ברקע חשש מהחרפת המשבר: המסכים באירופה נצבעו אדום

מודי'ס הורידה את דירוג האשראי של יוון ל-Caa1 מ-B1 ■ יו"ר ה-ECB טרישה, קורא להקמתו של משרד אוצר באיחוד הארופי ■ שוקי אסיה ננעלו בירידות של עד 1.7%

המסחר בבורסות ביבשת אירופה ננעל היום (ה') בירידות שערים חדות של עד 2%, כאשר ברקע מוסיפים המשקיעים לחשוש מהחרפת משבר החוב על רקע שקיעת כלכלתה של יוון, וברקע הורדת דירוג האג"ח של יוון ע"י מודי'ס. על סנטימנט המשקיעים השפיעו גם נעילת המסחר אמש בוול סטריט בירידות שערים על רקע שטף נתוני מאקרו מאכזבים והתגברות הקולות הגורסים כי הפדרל ריזרב ייאלץ להחיל תוכנית הרחבה כמותית נוספת.

כאמור, סוכנות הדירוג מודי'ס הורידה את דירוג האג"ח של יוון ל-Caa1 מ-B1 והוסיפה תחזית שלילית לגבי דירוג החוב של יוון בעתיד. מודי'ס הסבירה את ההורדה בדירוג בטענה שהסיכוי קלוש שיוון תצליח להסדיר את החוב שלה ללא סיוע כלכלי נוסף מהאיחוד האירופי ומקרן המטבע. זאת, ברקע התגברות החששות בשווקים מפני החרפת משבר החוב באירופה, בעיקר בשל שאלת עמידתה של יוון בתנאים הפיננסיים לצורך קבלת המשך הסיוע מקרן המטבע הבינלאומית.

מנגד, הנפקת אג"ח מוצלחת של ספרד היום הקפיצה את האירו וייצבה למשך זמן קצר את הבורסות באירופה. ספרד הצליחה לגייס 3.95 מיליארד אירו בהנפקת אגרות חוב ממשלתיות ל-3-4 שנים.

עקב המצב הבעייתי והתגברות החששות מחדלות פירעון יוונית, קרא היום יו"ר ה-ECB, ז'אן קלוד טרישה, להקמתו של משרד אוצר באיחוד הארופי. גם הקנצלרית הגרמנית, אנגלה מרקל, התבטאה היום בנאום שנשאה בסינגפור כי גרמניה דורשת תיאום גבוה יותר בין הגורמים המכתיבים את המדיניות הכלכלית באירופה.

נתוני מאקרו מאכזבים פורסמו אתמול בארה"ב שמצביעים על היחלשות דרמטית של שוק העבודה במדינה. סקר ה-ADP, הצביע על יצירה של 38 אלף משרות חדשות בלבד בחודש מאי במגזר הפרטי. זאת, בעוד שאנליסטים בשוק האמריקני ציפו ליצירה של 177 אלף משרות חדשות במאי. בנוסף, מדד המנהלי הרכש ירד ל-53.5 נקודות במאי מ-60.4 נקודות באפריל.

"סוחרים חוששים מנתוני מאקרו חלשים נוספים", אמר ג'ונתן סודריה, סוחר בחברת London Capital Group Holdings. "הדפוס האחרון של נתונים כלכליים חלשים גורם לספקולציות שההחלמה של הכלכלה הגלובלית איבדה את המומנטום".

אסיה ננעלה בירידות: "הכלכלה העולמית חושפת חולשה"

שוקי אסיה ננעלו היום (ה') בירידות של עד 1.7% כשברקע שוקי אירופה רושמים ירידות גם כן בסיום המסחר במזרח. אתמול ננעלו המדדים המובילים בוול סריט בירידות שערים חדות של עד 2.3%. מדדי וול סטריט הגיבו לנתוני המאקרו המאכזבים שפורסמו, בין היתר סקר ADP שהצביע על יצירת 38 אלף משרות חדשות במאי במגזר הפרטי ומדד מנהלי הרכש שירד ל-53.5 נקודות.

"יש האטה בצמיחת התעשייה", אמר מיטסושיגה אקינו, כלכלן מחברת Ichiyoshi Investment Management בטוקיו. "הכלכלה העולמית חושפת חולשה ומשקיעים לא לוקחים סיכונים".

נזכיר כי גם השבוע באסיה פורסם נתון מאקרו מאכזב. מדד מנהלי הרכש הסיני ירד בחודש מאי ל-52 נקודות מ-52.9 נקודות באפריל, ומסמן את החודש החלש ביותר מזה 9 חודשים. כלכלנים בקרדיט סוויס העריכו כי קריאת ה-PMI הנוכחית אולי מרמזת שהפעילות היצרנית הגיעה כבר לשיאה במחזור הכלכלי הנוכחי.

ביפן, ראש הממשלה נאטו קאן הציע להתפטר בסוף השנה לאור חששות כי לא יקבל רוב בהצבעת האמון בפרלמנט. קאן כזכור נאלץ להתמודד השנה עם רעידת אדמה קשה, גל צונאמי ודליפה מהכור הגרעיני בפוקושימה.

סמסונג הדרום קוריאנית רשמה ירידות במסחר היום מאחר וכ-85% מהכנסות החברה מגיעות מחו"ל.

יצרנית המצלמות קנון , שרוב הכנסותיה גם כן מגיעות ממעבר לים, נפלה במהלך המסחר היום.

טויוטה והונדה , יצרניות המכוניות היפניות, רשמו ירידות גם כן לאחר שפורסם אתמול שהמכירות בארה"ב נפלו יותר מהצפוי.

[לבורסות בעולם][לטבלת ישראליות בעולם]