המשכנתאות צמודות המדד המשיכו להתייקר גם בחודש מאי, זה החודש השביעי ברציפות, והגיעו בממוצע לרמה של 2.72% לעומת 2.59% באפריל. כך עולה מנתונים שפורסמו באתר בנק ישראל. עליית ריבית המשכנתאות באה הן על רקע העלאות הריבית במשק והן לאור צעדי בנק ישראל בחודשים האחרונים להגביל את המשכנתאות ברכיבי הריבית המשתנה.
הריבית על המשכנתאות צמודות למדד המחירים לצרכן לטווח של יותר מ-20 שנה התייקרה כבר ל-3.8% בחודש מאי, לעומת 3.64% באפריל. בחודש דצמבר עמדה ריבית זו על 3.16% בלבד. ריבית המשכנתא לטווח של 17-20 שנה עלתה ל-3.55% מ-3.39%. העלייה החדה ביותר הייתה בריבית המשכנתא לטווח של 5-12 שנים, שעלתה מ-2.56% באפריל ל-2.84% במאי.
בתחילת חודש מאי נכנסו לתוקף הצעדים הטריים עליהם הכריז בנק ישראל להגבלת שוק המשכנתאות, קרי הגבלת רכיב הריבית המשתנה במשכנתא לשליש מסך המשכנתא וחיוב נוטלי המשכנתאות לקחת את עיקר המשכנתא בריבית קבועה. זאת, במטרה להקטין את רמת המינוף בשוק המשכנתאות, מה שעשוי גם לבלום את גל עליית מחירי הדירות שהחל לפני 4 שנים. בחודש הקרוב יפרסם בנק ישראל את נתוני היקף המשכנתאות שניתנו בחודש מאי, והנתונים יעידו על מידת האפקטיביות של צעד זה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.