יום המסחר (ד') בבורסה של תל-אביב ננעל המגמה שלילית מובהקת, בהמשך ישיר לירידות השערים שמאפיינות את המסחר בימים האחרונים. ברקע המסחר - פקיעת אופציות המעו"ף לחודש מאי מחר, וכן המשך הסנטימנט השלילי בשוקי העולם. מדד המעו"ף, נציין, איבד מעל 5% ב-4 ימי המסחר האחרונים של השבוע הנוכחי.
פעיל שוק היושב בחדר מסחר מרכזי בשוק ציין בשיחה עם "גלובס" כי "ישנם שחקני מעו"ף שכבר שבוע מכוונים לפקיעה נמוכה, אולי מתחת ל-1,230 נקודות, וזו הסיבה לכך שהמגמה השלילית שולטת בבורסה שלנו. כמובן שהמשך החששות ממשבר החובות באירופה פלוס סנטימנט שלילי בארה"ב עושים את שלהם".
אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של דש בית השקעות, ציין כי "שווקים פיננסיים בעולם ממשיכים גם היום להיסחר בעצבנות רבה, כאשר המדד S&P500 התרחק כבר ב- מהשיא, מדד ה-DAX הגרמני ב-5.2% ומדד תל אביב 100 כבר ירד ביותר מ-10% מהשיא. הצטברות של נסיבות מושכות את השווקים למטה. בשבועות האחרונים ניכרת הרעה בפרסומים הכלכליים בכל העולם. בינתיים, לא התפרסמו נתונים רבים, אבל חלק גדול מאלה שהתפרסמו היו חלשים מהתחזיות. הנתונים החלשים מתפרסמים, כאשר ברקע שוב מתחממת הגזרה של בעיית החובות המדינות. לא רק יוון ופורטוגל, אלא גם המדינות הגדולות יותר בגוש האירו, כגון ספרד, איטליה ובלגיה, מספקות חדשות רעות הכוללות הורדות דירוג האשראי, אי יציבות פוליטית, והרעה בכלכלה".
"קיים מאבק בין התנאים הבסיסיים הטובים לטווח הארוך לבין חוסר הוודאות בכלכלה בטווח הקצר", אמר דיוויד קלי מ-JP מורגן. "סביר להניח שכל קריסה כלכלית של מדינה היא זמנית בלבד. יש הרבה סיבות שתומכות בכך שצמיחת הכלכלה העולמית תתאושש במחצית השנייה של השנה. שוק המניות עדיין נראה אטרקטיבי בטווח הארוך".
ארגון ה-OECD מביע חשש שהמשבר העולמי "טרם הסתיים". לדברי הארגון, ארה"ב ויפן עדיין לא הכינו תוכניות אמינות לטווח בינוני כדי לייצב את החובות שלהם, בעוד מדינות אחרות לא בטוחות עדיין כיצד יקיימו את המטרות הפיסקליות שלהם. כך נכתב בדוח החצי-שנתי של הארגון שפורסם היום. בהתייחס לישראל, מעריכים כלכלני הארגון כי הכלכלה הישראלית תאיץ את צמיחתה ב-2011 ל-5.45, זאת לעומת צמיחה של 4.7% ב-2010. עם זאת, הכלכלנים חוזים כי המשך תוואי העלאות הריבית יהיה בין הגורמים לכך שהצמיחה תתכנס חזרה ל-4.7% ב-2012.
תעשיית קרנות הנאמנות ספגה פדיונות כבדים בימים האחרונים. מאז ראשית השבוע, ב-3 ימי מסחר בלבד, פדו קרנות הנאמנות המסורתיות כמיליארד שקל, כאשר השיא נרשם אתמול עם פדיונות עתק של כ-500 מיליון שקל. זאת, עפ"י אומדנים שנערכו ע"י כלכלני מיטב. עיקר הפדיונות מתרכזים בקרנות אג"ח חברות וכללי, שהיו בשנתיים וחצי האחרונות קבוצת הקרנות המגייסת ביותר. על רקע ירידות השערים בשוקי המניות והאג"ח, בדגש על איגרות החוב הקונצרניות, סבלו קרנות אלו מפדיונות גבוהים למדי של כ-730 מיליון שקל, כאשר חצי מהפדיון "נזקף" ליום המסחר האחרון.
