בצל הסערה המתרגשת על אלביט הדמיה ומוטי זיסר בשבועות האחרונים, מפרסם היום (א') זיסר פנייה אישית לבעלי המניות והאג"ח של החברה. "בשבועות האחרונים החל מסע של שמועות בשוק ההון, הקשור בין השאר לחובי לבנק הפועלים. לפני התייחסותי, אני מציע לציבור בעלי המניות ואגרות החוב שלא להיגרר אחר שמועות או הערכות שווי מגמתיות ולבחון את צעדיהם על בסיס עובדות, נתונים כלכליים ועל-פי ביצועיה העסקיים של החברה", פותח זיסר את מכתבו.
"ברצוני להבהיר כי בחברות הפרטיות שבבעלותי מגוון נכסים באמצעותם ניתן לפתור את סוגיית בנק הפועלים לשביעות רצון כל הצדדים, ואני פועל בימים אלו ללא ליאות בכדי להביא לכך. אני מקפיד על הפרדה מוחלטת בין אלביט לבין עסקי הפרטיים", ממשיך זיסר.
זיסר מזכיר למשקיעים כי במשך 3 השנים האחרונות בהן חוו השווקים בעולם משבר גלובאלי קשה, לא חולקו ע"י אלביט כל דיבידנדים וכל זאת על מנת לשמר את איתנותה הפיננסית. "אמות מידה אלו ישמשו נר לרגלי אלביט גם בעתיד. אלביט הייתה ותישאר חברה נזילה ובריאה עם ליבת עסקים מגוונת ואטרקטיבית", כותב זיסר.
זיסר ממשיך ומפרט: "לאורך שנים רבות אלביט אופיינה בזיהוי ואיתור אזורי ותחומי פעילות חדשים המניבים תשואות גבוהות לאורך זמן. לא תמיד ראה הציבור בתחילת הדרך את הפוטנציאל הגלום בפעילותנו ואף זכינו ללא מעט ביקורת, אך במבחן הזמן 'סיפקנו את הסחורה' ואף מעבר לכך. לכל מקום שהגענו, ציבור המשקיעים נהר אחרינו בהמוניו - להונגריה, פולין, צ'כיה, רומניה וסרביה, ואף ידענו לממש השקעות אלו בזמן הנכון. כך הגענו למשבר הגלובאלי של 2008 כשרוב מרכזי המסחר שבנינו נמכרו במחירי שיא ובקופת החברה מזומנים רבים ומאזן איתן. בתקופה זו החלנו באיתור המקום הבא', וכך הגענו לפעילות בהודו ובארצות הברית".
זיסר חותם את מכתבו בדברים הבאים: "על-פי תכניותיה העסקיות של אלביט ועתודות המזומנים שלה, כפי שפורסמו לציבור, יש באפשרותה לעמוד בהתחייבויותיה, גם מבלי להזדקק לגיוסים בשוק ההון. אלביט היא עולמי ואני משקיע את מרצי, זמני ואוני בטיפוח חברה מיוחדת זו. הובלתי חברה זו שנים רבות ביישום רעיונות ופרויקטים במחוזות רבים שמעט מאד אנשים זכו לכך".
נזכיר כי מניית אלביט הדמיה נחתכה ב-41% בחודש מאי, אז נודע כי לזיסר (באמצעות החברה הפרטית אירופה ישראל) חוב של כמיליארד שקל לבנק הפועלים, שהוגדר על-ידי הבנק כ"חוב בעייתי".
בנוסף, הבוקר הגיבה החברה לפרסום הבלעדי ב"גלובס", לפיו בלאומי פרטנרס חתכו את מחיר היעד של מניית החברה ל-16 שקל בלבד. "האנליסט שביצע את הערכת השווי לא כלל בה את התמורה ממכירת מלונות החברה בלונדון. נכון לסוף הרבעון הראשון, יתרת התקבולים הצפויים לחברה כתוצאה מהמכירה עומדת על סך של כ-110 מליון שקל - סכום זה, שהינו סכום משמעותי ביותר, כלל לא הובא בחשבון במסגרת הערכת השווי".
"בנוסף, כלל לא הובא בחשבון שוויין של אופציות החברה באלביט מדיקל. השווי הכולל כפי שפורסם בסך של 410 מיליון שקל, בצירוף הסכומים שהושמטו, מביא לשווי של כ-793 מיליון שקל. התוצאה הסופית הינה, אם כן, כי לא רק ששווי אלביט הדמיה לא נחתך' ב-32%, אלא שהוא אף עלה בסדר גודל דומה", מסכמים בחברה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.