"המחירים בשוק לא הגיוניים, המניות צריכות לעלות"

בני מוזס, מנכל כוון בית השקעות: "נתוני המאקרו החלשים שפורסמו לאחרונה הושפעו מאירועים חד פעמיים, הכלכלה האמריקנית תאיץ את הצמיחה בחודשים הבאים"

בני מוזס, מנכל כוון בית השקעות, ממשיך לשמור על אופטימיות ומעריך שהמגמה החיובית ארוכת הטווח בוול סטריט, שהתחילה בחודש מארס 2009, תימשך. זאת, למרות נתוני המאקרו החלשים שפורסמו לאחרונה והחרפת משבר החובות באירופה.

בשיחה עם "גלובס" אומר מוזס כי "האמריקנים לא מפסיקים להפתיע אותנו. נתון ה-ADP היה גרוע מאוד והשוק הגיב בירידות חדות. ביום שישי לפני פרסום נתון האבטלה ראיינו כלכלנים ב-CNBC והם העריכו שתהיה תוספת של 100-180 אלף מקומות עבודה. הנתון שהתפרסם היה יותר טוב מה-ADP אבל גרוע יותר מהצפי הרשמי. השוק ניסה להחזיק מעמד אבל ירד בסופו של דבר".

"צריך לשים לב שהשווקים באירופה סיימו בעליות. זאת מכיוון שדיברו על זה הרבה פעמים שמדובר בבעיות זמניות: עליית הנפט בעקבות לוב בעיקר השפיעה עד סוף מאי, כלומר אנשים יוציאו פחות על דלק בחודשים הבאים וישקיעו יותר בהוצאה וייצור מקומי. אני גם מעריך שהנפט ימשיך לרדת כשהבעיה עם לוב תעלם ומחיר החבית יגיע גם ל-80 דולר וזה מבשר טובות לכלכלה".

"דבר נוסף - האסונות ביפן פגעו מאוד בענף הרכב ולא רק בחברות היי-טק. גורם שלישי - סופות הטורנדו הגדולות מאוד במערב התיכון שפגעו בכלכלה. כל זה פגע בכלכלה וביצירת מקומות העבודה. הכלכלנים לקחו פשוט את נתוני החודשים הקודמים והתעלמו מהגורמים החד פעמיים. בחודש הבא זה אולי ישתפר ואם לא אז בחודשיים שאחרי זה נראה קפיצה במקומות העבודה".

- ומה יעשה ברננקי? ומה יהיה עם הגרעון?

"הוא ימשיך להשאיר את הריבית ברמה אפסית. בנושא הגרעון - יש כרגע מלחמה בין אובמה לרפובליקנים. בסופו של דבר, כמו שתמיד קורה, יגיעו לפשרה ויגדילו את התקציב. אובמה נחוש בדעתו להקטין את הגרעון. יהיו קיצוצים קטנים עד הבחירות הבאות ואחרי זה נראה לפי התוצאות".

- ומה יהיה עם גוש האירו?

"הבעיה של יוון התעוררה שוב אבל במדינות אחרות יש שקט יחסי, כמו פורטוגל ואירלנד. בסופו של עניין יוון תצא מגוש האירו כי היוונים רוצים לא לעבוד ורק להנות. לפי הנתונים האחרונים כנראה שעכשיו יהיה הסדר, במסגרתו יוון תפריט נכסים בעשרות מיליוני אירו, בתקווה שעוד שנתיים-שלוש הם יעמדו על הרגליים. אין להם ברירה אז הם יצליחו בסופו של דבר".

- אז לאן הולכים השווקים?

"יש כיום הרבה פחד ולכן השווקים ירדו, גם בארץ. לדעתי היה אובר-שוטינג למטה, היו אמנם סיבות לכך אבל הן היו חד פעמיות. בחודשים הקרובים נראה תיקון למעלה בכלכלה האמריקנית וגם השווקים ישתפרו. אני עדיין מאמין שה-S&P 500 יסיים את השנה בעלייה של 12%-14% לעומת רמתו היום. יש לכך סיבות כלכליות, בעיקר הרווחיות המשופרת של החברות".

"היסטורית המכפילים היום נמוכים. אין כמעט יום שעובר שהמשקיעים לא מתבשרים על מיזוג כלשהו. החברות מלאות במזומנים והם רואות הזדמנויות אז הן פועלות. המחירים בשוק לא הגיוניים, הם צריכים לעלות, הם נמוכים מדי. רואים את זה בפרמיות בהן נסגרות העסקאות - 40%-50%. זה רק מראה שהשוק זול".