האוצר: צניחה של 30% ברכישות דירות בחודש אפריל

נתונים שמפרסם היום משרד האוצר ממשיכים להעיד על התקררות בשוק הנדל"ן, בניגוד לנתוני הלמ"ס שמצביעים על עלייה במחירי הדירות זה למעלה משנתיים ברציפות ■ האוצר: המחירים ירדו ב-0.8%

שוק הנדל"ן הישראלי, כפי שהוא משתקף ממשקפיי משרד האוצר, לא רק מצטנן - הוא כבר עמוק במקרר. בסקירת "אורות אדומים" החודשית שפרסם היום (ב') האוצר ניכרת שוב ירידה במחירי הדירות החדשות בחודש אפריל, לצד צניחה במספר העסקאות ובמספר הדירות שנרכשו לצרכי השקעה. חודש אפריל, כזכור, היה החודש בו חל חג הפסח, שבאופן טבעי גורר ירידה בפעילות במשק.

0.8% - זהו שיעור הירידה במחיר החציוני של דירות חדשות באפריל, לפי נתוני האוצר, ובהשוואה לחודש מארס. "ירידת המחירים הקיפה את כל האזורים, למעט חיפה בה נרשמה עלייה של 2.4% ואזור באר שבע בו נרשמה יציבות ברמת המחירים", נכתב בסקירה.

מחרתיים (ד') תפרסם הלמ"ס את סקר מחירי הדירות לחודש אפריל, עליו מתבסס בנק ישראל במדיניות המוניטרית שלו ובפעילותו בשוק המשכנתאות. מזה חודשים רבים נתוני האוצר והלמ"ס עומדים בסתירה מוחלטת, כאשר האוצר מדווח כמעט מדי חודש על ירידה במחירי הדירות, ואילו הלמ"ס מדווחת על עלייה רצופה זה למעלה משנתיים.

מספר הדירות שנרכשו צלל ב-30.6%, כאשר מספר הדירות החדשות שנרכשו ירד ב-35% ומספר העסקאות בדירות יד שנייה נפל ב-29%. אזור השרון הוביל את הירידות ברכישות הדירות. רכישות הדירות להשקעה נחתכו ב-25% באפריל, כאשר בת"א לבדה נרשמה ירידה חדה של 42%, בהשוואה לחודש מארס. בהשוואה לאפריל אשתקד חלה ירידה של 10% במספר העסקאות.

האוצר מתייחס גם בסקירה למצב המשק באופן כללי, ומציין מספר "תמרורי אזהרה": ירידה בייצוא הסחורות באפריל (לאחר 3 חודשים של עליות), ירידה ניכרת בכניסת תיירים לישראל, הקיפאון בכלכלת ארה"ב והמשך הלחצים האינפלציוניים בישראל