אחרי שהדולר היציג שבר אתמול את רמת ה-3.5 שקלים כלפי מטה, המסחר התנהל היום (ד') ביציבות של השקל מול הדולר. בסיום המסחר הבין-בנקאי שערו היציג של הדולר נקבע בעלייה של כ-0.1% ל-3.499 שקלים, והאירו היציג נקבע ללא שינוי ב-4.922 שקלים.
במסחר העולמי במט"ח הדולר נסחר המגמה מעורבת מול המטבעות המובילים: האירו מתחזק מולו ב-0.2% ל-1.4069 דולר לאירו, הליש"ט עולה ב-0.3% ל-1.6218 דולר, ומול הין היפני הדולר מתחזק ב-0.2% ונסחר תמורת 82.085 ין לדולר.
אתמול דיבר נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, בכנס ILSI-Biomed 2011 בתל אביב. "הופתענו לראות שהייצוא ממשיך להיות יציב, גם מול הייסוף בשקל, אם כי בעניינים האלה צריך לומר 'עד כה'", אמר פישר. "אחת הטענות העיקריות של המגזר העסקי היא על החוזק של השקל, וזה רק מדגיש את העוצמה של הייצוא הישראלי, ואת משקלו היחסי במשק. למתלוננים אני אומר לא ניתן לתחזק כלכלה חזקה עם שקל חלש, ואני מעדיף כלכלה חזקה, בעיקר כאשר לא נראה כי הייסוף אכן פוגע בייצוא".
כלל פורקס כתבו היום כי "התחזקות הדולר איבדה מעט מומנטום למרות הסנטימנט השלילי בשווקים, אשר היה אמור לקרב את הסוחרים אל הדולר האמריקני. סקר האקלים העסקי של גרמניה הפתיע לטובה וגרם להתחזקות המטבע האירופאי".
בנק דיסקונט כתב בסקירה אתמול כי "אם ציפיות האינפלציה יעלו הנגיד עשוי להעלות את הריבית באופן חד עוד יותר בחודשים הבאים. דפוס פעולה זה של פישר - 'להחליט חזק יותר מהצפוי בשוק, כשצריך' - ימשיך להוות קו מנחה במדיניות בנק ישראל, כאשר האינפלציה חורגת מהיעד".
[לפורטל הפיננסי][לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.