קבלני משנה מיישובי הנגב יקבלו עבודות בנייה בהיקף של 5% מכלל עבודות ההקמה של הבסיסים המוקמים במסגרת מעבר צה"ל דרומה, וספקי משנה מהנגב יקבלו 10% מסך העבודות בפרויקטים אלה, כך לפי הסכם שנחתם עם משרדי הביטחון והאוצר, ביוזמת ח"כ מירי רגב.
ההסכם נובע מהתיקון לחוק חובת המכרזים שגיבשה רגב, שחברה בוועדת הכספים, בדבר מתן העדפה לקבלני ולספקי הנגב עם מעבר בסיסי צה"ל לנגב. לדברי רגב, משהובטח שאלמנט זה יוכנס למכרזי הפרויקטים, היא ויתרה על מהלך החקיקה.
לפי ההסכם, ישותפו קבלני וספקי הנגב בעבודות ההקמה של קרית המודיעין וקמפוס התקשוב בנגב. לגבי פרויקט הקמת עיר הבה"דים (קרית ההדרכה) בצומת הנגב, מערכת הביטחון כבר קבעה בשנה שעברה ש-30% מהעובדים שיועסקו בעבודות ההקמה יהיו תושבי הנגב. גם צעד זה הושג ביוזמת רגב, אבל היות שהתקבל לאחר תחילת הליך המכרז, הוא מתייחס לעובדים בלבד ולא לקבלנים ולספקים.
כזכור, במסגרת מעבר קרית המודיעין של צה"ל לנגב יועברו יחידות המודיעין מבסיסים קיימים באזור גוש-דן לאזור מטרופולין באר-שבע, ממזרח לעיר וממערב לצומת שוקת. קמפוס התקשוב אמור להיבנות בתוך באר-שבע בשטח שצמוד לאוניברסיטת בן-גוריון ולרכבת.
הממשלה אישרה באפריל האחרון הקצאה של 19 מיליארד שקל להעברת קרית המודיעין וקמפוס התקשוב לנגב וקבעה שהמעבר יתבצע עד 2018.
ממשרד הביטחון נמסר בתגובה: "בעקבות החלטת הממשלה לאשר את תקציב העברת יחידות אמ"ן ותקשוב לנגב, הורה מנכ"ל משרד הביטחון אלוף (מיל') אודי שני לצוותים המקצועיים במשרד לתת דגש להעסקת עובדים וקבלנים מהנגב במכרזים שיפורסמו להקמת קרית המודיעין וקמפוס התקשוב, זאת על מנת להבטיח רציפות מבצעית בהקמה ובתפעול של בסיסים אלה, הן ברגיעה והן בחירום. במכרזים להקמה ותפעול של קריית המודיעין ואגף התקשוב יתווסף תנאי נוסף, ולפיו יחויבו הזכיינים כי לפחות 10% מהתקשרויות המשנה יהיו עם קבלנים וספקים מהנגב, ומתוכם לפחות 5% מהיקף ההתקשרויות בתקופת ההקמה של בסיסים אלה. כוח העבודה בנגב ובישראל כולה צפוי ליהנות מההיקף העצום של העבודה הנדרשת להקמת הבסיסים והתשתיות שמסביבם".
להסכם שנחתם עם משרדי הביטחון והאוצר שותפים גם יו"ר ארגון הקבלנים בנגב אלי אביסרור, נשיא לשכת המסחר בנגב יוסי דלויה, המשרד לפיתוח הנגב והגליל, וכן משרדי המשפטים והתמ"ת. בעקבות ההסכם ציינה רגב כי "מאות מיליוני שקלים יוזרמו לעבודות בנייה שיבוצעו על ידי קבלני וספקי הנגב עם מעבר צה"ל דרומה. אני נמצאת במאבק מזה שנה וחצי להביא לכך שקבלני וספקי משנה יקבלו עדיפות בנגב. אלה היו חודשים של דיונים וויכוחים לא קלים. משרדי הביטחון והאוצר תמיד הולכים בפרויקטים כאלה על שיטת ה-BOT, וזה אומר שהם לוקחים קבלן גדול מת"א שגוזר את כל הקופון ואז הוא הופך את אנשי הנגב לחוטבי העצים שלו, למנקים, לעובדי המטבחים ולעובדי האחזקה.
"אמרתי שלא יכול להיות מצב שלמדינה יש הזדמנות להרים את האנשים שכל חייהם חיו בנגב ולא לאפשר להם לזכות להיות מנהלים. עכשיו הצלחתי להוביל מהלך שיזרים כסף אדיר לנגב, ולא רק לעובדים ברמת שטיפת הכלים, אלא גם למנהלים ולבכירים. זה ניצחון גדול לנגב והגיע הזמן שתושבי הנגב וקבלני הנגב יפסיקו להיות חוטבי העצים ושואבי המים של המדינה. זו העת בה יזכו תושבי הנגב ליהנות מפרי המהלך מחולל השינוי של הנגב, ויקבלו סוף סוף נתח משמעותי מהעוגה. אני מודה למנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (במיל') אודי שני, ולשר מיקי איתן, שללא התערבותם הישג זה לא היה מתגבש. מעבר צה"ל לנגב הוא לא רק פרויקט כלכלי אלא גם פרויקט ציוני וחברתי ואי אפשר לבנות מדינה כשמסתכלים רק על החור של הגרוש. הצלחנו להוביל הישג חשוב עבור תושבי הנגב".
יו"ר ארגון הקבלנים בנגב, אלי אביסרור: "בשנה האחרונה הגעתי לכנסת אחת לשבוע כדי לקדם נושא זה וכעת אני שמח לבשר לקבלני הנגב את הבשורה לה ציפינו שנים רבות, והיא שגם הם יוכלו סוף סוף לזכות בנתח מהקמת הפרויקטים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.