ראש ממשלת יוון, גיאורג פפנדריאו, אמר ביום ש' האחרון כי ישנו "בסיס משותף" לשיח עם גורמי אופוזיציה במדינה, והוא מקווה שאלה "ישיבו לקריאתו להסכמה על המשך הדרך".
פפנדריאו התייחס לישיבות שמקיים לאחרונה עם גורמים בממשלתו ובאופוזציה היוונית, במסגרתן מנסה להגיע להסכמה על צעדים נוספים לביצוע קיצוצים והעלאות מס, בכדי לסייע לממשלה להתמודד עם חובותיה התופחים.
"אני מאמין שיש מספר נקודות שאנו מסכימים עליהן", אמר פפנדריאו במסיבת עיתונאים, לאחר שחברי האופוזיציה דחו ביום ו' את הצעדים שהוא מעוניין להחיל. "לא אפסיק לחתור להסכמה כוללת, ואני מקווה שגורמים נוספים בעלי השפעה פוליטית יצטרפו אליי".
מתווי המדיניות הפיננסית בגוש האירו הזהירו את יוון כי היא חייבת להגיע להסכמה כללית בקרב מנהיגיה, בכל הקשור לנקיטת קיצוצים נוספים. קונצנזוס דומה התקיים בפורטוגל, ובמידה ויתקיים ביוון יאפשר לה לזכות בסיוע פיננסי נוסף, במסגרת תוכנית החילוץ שגובשה לה על ידי האיחוד האירופי וקרן המטבע הבינלאומית (IMF), בהיקף 110 מיליארד אירו (155 מיליארד דולר).
"אנחנו לא נסכים למדיניות שתהרוג את הכלכלה שלנו ותפגע בחברה היוונית", אמר אנטוניס סמראס, חבר אופוזיציה ביוון, בסיומה של פגישת חירום שארכה חמש שעות, ביום ו'. "יש רק פיתרון אחד עבור יוון - והוא משא ומתן מחודש על תוכנית החילוץ הקיימת של יוון". לדבריו, הפגישות ביום ו' הגיעו ל"מבוי סתום".
מנגד, דוחים היום (א') בקרן המטבע הבינלאומית דיווחים כי ועדת פיקוח מיוחדת מטעם הקרן מצאה שממשלת יוון אינה עומדת במטרותיה הפיננסיות לשנה הקרובה, כך דווח היום בסוכנות רויטרס.
"דיווחים אחרונים בתקשורת הנוגעים למסקנות ועדת הפיקוח אינם נכונים", אמר דובר מטעם הקרן. "ההתדיינויות שלנו עם הרשויות ביוון ממשיכים, ומתקדמים יפה - נגיע למסקנות בקרוב", מסר.
ברקע, ז'אן-קלוד יאנקר, ראש ממשלת לוקסמבורג והעומד בראש ועדת שרי האוצר של האיחוד האירופי, אמר בשבוע שעבר כי ייתכן שיוון לא תהא זכאית לקבל את התשלום הבא במסגרת תוכנית הסיוע, בהיקף של 12 מיליארד דולר. התשלום המדובר צפוי להיות מועבר ב-29 ביוני.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.