המסחר בבורסות באירופה מתנהל היום (ג') בעליות שערים בשיעור מירבי של 1.9%, ברקע צפי לפתיחה חיובית בארה"ב ומסחר בעליות שערים חדות ברחבי אסיה. בזירת הסחורות, מוסיף הנפט 1.2% לערכו ונסחר סביב 101.85 דולר לחבית. הזהב נסחר בעליות קלות של 0.15% ונסחר סביב 1,540 דולר לאונקייה.
ברקע, מדווח אמש האתר מרקטווץ' כי עלייה חדה בהוצאות הממשלתיות של סעודיה וכן של מדינות ערביות נוספות בתקופה האחרונה, מאיימות על טיב היחסים הפיננסיים ההדוקים שמקיימות יצואניות הנפט המרכזיות בעולם עם צרכניהן ברחבי העולם. סיטואציה שכזו עשויה בסופו של דבר להוביל לעלייה במחירה של חבית נפט בודדת למעל 130 דולר לחבית, בתקופה הקרובה.
המשקיעים ברחבי היבשת מוסיפים לחשוש מחדלות פירעון יוונית, כאשר ברקע מובילה הממשלה היוונית דיונים על תוכנית צנע חדשה במדינה. היום פורסם כי מנהיגי האיחוד האירופי יחליטו על מענקי חילוץ נוספים עבור ממשלת יוון עד סוף חודש יוני, וכן שוללים "ארגון מחדש" של חובותיה הממשלתיים.
בימים האחרונים בוחנת וועדת פיקוח מיוחדת - הכוללת נציגים מטעם האיחוד האירופי, קרן המטבע הבינלאומית והבנק המרכזי האירופי - את ההתקדמות הממשלתית על רקע תוכנית החילוץ שניתנה לה, בהיקף 110 מיליארד אירו (157 מיליארד דולר).
גרמניה, הכלכלה הגדולה והחזקה באירופה, שוקלת להסיר באופן רשמי את תמיכתה בארגון מחדש של החוב היווני. המשמעות: הובלת הפיתרון המסתמן לכיוון חבילת חילוץ נוספת ליוון, אשר תכלול סיוע פיננסי נוסף.
ברקע הטלטלות באירופה, נודע כי כל מנהיגי מדינות ה-G8 יתמכו במועמדותה של שרת האוצר הצרפתייה, כריסטין לגארד, לתפקיד יו"ר קרן המטבע הבינלאומית, כמחליפתו של דומיניק שטראוס-קאהן. כך אמר ביום א' שר החוץ הצרפתי, אלן ז'ופה.
אסיה בעליות; מדד הייצור התעשייתי ביפן עלה 1%
המסחר בבורסות אסיה מתנהל היום במגמה חיובית בשיעור מירבי של עד 2.2%, כאשר ברקע מאותתים החוזים העתידיים בוול סטריט על פתיחה בעליות שערים, בפתיחת שבוע המסחר בארה"ב. המשקיעים ברחבי היבשת נושאים היום עיניהם במידה רבה גם לעבר אירופה, שם מתגבשת חבילת חילוץ חדשה ליוון, ברקע התגברות החשש מחדלות פירעון של כלכלתה החלשה.
מדד הייצור התעשייתי ביפן עלה ב-1% בחודש אפריל, על פי פרסום נתונים ממשלתיים במדינה. הנתון היה מתחת לציפיות האנליסטים, אולם הצביע על שיפור מהנתון של מארס, כאשר הייצור צנח ב-15.3% ברקע אסון רעידת האדמה והצונאמי שפקדו את המדינה ב-11 במארס.
"המדד החליף כיוון, וזה דבר חיובי", אומרת נעמי פינק, אנליסטית בגפרי'ס. "אני מאמינה שהניקיי יגיע ל-11,000 נקודות עד סוף 2011. במהלך שני הרבעונים האחרונים של השנה, הכלכלה המקומית ביפן תשתקם ותתמוך בעליות של כל השווקים באזור".
"רוסיה צריכה לצמצם את תלותה ביצוא חומרי גלם כדי להפוך לאחת מחמש הכלכלות הגדולות בעולם בתוך עשור", הכריז ראש הממשלה הרוסי ולדימיר פוטין בשבוע שעבר, בריאיון שנתן לתקשורת לקראת בחירות נוספות במדינה. "אנחנו מציבים יעד שאפתני של כניסה למועדון חמש הכלכלות המובילות בעולם בעוד עשר שנים", דברי פוטין.
כאמור, המשקיעים יישאו עיניהם במידה רבה גם לעבר אירופה, שם ועדת פיקוח מיוחדת מגבשת תוכנית חילוץ נוספת לכלכלתה המתקשה של יוון. "אירופה צריכה לכפות על יוון הסדר חובות - ומהר" - זוהי המסקנה של המגזין הפיננסי היוקרתי "בארונ'ס".
ברקע, נזכיר כי סוכנות הדירוג פיץ' הורידה ביום ו' האחרון את תחזית דירוג החוב של יפן ל"שלילי" מ"יציב", על רקע הנזקים שספגה כלכלתה המקומית ברקע אסון רעידת האדמה שפקד המדינה, ב-11 במארס.
מניות במוקד
ענקית הטכנולוגיה סוני עדכנה כי מפעלה של החברה בטגאג'ו, יפן, שב לפעול. ובכך מהווה המפעל העשירי והאחרון של סוני ביפן שחזר לפעול באופן סדיר. השיבה לפעילות מתרחשת, לאחר השבתה נרחבת שנדרשה סוני לבצע במרבית מפעליה במדינה, עקב רעידת האדמה והצונאמי שפקדו את יפן ב-11 במארס.
חברת האנרגיה Santos מרכזת עניין על רקע עליות במחירי הנפט.
[לבורסות בעולם][לטבלת ישראליות בעולם]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.