המסחר במט"ח מתנהל היום (ה') בעלייה של הדולר מול השקל. בנק ישראל קבע את שערו של הדולר היציג בעלייה של 0.41% לרמה של של 3.377 שקלים. מול המטבע האירופי נרשמה התחזקות קלה של השקל לרמה של 4.93 שקלים.
בזירה העולמית הדולר נסחר ביציבות מול סל המטבעות המרכזיים, מול האירו נסחר הדולר בנטייה לירידה ובשער של 1.462 דול לאירו, מול הין היפני הדולר גם כן יציב, משיל 0.03% בלבד וברמה של 80.08 ין לדולר. היום הודיעו נגידי הבנקים המרכזיים של בריטניה ואירופה כי הריביות נותרו ללא שינוי, כצפוי. ז'אן קלוד טרישה, נגיד ה-ECB, יקיים מסיבת עיתונאים לאחר מכן (בסביבות 15:30 שעון ישראל).
נזכיר כי נגיד בנק ישראל פרופ' סטנלי פישר אותת לפני החג כי לדעתו הדולר ימשיך להיחלש מול השקל בטווח הארוך, ורמז שאין לאפשר לספקולנטים בשוק המט"ח חופש פעולה. בנאום שנשא ביום שני בכנס האגודה הישראלית לכלכלה, פישר אמר גם שכדי להמשיך למצוח בקצב שנתי של 5%, המשק חייב להמשיך לשמור על אחריות מוניטרית ופיסקאלית.
בכלל פורקס מסבירים כי התנודתיות בצמדי הדולר נובעת בעיקר בשל חוסר יציבות כללית המורגשת בכל רחבי העולם, "דבר אשר מקשה מאוד על קבלת ההחלטות של הסוחרים", מעריכים כלכלני כלל פורקס.
נציין כי שר התמ"ת שלום שמחון, פנה לראש הממשלה לפני החג בבקשה לקיים דיון בנושא עתיד התעשייה הישראלית בשל השחיקה בשער החליפין של הדולר וכתוצאה מכך השחיקה בכוח התחרות. "מזה זמן רב, השחיקה בשער החליפין של הדולר עומד על סדר יומה של התעשייה בישראל. אם תמשך המגמה הקיימת בשערי המטבע, אנו עלולים להיות עדים להשלכות קשות וארוכות טווח על התעשייה הישראלית. נושא שער החליפין הינו קריטי להמשך קיומם של עסקים רבים במדינה", אמר שמחון. בדיון מבקש שמחון לבחון את כלי הסיוע שהממשלה יכולה להעמיד לטובת היצואנים.
בזירת השווקים הגלובליים ניכר סנטימנט שלילי שמקורו בחששות מפני האטה כלכלית בארה"ב שעלולה להשפיע על הדולר, וול סטריט ננעלה בירידות זה היום השישי ברציפות ושלחה גם את אסיה להיסחר באותה מגמה שלילית.
[לפורטל הפיננסי][לאתר המט"ח]
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.