המסחר בבורסות ברחבי אירופה ננעל היום (ד') בעליות שערים קלות, כשברקע עדיין חששות מפני התפשטות המשבר הכלכלי בגוש. המרוץ אחר תפקיד יו"ר קרן המטבע הבינלאומית (IMF) עדיין מרכז עניין מסביב לעולם כשהמועמדת המובילה היא שרת החוץ של צרפת, כריסטין לגארד. בגזרת המאקרו, התמ"ג לרבעון בבריטניה גדל ב-0.5%. ראש ממשלת יוון, גיאורג פפנדריאו, מנסה להרגיע את הציבור מפני חדלות פירעון יוונית.
בדוח מיוחד שפרסם היום ארגון ה-OECD על הכלכלה העולמית נכתב כי "המשבר לא הסתיים, הוא פשוט שינה את עורו; אין מקום לשאננות. התאוששות הכלכלה העולמית כשהשווקים המתפתחים צומחים מהר יותר מהשווקים המפותחים גורמת לכך שההון מוזרם למדינות שאינן חברות בארגון וזה יוצר לחצים אינפלציוניים ומקדם מדיניות 'ותרנית' שמסכנת את החלמת הכלכלה", נכתב בדוח.
כאמור, התמ"ג לרבעון הראשון של השנה בבריטניה גדל ב-0.5% בהתאם לציפיות בשוק. מדובר בשיעור הנמוך ביותר בשנתיים האחרונות. הייצור במדינה עלה ב-3.7% בעוד הצריכה הפרטית נפלה ב-0.6%. "יש הרבה לחץ על הצרכנים בעוד שיעור האינפלציה עולה", אמר פיליפ רוש, כלכלן בחברת Nomura International.
ברחבי היבשת עדיין חוששים המשקיעים מחדלות פירעון יוונית, כאשר ברקע ראש ממשלת יוון, גיאורג פפנדריאו, מתעקש כי ממשלתו תוסיף לנקוט בצעדי קיצוץ ורפורמות חדשות, במטרה להבטיח את יכולת החזרת חובותיה.
ברקע, נציגים ממדינות גוש האירו וקרן המטבע הבינלאומית פוקדים את אתונה השבוע במטרה לבחון מחדש את תוכנית החילוץ שניתנה לה, בהיקף 110 מיליארד אירו (155 מיליארד דולר). במסגרת הדיונים יוכרע אם להעניק ליוון הלוואה של 12 מיליארד דולר ביוני, אשר אמורה להינתן לה במסגרת תוכנית החילוץ המקורית - וכמובן, אם נידרש להרחיב את תוכנית הסיוע ולהעניק ליוון הלוואות נוספות.
ברקע הטלטלות בקרב כלכלות אירופה, הכריזה שרת האוצר של צרפת, כריסטין לגארד, על הגשת מועמדתה לתפקיד יו"ר קרן המטבע הבינלאומית (IMF), כמחליפתו האפשרית של דומיניק שטראוס-קאהן, באופן רשמי. באם תיבחר לגארד, הנחשבת למועמדת המובילה והמוערכת ביותר לתפקיד, תיהפך לאישה הראשונה המכהנת כיו"ר הקרן לאורך יותר מ-60 שנות קיומה.
אסיה ננעלה במגמה מעורבת; הייצוא ביפן נופל
המסחר באסיה ננעל היום במגמה מעורבת, כשאת הירידות הובילו המניות הטכנולוגיות. הבורסות נסחרו לאחר שהשבוע פורסם HSBC את מדד מנהלי הרכש בתעשייה לסין ממנו עלה כי קצב ההתרחבות ממשיך להתמתן וירד מ-51.8 נק' ל-51.1 נק', כאשר ערך מתחת ל-50 כבר מעיד על התכווצות. בנוסף, משרד האוצר היפני פרסם היום כי הייצוא נפל ב-12.5% באפריל וכי הגירעון המסחרי הגיע ל-463.7 מיליארד ין.
"יש תחושה של חוסר וודאות לגבי הכלכלה באירופה וארה"ב לכן קשה למשקיעים לקנות מניות", אמר יושינורי נגאטו, אסטרטג בכיר בחברת ניהול הנכסים Daiwa.
בגזרת המאקרו ביפן, הייצוא באפריל נפל ב-12.5% לעומת אפריל 2010 בעוד הייבוא עלה ב-8.9%. כלכלנים בשוק ציפו לנפילה בשיעור של 12.7% בייצוא. הירידה בייצוא באה בעקבות רעידת האגמה וגל הצונאמי ב-11 במארס שפגעו בכלכלה היפנית.
הגירעון המסחרי הגיע ל-463.7 מיליארד ין (5.65 מיליארד דולר) לעומת 729.2 מיליארד ין בתקופה המקבילה אשתקד. מדובר בירידה הגדולה ביותר בייצוא מאז אוקטובר 2009.
סוני ריכזה היום עניין לארחר שדיווחה אמש על פריצה של האקרים לחנות המקוונת של סוני-אריקסון בקנדה, במסגרתה גנבו כתובות מייל, סיסמאות ומספרי טלפון של 2,00 לקוחות.
חברת התעופה הסינית, China Eastern Airlines, רושמת ירידות לאחר שהנפט אמש רשם עלייה במחיר.
[לטבלת ישראליות בעולם][לבורסות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.