על המשקיעים בבורסה של תל-אביב עובר חודש לא פשוט. אמנם היום שוק המניות המקומי מתקן למעלה, אולם בימים האחרונים נרשמו ירידות חדות מדי יום, כמעט ללא הפסקה. כרגיל בימים מסוג זה, כשהבטחון של חלק מהמשקיעים מתערער במידה כזו או אחרת, עולות השאלה החשובה מכולם: לברוח או להשאר בשוק? ואולי בכלל להגדיל החזקות?
בשיחה עם "גלובס" אומר אריה טל, מנהל מחקר באלומות בית השקעות, כי "לאחר 5 ימי מסחר שהתאפיינו במגמה שלילית הן בשוק המניות והן בשוק האג"ח הקונצרני, היום המדדים העיקריים מתקנים כלפי מעלה בתמיכת השווקים הגלובאליים אשר גם בהם נרשמת כיום מגמה חיובית".
"אמנם פקיעת האופציות על מדד ת"א 25 נקבעה היום בטריטוריה חיובית ברמה של 1235.19, המשקף עלייה של 0.9% לעומת הסגירה אתמול, אך כאמור, רמת הפקיעה נרשמה לאחר מספר ימים של מימושים תחת סטרס בשוק שקיבל ביטוי בפידיונות עצומים בשוק הקרנות נאמנות".
- מה עוד גרם למגמה השלילית?
"אחד הגורמים העיקריים אשר העיבו על המגמה בשוק, למעט דוחות המאקרו המעידים על האטה בקצב הצמיחה, החדשות השליליות על מספר חברות (אלביט הדמיה ומכתשים אגן) וכמובן הדוחות הכספיים הפושרים של החברות הישראליות לרבעון הראשון נעוץ בהתגברות חששות המשקיעים, ובעיקר הזרים, מהמתיחות הגיאופוליטית הגואה באזורנו על רקע ההסכם בין פתח לחמאס ואפשרות להכרה במדינה פלסטינית, היחסים המתוחים בין ירושלים וטהרן, וזאת כאשר גם בשאר הגזרות, לבנון, סוריה ומצרים המצב אינו רגוע ואי הוודאות הפוליטית רבה".
"זה התבטא בירידות שערים חדות יותר בשוק הישראלי לעומת השוק האמריקני בימים האחרונים, ומסיבות אלה מתחילת השנה ירד השוק הישראלי בשיעור של כ-7% כאשר מדד S&P 500 עלה בשיעור של 5% ומדד MSCI העולמי עלה בשיעור של 3.5% באותה התקופה".
- מה הצפי לעתיד?
"להערכתנו, המשך הצמיחה בעולם ובמשק המקומי, גם אם בקצב מעט איטי יותר המשקף תופעה טבעית של מחזוריות כלכלית, תומכת בהמשך חשיפה גבוהה למניות, יחד עם זאת, השוק המקומי צפוי להיות תנודתי בזמן הקרוב ואף לסבול מסנטימנט שלילי על רקע המגמה המעורבת בעולם, המתיחות באזורנו ומדיניותו המרסנת של בנק ישראל ולכן אנו ממשיכים להמליץ על לקיחת הגנות מפני תנודתיות. למשקיעים סולידיים יותר אנו ממליצים על חשיפה נמוכה יותר למניות בשיעור של 75%-80%".
"בנוסף, אנו ממשיכים להמליץ על הסטת הון לטובת מניות בחו"ל על רקע המצב הביטחוני הרגיש באזור המזרח התיכון וצפון אפריקה. אנו ממליצים על השקעה במדינות מפותחות המתאפיינות במדיניות מוניטארית מרחיבה והמשך תמיכה פיסקאלית, כאשר הדוגמא הבולטת היא ארה"ב".
"אולם גם מניות ממדינות AAA כגון קנדה, גרמניה ואוסטרליה המתאפיינות ביציאה ממדיניות מרחיבה אך מציגות צמיחה בריאה וחוסן פיננסי מהוות השקעות גיאוגרפיות אטרקטיביות להשקעה.
- מה לגבי סקטורים?
בנוסף, מומלץ להשקיע במדינות מתפתחות המתאפיינות בצמיחה גבוהה ומדיניות מוניטארית מרסנת הקרובה למיצוי (מדינות שבהן רוב העלאות הריבית כבר מאחוריהן) כגון ברזיל, צ'ילה והודו. מבחינת העדפת סקטורים, אנו ממליצים על שילוב של סקטורים מחזוריים ולא מחזוריים, תוך מיקוד בחברות תעשיה, צריכת מוצרים בני קיימא, טכנולוגיה, סחורות ואנרגיה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.