נפח המסחר הכולל במטבע חוץ בחודש מאי הסתכם בכ-113 מיליארד דולר, בהשוואה לכ-111 מיליארד דולר באפריל וכ-118 מיליארד דולר במארס. נפח המסחר היומי הממוצע עמד על כ-5.6 מיליארד דולר בחודש שעבר, בהשוואה לכ-6.5 מיליארד דולר בחודש אפריל וכ-5.3 מיליארד דולר במארס. כך נמסר היום מבנק ישראל.
הדולר, אגב, התחזק במהלך חודש מאי בשיעור של כ-1.2% מול השקל, שהתחזק מול האירו בכ-1.7%. מול מטבעות שותפות הסחר העיקריות של ישראל התחזק השקל בכ-0.2%.
נפח המסחר בעסקות המרה (עסקות ספוט ועסקות פורוורד) הסתכם בחודש מאי בכ-42.6 מיליארד דולר בהשוואה לכ-33 מיליארד דולר באפריל ולכ-42 מיליארד דולר בחודש מארס. הממוצע היומי של נפח המסחר בעסקאות המרה עלה במאי בכ-9% בהשוואה לחודש אפריל ועמד על כ-2 מיליארד דולר.
נפח המסחר באופציות למט"ח "מעבר לדלפק" (אופציות שלא נסחרות בבורסה לני"ע) הסתכם בחודש מאי בכ-11.7 מיליארד דולר, בהשוואה ל-11.1 מיליארד דולר באפריל. הממוצע היומי של נפח המסחר באופציות ירד בכ-10% בהשוואה לחודש אפריל ועמד על כ-588 מיליון דולר. נפח המסחר בעסקות החלף הסתכם במאי בכ-58 מיליארד דולר ושיקף ירידה של כ-25% בממוצע היומי של הנפח לרמה של כ-2.9 מיליארד דולר.
עוד נמסר מבנק ישראל כי חלקם היחסי של תושבי חוץ בנפח המסחר הכולל (עסקות המרה, עסקות באופציות ועסקות החלף) עלה מעט במאי ועמד על כ-52% בהשוואה לכ-50% באפריל, וכ-47% בחודש מארס.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.