קבוצת ישראכרט, חברת כרטיסי האשראי הגדולה בישראל, מדווחת על עלייה של 9.3% ברווחיה ברבעון הראשון של 2011, לסך של 47 מיליון שקל. ההון העצמי הגיע ל-1.46 מיליארד שקל והתשואה על ההון הגיעה ל-13.6%, כאשר הלימות ההון של ישראכרט הגיעה ל-13.9% - גבוה מהיעד של 12.5% ושיעור המאפשר לה להמשיך לצמוח. מנכ"ל ישראכרט, שנמצאת בבעלות בנק הפועלים, הוא דב קוטלר, והיו"ר היא אירית איזקסון.
הכנסות ישראכרט עמדו על 403 מיליון שקל, עלייה של 10.7% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, ובולט נתון העלייה בשיעור של 72% בהכנסות המימון, ל-31 מיליון שקל - נתון המשקף את הצמיחה באשראי החוץ בנקאי של החברה. מתחילת השנה עלה מחזור העסקאות של ישראכרט ב-5.6%, והגיע ל-22.4 מיליארד שקל.
האשראי החוץ בנקאי ירד ב-7.5%, כתוצאה מיישום חוזר חובות פגומים, והגיע ל-676 מיליון שקל. היקף הכרטיסים החוץ בנקאיים עלה ב-2.5% ל-560 אלף. ישראכרט נותרה החברה הפחות יקרה בשוק האשראי החוץ בנקאי, אך הריבית הממוצעת שגובה החברה מלקוחותיה עלתה ברבעון הראשון מ-9.8% ל-10.3%.
"נחליט אחרי הדיון בביה"ד להגבלים"
האיום המרכזי על ישראכרט, כמו על שאר חברות האשראי, הוא המלצת המומחה מטעם בית המשפט להגבלים עסקיים, שלומי פריזט, בעניין העמלה הצולבת. בשבוע שעבר חשף "גלובס" כי פריזט, הכלכלן הראשי של רשות ההגבלים, הגיש חוות דעת הממליצה כי עמלת הסליקה הצולבת תרד לשיעור של 0.64% - נמוך משמעותית מההערכות המוקדמות וממתווה הפחתת העמלה שנקבע בשנת 2006.
- דב קוטלר, מה עמדתך לגבי המלצות פריזט?
"אם תתקבל ההמלצה והעמלה תופחת, השוק לא יהיה מה שהיה עד היום. זה ישנה את השוק בתמחיר, במרווחים, וישנה את המחיר לצרכן הסופי. להבנתנו, היישום של מתודולוגיית בכר מזכה בעמלה צולבת משמעותית גבוהה מהשיעור שנקבע. הנושא יידון בבית הדין להגבלים עסקיים, ובית הדין יצטרך לשקול את עמדתו. לאחר הדיון, נקבל החלטות עסקיות לגבי המשך הסכם הסליקה הצולבת".
בולטת בדוח העלייה בשיעור של 72% בהכנסות המימון, ל-31 מיליון שקל - נתון המשקף את הצמיחה באשראי החוץ בנקאי של ישראכרט
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.