הבורסה בת"א סגרה ביציבות; אלביט הדמיה צנחה ב-8.5%

אלדר גנזל: "לפנינו עוד שנים של מהלך שורי מובהק" ■ מניות "לוויתן" עלו ■ רווחי מזרחי טפחות זינקו ב-40% ל-241 מ' ש' ■ הפועלים יחלק דיבידנד - לראשונה מאז 2008

בורסת תל אביב סגרה את יום המסחר (ב') במגמה מעורבת. מדד המעו"ף המשיך להתמודד עם רף ה-1,250 נקודות כשהוא עולה ויורד מתחתיו במהלך היום. פעילי השוק הישראלי נשענו על המסחר בבורסות אסיה (נעילה יציבה עם נטייה לעליות שערים) ואירופה (מגמה יציבה - באנגליה לא יתקיים מסחר לרגל חג הבנקים), שכן היום לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום הזיכרון האמריקני.

אלדר גנזל, מנכ"ל אסטרטג בית השקעות, ציין בשיחה עם "גלובס" כי "לפנינו עוד שנים אחדות של מהלך שורי מובהק, יש ללמוד להתעלם מהתנודות. כולנו היינו אופטימיים לפני חודש כאשר מדד המעו"ף קבע שיא היסטורי, והיום אחרי הצניחה אנחנו עם הפנים למטה. לפיכך תחזיות קצרות מועד שוות כקליפת השום, ולחצים טכניים ופסיכולוגיים יכולים ליצור מהלך מנוגד לאינדיקטורים הכלכליים, כפי שחווינו בשבוע שעבר".

גנזל סיכם כי "בסופו של דבר הכלכלה תקבע את הכיוון, וכל עוד התחזיות הן לצמיחה מקומית וגלובאלית וכשהמכפילים נמוכים מרמתם הממוצעת היסטורית, יש להמשיך ולהחזיק במניות בנחישות, בכל נקודת זמן".

השווקים בעולם ימתינו לדברים שייצאו מדיון מנהיגי האיחוד האירופי בתוכנית חילוץ חדשה ליוון אשר משמעותה התערבות חיצונית רחבה יותר במדיניות הפיננסית של המדינה. במידה והעסקה תצא לפועל, המשמעות היא כי המשקיעים הפרטיים האוחזים באג"ח ממשלתי יווני, יתומרצו כדי להאריך את מועד פירעונן. חרף כך, ממשלת יוון עדיין תצטרך ללוות סכום נוסף שנע בין 30 מיליארד ל-35 מיליארד אירו (42.9 מיליארד ל-50 מיליארד דולר).

נזכיר ברקע תוכנית החילוץ המקורית של יוון, בהיקף 110 מיליארד אירו (155 מיליארד דולר), צריכה הממשלה היוונית לפרוע או לגייס עקב חובותיה 50 מיליארד אירו בשנים 2012-2015.

הפועלים חוזר לחלק דיבידנד, מניות הגז חוזרות לעלות

מניית חברה לישראל נחבטה על רקע הסערה שמעוררת פרשת מכירת הספינה של האחים עופר לאיראנים שהובילה להטלת סנקציות של ארה"ב על החברה. היום אמר רה"מ נתניהו בתגובה ראשונה לפרשת עופר: "לא אישרנו לאף אוניה לעגון באיראן". נציין כי אתמול נודע כי מכליות נפט של משפחת עופר עגנו באיראן מספר פעמים.

קבוצת IDB של נוחי דנקנר פרסמה היום את תוצאותיה לרבעון הראשון של 2011. בשורה התחתונה דיווחה IDB פיתוח על רווח נקי של כ-46 מיליון שקל לעומת כ-1.13 מיליארד שקל ברבעון המקביל אשתקד.

קבוצת עזריאלי זכתה היום במכרז הענק שקיים מינהל מקרקעי ישראל ותקים את המגדל בדרום הקריה בת"א שיוכל להתנשא לגובה של 42 קומות. עזריאלי שילם במכרז 522 מיליון שקל.

מניות "לוויתן" - רציו , אבנר ודלק קידוחים - הוסיפו לרכז עניין רב ברקע הודעת משרד התשתיות מאתמול על עצירת כל הקידוחים במאגר. היום הבהירו השותפות בדיווח לבורסה כי בהמשך להודעת משרד התשתיות, אין שום שינוי בלוחות הזמנים בקידוחים.

מניית אלביט הדמיה המשיכה לצנוח גם היום, כאשר באוויר עולה ריח של הסדר חוב. נזכיר כי בעל הליטה בחברה, מוטי זיסר חייב לבנק הפועלים כמיליארד שקל. נכון להבוקר מניית החברה צנחה תוך שבוע ב-24% והשלימה מחיקת שליש משוויה בתוך פחות מחודש. איגרות החוב צנחו אף הן בשיעור דו-ספרתי, והן מגלמות כעת תשואת אג"ח זבל של עד 20%.

אמש נחשף ב"גלובס" כי לראשונה מאז 2008, חוזר בנק הפועלים לחלק דיבידנד לאחר שקיבל את אישור המפקח על הבנקים. בכוונת הבנק להודיע רשמית על חלוקת דיבידנד כבר בשבועיים הקרובים, והבנק צפוי לחזור למדיניות שהייתה נהוגה בעבר: דיבידנד של עד 50% מהרווח הנקי.

נציין כי מחר צפויים להתפרסם דוחות בנק הפועלים, בנק לאומי, בנק דיסקונט והבנק הבינלאומי. ואליהם צפויים להצטרף דוחותיה של אפריקה ישראל.

מזרחי טפחות הוא הראשון מבין הבנקים הגדולים לדווח, והוא עושה זאת בענק עם זינוק של 40% ברווח הרבעוני ל-241 מיליון שקל. התשואה על ההון עלתה ל-14.5% לעומת 10.8% ברבעון המקביל אשתקד.

"גלובס" חשף הבוקר כי בעל השליטה ברשת טיב טעם , חגי שלום, רכש אתמול מ-3 גופים מוסדיים מניות של טיב טעם בהיקף של 4 מיליון שקל במחיר של 362 אגורות למניה.

אורכית פירסמה אתמול תיקון לתשקיף המדף ולפיו בכוונתה להגדיל את היקף הנפקת האג"ח להמרה ל-80 מיליון שקל לאחר שנכשלה לגייס 75 מיליון שקל. בניסיון למשוך את המשקיעים, מעלה אורכית את הריבית שתשלם ל-8% לעומת ריבית של 6% עליה התחייבה לפני כשבוע.

[לפורטל הפיננסי][לאתר המעו"ף][לאתר האג"ח]