הבנקים הגדולים, הפועלים ולאומי, ממשיכים להזהיר גם השבוע מפני ירידות בבורסה בטווח הקצר, הן בשל חוסר הוודאות הביטחוני במזרח התיכון והן נוכח ההאטה בכלכלה העולמית בשבועות האחרונים. מדד המעו"ף איבד השבוע 0.7% מערכו ומדד ת"א-75 ירד ב-1.1%. מתחילת השנה נחלשו 2 המדדים ב-8.1% וב-13.7% בהתאמה.
"הסביבה הגיאו-פוליטית ותוואי עליית הריבית במשק המקומי, כמו גם הערכות להתמתנות הצמיחה העולמית, עלולים להביא להמשך הסנטימנט השלילי בטווח הקצר", נכתב בסקירת בנק לאומי השבועית על שוק ההון בישראל. הכלכלנים ממשיכים להעריך שבטווח הארוך יחזרו העליות נוכח איתנות כלכלת ישראל, אך לעת עתה ממליצים לנקוט משנה זהירות בהשקעה בבורסה, ולהתמקד בעיקר במניות הגדולות: "גם אם תתחדש מגמת העליות, דווקא מניות השורה הראשונה תהיינה אלה שתרשומנה (לפחות בהתחלה) תשואות עודפות".
נתונים שפורסמו לאחרונה בארה"ב - ובראשם נתוני התעסוקה המאכזבים לפני שבוע - מעידים על האטה כלכלית, רגע לפני שתוכנית רכישות האג"ח של הפדרל ריזרב מסתיימת בסוף החודש. עם זאת, יו"ר הפד בן ברננקי העריך השבוע כי קצב הצמיחה יואץ במחצית השנייה של השנה. בישראל, בנק ישראל העלה את תחזית הצמיחה לשנת 2011 לרמה של 5.2% מ-4.5%, אולם חוסר ודאות פוליטי ממשיך להכביד על השוק, בייחוד לקראת ההכרזה האפשרית על מדינה פלסטינית בספטמבר.
כלכלני בנק הפועלים ממפים בסקירתם את המשקולות המרכזיים המכבידים על הבורסה: "האיום על שוק המניות מגיע כעת משתי זירות מרכזיות: הזירה הגיאו-פוליטית, שתמשיך לספק אי ודאות לבורסה ככל שנתקדם לחודש ספטמבר; והזירה הגלובלית שכעת בהירה פחות. החשש מפני שינוי מגמה בארה"ב, לצד התעצמות הקשיים מהם סובל האיחוד האירופי, עלולים לפגוע גם בכלכלה המקומית".
בבנק הפועלים צופים צמיחה של 4.5% בישראל השנה ולא ממהרים להעלות את התחזית למרות שהיא נמוכה מזו של בנק ישראל, וזאת בשל ההאטה בכלכלה העולמית והתקרבות המשק הישראלי למצב של תעסוקה מלאה, אשר תקשה לשמור על קצב הצמיחה המהיר. הכלכלנים ממליצים למשקיעים "למקד את הרכיב המנייתי במניות בענפים דפנסיביים המוטים למשק הישראלי, במניות המניבות תשואת דיבידנד גבוהה וכן בחברות יצואניות בענפים בסיסיים, כגון דשנים ופרמצבטיקה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.