נבחרו דירקטורים בבנק לאומי; רבעון גרוע לאל על
בנק לאומי פרסם הלילה הודעה על בחירת הדירקטורים החדשים. ציפי סמט נבחרה לדירקטורית חיצונית. כדירקטורים נבחרו עמוס ספיר, עו"ד מירי כץ ודוד אבנר. בנוסף הוחלט על חלוקת דיבידנד נוסף בהיקף של כ-400 מיליון שקל מרווחי 2010 לבעלי מניות הבנק שיחזיקו במניות ב-12 ביוני. החלוקה תתבצע ב-28 ביוני. בנוסף, יו"ר הדירקטוריון הקודם, איתן רף, יקבל מענק בהיקף של כ-1.96 מיליון שקל והיו"ר הנוכחי, דוד ברודט, יזכה למענק של כ-650 אלף שקל.
פרטנר שבשליטת אילן בן-דב סיכמה הבוקר את הרבעון הראשון של השנה עם עלייה של 11.6% בהכנסות ל-1.771 מיליארד שקל (כ-509 מיליון דולר), מתוכן 1.212 מיליארד שקל הכנסות ממגזר השירותים ועוד 559 מיליון שקל ממכירת ציוד. מצד שני, ה-EBITDA רשם ירידה של 5.5% ל-585 מיליון שקל והרווח הנקי צנח ב-24.6% ל-254 מיליון שקל (73 מיליון דולר). במועד הדוחות, הכריז דירקטוריון החברה על דיבידנד של כ-210 מיליון שקל או 60 מיליון דולר - 1.35 שקלים או 39 סנט למניה.
אלביט הדמיה המשיכה לרכז עניין רב, כשנמשכת הסערה סביב חובות הענק של מוטי זיסר. ל"גלובס" נודע שאתמול פנו מחזיקי אג"ח פרטיים ומוסדיים לנאמני סדרות האג"ח של אלביט הדמיה בדרישה לזמן אסיפת נושים. לחברה שבשליטת זיסר יש חובות של 2.6 מיליארד שקל למחזיקי האג"ח ב-8 סדרות שונות. הנושים חוששים מפני הסדר חוב שיכלול "תספורת" על רקע ההסתבכות האישית של זיסר עם בנק הפועלים .
כלכלני דויטשה-בנק פרסמו היום עדכון לסקירתם על מניות סקטור הגז הטבעי בישראל. בדויטשה מעדיפים מניות שיש להן אינטרס בפרוייקט לוויתן ומציינים כי "מציאת נפט בכמות מסחרית בלוייתן תשנה את סקטור האנרגיה הישראלי". זאת ועוד, לדעתם מחירי מניות קבוצת דלק והבנות שלה (דלק אנרגיה , אבנר ודלק קידוחים ) משקפים כיום רק את פוטנציאל הגז ולכן הדאון-סייד מוגבל למדי. אם וכאשר יגלו נפט בכמויות מסחריות בלוויתן "קיים פוטנציאל לזינוקים של מאות אחוזים במניות". מנגד, אם לא יימצא נפט המניות צפויות לרדת (לא בשיעורים ניכרים), "מה שייצור הזדמנויות קנייה".
חברת התעופה אל על דיווחה הבוקר על תוצאות חלשות לרבעון הראשון של השנה. החברה נפגעה בעיקר מהתגברות התחרות ועליית מחירי הדלק הסילוני, שגרמו לגידול משמעותי בהוצאות החברה ברבעון.
חברת אבגול דיווחה על שיפור ניכר בהכנסות וברווחיות ברבעון הראשון של 2011. הרווח הנקי של אבגול ברבעון הסתכם בכ-7.1 מיליון דולר, גידול של 97% בהשוואה לרווח נקי של 3.6 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
[לאתר המעו"ף][לאתר האג"ח][לאתר קרנות]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.