חברת השבבים טאואר הודיעה הבוקר (א') על חתימת הסכם מחייב והשלמת עסקת הרכישה של מתקן הייצור של חברת מיקרון טכנולוגיות הממוקם בעיר נישיוואקי ביפן. הרכישה מכפילה את כושר הייצור הנוכחי של טאואר-ג'אז בתוספת יכולת ייצור פוטנציאלית של 60,000 פרוסות בחודש ובעלות נמוכה יחסית.
בטאואר מציינים כי זמינותו של כושר הייצור הנוסף, בשילוב הפוטנציאל העסקי הקיים ביפן, צפויים לאפשר לטאואר-ג'אז לממש את המטרה אותה הציבה לעצמה בתוכניתה העסקית ולהשיג מכירות שנתיות בגובה מיליארד דולר עד שנת 2014.
במסגרת הרכישה, נחתם הסכם לפיו תמכור טאואר-ג'אז, עבור מייקרון, מוצרים במתקן הייצור ביפן לתקופה שבין השנים 2011 ועד 2014 בסכום כולל של מאות מיליוני דולרים, עובדה שתקנה לחברה תקופה מספקת להכשרת קו הייצור היפני לטכנולוגיה הספציפית של לקוחותיה הקיימים והעתידיים. חוזה זה הינו במתכונת "קנה או שלם", בו מתחייבת מייקרון לרכוש כמות מינימאלית של מוצרים מידי חודש.
שווי העסקה, לרבות התחייבויות למיניהן, עומד על כ-140 מיליון דולר, מהם כ-40 מיליון דולר שולמו במזומן, כ-30 מיליון דולר שולמו על-ידי הנפקת כ-20 מיליון מניות רגילות של החברה למייקרון טכנולוגיות לפי מחיר של 1.42 דולר למניה והיתרה הינה התחייבות לזמן ארוך בהקשר לפרישת עובדים לפנסיה שאיננה עומדת לתשלום לפני מועד פרישתם לפנסיה.
עקב כך, הופכת מייקרון לבעלת עניין בחברה המחזיקה מעל ל-5% ממניות החברה המקנות זכויות הצבעה. מניות אלה תהיינה חסומות למשך תקופה שתסתיים הדרגתית ב-2013.
הרכישה מרחיבה את הפריסה והזמינות הגלובלית של טאואר-ג'אז, הכוללת עתה שני מתקני ייצור בישראל, אחד בארצות-הברית, כושר ייצור נוסף בסין במסגרת שותפות והסכמי ייצור ומתקן ייצור נוסף ביפן, ומחזקת את יכולות ההפצה שלה העשויים לייצר הזדמנויות משמעותיות לשיפור מכירות החברה ולהגברת יעילות הייצור.
ראסל אלוואנגר, מנכ"ל טאואר-ג'אז, ציין כי "רכישת מתקן הייצור ביפן מושלמת לטאואר-ג'אז מבחינה אסטרטגית; היא שולחת מסר ברור ללקוחותינו כי אנו ממוצבים לענות על צרכיהם הגדלים. תוספת משמעותית זו לכושר הייצור של החברה יחד עם מחויבותם של ההנהלה ועובדי החברה ברחבי העולם ימשיכו ויגדילו את יכולתנו לתמוך בהצלחת לקוחותינו עכשיו ובשנים הבאות".
מתקן הייצור ביפן תומך בגיאומטריות של 0.15, 0.13, 0.11 ועד 0.095 מיקרון ויכול לשמש גם לייצור מוצרים תוך שימוש בטכנולוגיות של טאואר-ג'אז. טאואר-ג'אז מתכננת להכשיר את קווי הייצור כך שניתן יהיה להשתמש בהם לייצור מוצרים מבוססי טכנולוגיות ייחודיות, אותן מציעה החברה, על מנת לענות על הביקושים הגוברים מצד הלקוחות הקוריאניים של החברה.
את טאואר ייצג בעסקה צוות בראשותו של עו"ד דיויד שפירו ממשרד עורכי הדין יגאל ארנון ושות' וצוות ממשרד עורכי הדין היפני DLA PIPER. מייקרון יוצגה בעסקה על-ידי משרדי עורכי-הדין של וילסון סונסיני בארה"ב ו- NO&T ביפן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.