הנתונים המאקרו-כלכליים החזקים שמפורסמים בישראל יתמכו במגמה חיובית בבורסה בטווח הארוך, אולם בטווח הקצר החששות הגיאו-פוליטיים, העלאות הריבית, משבר החוב באירופה והסיום הצפוי של תוכנית ה-QE2 בארה"ב ימשיכו להעיב על הסנטימנט והירידות יימשכו. כך מעריכים כלכלני הבנקים הגדולים, הפועלים ולאומי, בסקירות השבועיות שלהם על שוק ההון בישראל.
מדד המעו"ף נפל השבוע ב-4.3% והשלים ירידה של 6.7% מתחילת השנה. מדד ת"א-75 כבר איבד 12.3% השנה ומדד היתר-50 נפל בכ-16%. הירידות השבוע לוו במחזור מסחר גבוה יחסית, שהסתכם ב-1.6 מיליארד שקל ביום בממוצע, לעומת ממוצע יומי של 1.3 מיליארד שקל בתקופה האחרונה.
"נתוני הכלכלה הריאלית של המשק המקומי עדיין חזקים", כותבים כלכלני בנק לאומי. "עובדה זו, ובהילקח בחשבון רמת המכפילים בה נסחר כיום שוק המניות המקומי, תומכת בעליות בטווח הארוך. עם זאת, הסביבה הגיאופוליטית ותוואי עליית הריבית במשק המקומי, עלולים להביא להמשך הסנטימנט השלילי בטווח הקצר".
גם בבנק הפועלים חוששים מהמשך ירידות בטווח הקצר, בעיקר בשל התגברות החששות ממשבר החוב באירופה והסיום הצפוי של תוכנית רכישות האג"ח של הפדרל ריזרב (QE2) בחודש הבא. "החששות המוזכרים לעיל ימשיכו בטווח הקצר להעיב על השוק המניות המקומי", אומרים בבנק הפועלים, אך מיד מביטים קדימה: "עם זאת, בטווח הארוך הנתונים הכלכליים המצוינים של המשק יאפשרו מתן דלק לעליות שערים נוספות, אשר יניבו להערכתנו תשואה עודפת על פני האפיקים הסולידיים".
כשבבנק הפועלים מדברים על הנתונים הכלכליים הטובים של ישראל, הם מתכוונים גם לתחזית המעודדת שפרסם השבוע ב-OECD, אשר צופה צמיחה של 5.4% בישראל השנה. זאת, לעומת צמיחה של 4.5% אותה צופה בנק ישראל.
"אנו רואים בחיוב את ההשקעה בשוק המניות המקומי בטווח הארוך, כשבתקופה הקרובה האירועים בזירה הגיאו פוליטית עלולים להעיב על השוק ולהגביר את התנודתיות", מסכמים בבנק הפועלים, וממליצים להתמקד במניות דפנסיביות ומוטות למשק הישראלי, במניות המניבות תשואות דיבידנד גבוהה וכן בחברות ייצוא בענפים בסיסיים כגון דשנים ותרופות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.