי הסחורות וצמצום המלאים".
מניות במוקד
מנייתה של Glencore International, המשווקת סחורות, עולה על רקע ההאמרת המחירים בשוק.
אסיה במגמה מעורבת; עלייה בביקושים לנפט בסין
המסחר בבורסות ביבשת אסיה מוסיף להתנהל היום (ג') במגמה מעורבת עם נטייה לירידות שערים, על רקע ירידות שערים בבורסות העולם אמש. זאת, עקב החשש מהחרפת משבר החוב באירופה בהתחשב במספר התפתחויות שליליות הפוקדות את כלכלות היבשת. גם החוזים העתידיים על המדדים המרכזיים בוול סטריט, שמאותתים על פתיחה יציבה עם נטייה לירידות שערים, משפיעים על סנטימנט המשקיעים במזרח.
ברקע, מדד הביקושים לנפט של סין לחודש אפריל פורסם היום, תוך שהוא עולה ב-8.3% בהשוואה לחודש המקביל אשתקד. הביקוש עלה לכ-9.4 מיליון חביות ביום, הנתון השלישי בגובהו מאז החלו האנליסטים של קבוצת פלאט'ס - האחראית על הנתונים - לפרסם את המידע, בשנת 2005.
ועוד סימן רע לכלכלה הסינית: בית ההשקעות גולדמן זאקס חתך את תחזית הצמיחה לכלכלת סין על רקע המשך מדיניות ההידוק המוניטרי במדינה, בעוד הממשל הסיני מנסה להאט את קצב הצמיחה כדי לקרר את האינפלציה. גולדמן זאקס מעריך שסין תצמח השנה ב-9.4% לעומת 10% בתחזית הקודמת. בכך, גולדמן מצטרף בין היתר לבנקים קרדיט סוויס וג'יי.פי מורגן, אשר גם הם חתכו את תחזיות הצמיחה בסין החודש.
יפן צפויה למשוך את תשומת ליבן של הכלכלות המקומיות ביבשת עם פרסום מספר נתונים פיננסיים חשובים בהמשך השבוע, אשר אמורים להבהיר אם המדינה אכן מצליחה להתאושש מרעידת האדמה שפקדה אותה ב-11 במארס. ביום ד' יפורסם המאזן המסחרי של יפן, אשר אנליסטים מזהירים כי צפוי להיות נמוך בהרבה מהרגיל, בעוד הייבוא והייצוא המקומיים נפגעו משמעותית על רקע האסון.
כאמור, עיני המשקיעים ברחבי היבשת נשואות במידה רבה גם היום לאירופה, שם מתגבר החשש מהחרפת משבר החוב שפוקד את היבשת, על רקע ההתפתחויות השליליות שפקדו באחרונה את כלכלות היבשת המתקשות.
הצונאמי של יפן פוגע בסוני
סוני דיווחה אמש על תוצאות כספיות ראשוניות לשנה הפיסקלית שהסתיימה בסוף מארס, מהן עולה כי החברה צופה הפסד ענק של 3.2 מיליארד דולר - ההפסד הגדול ביותר ב-16 השנה האחרונות של סוני, וההפסד השני הגדול ביותר בהיסטוריה של חברות הטכנולוגיה היפניות. בתחזיות המוקדמות סוני צפתה כי תפסיד "רק" כ-900 מיליון דולר. נציין כי התוצאות הסופיות יפורסמו ביום חמישי. סוני היא היצרנית היפנית האחרונה לדווח על ההשלכות של האסון על תוצאותיה הכספיות, ולפי הנתונים ניכר כי ההשפעה היתה מכרעת.
חברת טוקיו אלקטריק פאואר (TEPCO), יצרנית ומפעילת הכורים הגרעיניים הגדולה ביפן, צנחה אתמול במהלך המסחר לאחר שהודיעה כי מינתה ב-20 למאי כנשיאה החדש את טושיו נישיזאווה, העובד בחברה מזה 36 שנה. נישיזאווה יחליף את נשיאה היוצא של טוקיו אלקטריק, מסאטקה שימיזו, אשר התפטר ביום ו' האחרון מתפקידו במסגרת לקיחת אחריות סמלית על האסון בפוקושימה, ולאחר שהחברה דיווחה על הפסד נקי של 15 מיליארד דולר. זהו ההפסד הגדול ביותר של חברה לא-פיננסית ביפן, ובעקבותיו הזהירה החברה כי אין ודאות לגבי עתידה.
חברת China Coal Energy מרכזת עניין על רקע התנודתיות במחירי הנפט.
[לטבלת ישראליות בעולם][לבורסות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.